На вън вятър дърветата брули, а ние чакаме бебчета през ЮЛИ

• 14 319
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Миа честито сърчице!
аз исках да ви питам - понеже не знаем дали лекарката ми има принтер - дали ако си вземем апарата ще може да стане снимка?

# 241
Здравейте!
Днеска сколасах да седна и да се включа и аз.Голямо тичане беше тия дни даже днеска по обяд ми стана лошо и ме сви корема,дето аз по принцим нямам оплаквания,та малко се притесних.
Честито сърчице и снимка на бебока на Mia_28   bouquet
Аз за съжаление ще мога да се радвам и да се похваля чак средата на януари smile3518.
Аз незнам дали ще се навия да се включа в албума, защото много мразя да се снимам, даже и на свотбата ни постоянно бягах от камерата и апарата, но това не е толкова важно.
Пожелавам ви да сте винаги толкова усмихнати колкото сте на снимките.

# 242
здравейте и от мен Hug днес ми беше натоварен ден и чак сега влезнах да се разпиша и аз. а вие добре сте се постарали - докато ви изчета... Wink
Миа, честито сърчице и от мен.
утре сутрин и аз съм на лекар и ще го попитам за това изследване в 11-13 седмица, което се прави. той човекът си знае, но аз нали съм си любопитка - да си питам дали и кога ще ми го правят Wink и, btw, никоя от вас не спомена дали е задължително и дали минава по здравните пътеки... моля, която има информация да я сподели.

лека вечер и приятна почивка на всички. предполагам, че всички имате нужда Wink аз съм се превърнала в постоянна мързеланка и лежанка Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 243
  • На края на вселената!
Аз съм с главоболие почти всеки ден, особено вечер. Днес питах акушерката, тя каза, че най-вероятно е от кръвното - рязко вдигам, или е много ниско. Ще взема апарата от дъртите и ще си го меря като бабичка, пък да видим дали е от това. Досега нищо не съм пила за главоболие - ще  изчакам да минат 12 седмици и тогава ще лекуваме каквото трябва. А между другото на микробиологията се видя че имам Вагиноза - инфекция с гъбички и бактерии, но ще изчакам за лечението.

# 244
Здравейте,момичета!Честито сърчице на Миа и само добри новини от нея и всички във форума желая! Hug Томасе,днес бях много рано при Вили и веднага ме засили към едни опашки на втория етаж за взимане на кръв.А бързах,защото мъжът ми беше на работа,гледаше малката и ме чакаше,за да тръгне.Много ще се радвам да се видим.Аз пък имам гъбички,появиха ми се при първата бременност,мислих че съм ги излекувала,но явно се появяват от промяната в средата при бременност.Само глобули може,а живот и здраве след периода на кърменето чак ще има по-сериозно лечение.Лошото е,че с толкова влачене си стават хронични.Но да мислим само за хубави неща,а с другите ще се справяме.Айде лека,коремчета!  preggo

# 245
Отчет и от мен, че отдавна не съм минавала.
Пуснах си кръв и урина, резултатите излязоха и са ОК, вкл. за токсоплазмозата (знаех си аз).
Обаче резусфакторите се оказаха - моят минус, на таткото плюс, и ще трябва да ходя пак да давам кръв, за да се провери за тия антитела. Ама от миналата седмица досега не съм намерила време, щото в офиса е някаква предколедна лудница... Не се притеснявам особено де.
Бебето ми го показват всеки път като ходя на преглед (а нали ходя на двама лекари), така че досега съм го виждала 4 пъти и си имам 2 снимки. Последния път махаше с ръчички и крачета и се сгъваше и разгъваше.
Сега на 29-ти ще гледаме гънката.

За килограмите - аз съм надолу с 4, защото нямам никакъв апетит. Ама почвам отвисоко (75), така че имам запаси за усвояване, а и ям много плодове (направо не устоявам на портокали), така че предполагам че няма да има проблем. Надявам се да не кача много за цялата бременност, защото изобщо не мога да свалям после.
А въпреки че съм 4 надолу, все пак си имам издут корем. Лекарката каза че е рано още да си личи, но... при цялото отслабване, едва закопчавам панталоните. Но ужасно мразя да ходя на пазар за дрехи и ще отлагам до последния възможен момент!

# 246
  • На края на вселената!
При мен преди първата бременност, която беше планувана, направих микробиология - пак бяха гъбички и бактерии. Лекувахме ги и уж всичко беше добре. После като забременях никой не ми е правил изследване. Само ми предписваше глобули, но пак имах течение, и не знам до колко се излекувах. Тези гъбички и бактерии подозирам че са се намесили и са ми спукали околоплодния мехура в 36г.с., защото нямах никаква родова дейност (само леки нерегулярни контракции без болки) и никакво разкритие. Явно не му беше времето да се ражда и не искаше да излиза... Както и да е. Следваше кърмене, което продължи до средата - края на ноември 2006г, когато вече ме боляха гърдите от бременността и като засучеше ме дразнеше, а и каката сама беше почнала да се отбива (на 2г5м). Сега пак няма кой знае какво да се направи и ще чакам сигурно още поне 2год за лечение на тези гъбички. Притеснявам се само че може да са станали резистентни и да не се повлияват от лекарствата.

# 247
  • София
Туп-туп, туп-туп, туп-туп!  Party

И ние си имаме сърчице. Сега се връщам от преглед, доки ми го показа, аз освен една мъглявина нищо друго не видях, но кимах разбиращо.  Mr. Green
Ще пробвам утре в работата да сканирам снимката, но в общи линии изглежда като тази на Миа. Тука била главата, тука тялото, казва доки, аз нищо не мога да различа, но си се радвааам.  Crazy Mr. Green
Тъй. Иначе каза, че чак към 11-12 седмица ще почнем да правим изследвания, дори вагинален преглед не ми направи, само ултразвук.  newsm78 Както и да е, щом така казва, значи е така.
Абе малко ме наплашихте с тия гъбички...  Rolling Eyes

аркси, къде ти е е докторката? Не знам дали ще стане снимка с апарат, нали си виждала сниман монитор как изглежда - на черти. Не че е фатално, ако я нямаш на хартиен носител. Аз обаче съм решила да ги събирам за бебешко албумче.  Flutter

И един въпрос: Не си знаем с татито кръвните групи, а той заминава в събота за близо два месеца. Къде да го пратя да го изследват?

# 248
  • Sofia
Браво на всички успешно преодоляли поредния преглед. Замисляте ли се като ги гледате по прегледи или пък само като си мислите за тях какви образи ще са, аз като съдя по мишончето ми, чакат ни интересни години.

Аз обаче съм решила да ги събирам за бебешко албумче.  Flutter

и аз така - вече и албумчето го има, сладко патешко жълто. А аз тайно се надявам в четвъртък на прегледа ми да видиме 1. здраво бебче  и 2. разбойник или принцеса   но да видим  Wink

# 249
  • София
Браво на всички успешно преодоляли поредния преглед. Замисляте ли се като ги гледате по прегледи или пък само като си мислите за тях какви образи ще са, аз като съдя по мишончето ми, чакат ни интересни години.

Постоянно си мисля.  Laughing Sunglasses Аз съм гледала едно бебе (бях "опер" половин година) и имам бегла представа... Разбира се, друго си е да си е твое.  Grinning

# 250
Здравейте ,няколко дни не съм се разписвала тук ,но ми беше едно отпаднало и поспаливо ,то не 4е и сега ми не е  Tired . Откакто пия хап4етата не съм повръщала  Sick ,но и апетит нямам. Ве4е съм назад с 2 кг.    Confused
Приятна ве4ер и хубаво настроение!   bouquet

# 251
Здравейте всички!Рядко се разписвам тук, май съм най-неорганизираната мама. Поздравления за всички нови тупкащи сърчица. И аз съм скоро пак на доктор-за 3 път и се надявам ,че няма да има неприятни изненади. Вече съм записала и час за първата фетална морфология при д-р Марков. Малко на своя глава го правя, моята докторка все още нищо не е казала, но искам да направя всичко, което зависи от мен. Ако някой е посещавал този лекар нека сподели. Иначе съм при д-р Джонгова.
Хора малко съм притеснена, как ще приеме първото дете появата на новото бебе, въпреки, че то беше планирано.Аз ли съм параноичка или и при вас е така Rolling Eyes?
Иначе чакаме с нетърпение празниците, ще избягаме на село и ще се покрием там чак до 2  Sunglasses.
Ако не сколасам да се обадя скоро-весели празници на всички! Hug

# 252
добро утро,
уф, снощи бях на коледно парти Wink и тази сутрин хич не ми се ставаше...ама на дремуцам сега на работа и ви чета...добре че съм сама в стая, та никой няма да ме гледа  Crazy
Мийче, аз ли не те виждам в албума или...питам те, защото каза кви сме били хубавици всички.... bowuu
хайде лек и усмихнат ден от мен, макар и леко снежен  Heart Eyes

# 253
  • Стара Загора
Привет и от мен. Мисля 4е ве4е все по-рядко ми се повдига. По едно време бях решила 4е 9 мес. ще я карам така.
 Yoli дай малко инфо за феталната морфология  Praynig. До сега никога не съм ходила на такова изледване, но тъй като предишната ми бремменост завърши зле сега искам да направя всичко възможно и на време за да е добре беб4о. Та кажи кога и защо се прави това? С някакъв ехограф ли?

# 254
  • На края на вселената!
Добро утро!
Искам да напомня, че днес е Игнажден. Това е денят, от който са започнали родилните мъки на Света Богородица. Затова и жените, особено бременните, на трябва да похващат никаква работа, особено домашна (предполагам може да си вършите работата, ако сте работищи обаче  Flutter), за да имат леко раждане. А и следете кой ще ви влезе пръв в къщата, такава ще ви е следващата година.
Весел ден и дано този сняг донесе и много Коледно настроение!

Общи условия

Активация на акаунт