Отговори
# 90
  • София
Приятелка се разведе църковно - мъмрили са я преди да ѝ връчат решението.
Нищо, че бившия пийваше и я шамареше.

# 91
Точно. Имам сключен и църковен брак. Преди него не бях особен фен на религията, но не ми пречеше (заради последното се съгласих на такъв брак). Но по време на сключването, докато слушах свещеникът какви ги реди, сериозно си промених мнението към силно отрицателно.
съжалявам за мнението ти за религията, но свещеникът, макар, че е лицето уж на религията, не трябва да те заблуждава...Духовното е важно, а църковните служители не са това, за което сме ги смятали...и въпреки ежедневният си допир с такива лица, те не са религия, нито пък църквите...вярата е вътре във нас и носи добро!

# 92
  • София
Антипрайда на Шкварек какво беше - транспаранти с библейски цитати, как жената трябва да служи и да слуша мъжа си и всичко под наслов - семейни ценности

# 93
Антипрайда на Шкварек какво беше - транспаранти с библейски цитати, как жената трябва да служи и да слуша мъжа си и всичко под наслов - семейни ценности
искаш да кажеш, че това е религията, едни хора с плакати, които говорят глупости? Значи, като те питат, какво е христианството, ще му отговориш " едни хора с плакати и т.н."?

# 94
  • София
Това ли съм искала да кажа?!? hahaha

Не ми слагай думи в устата и мисли в главата, мерси.
Това е твоят прочит на чуждо мнение.

# 95
Ценностите всъщност далеч не идват от религията, не и в авраамическите такива. За източните нямам наблюдения. Моля ви, приберете си зле рафинирания фанатизъм, образовайте се малко повече, включая правопис, и елате пак.

# 96
  • София
Точно. Имам сключен и църковен брак. Преди него не бях особен фен на религията, но не ми пречеше (заради последното се съгласих на такъв брак). Но по време на сключването, докато слушах свещеникът какви ги реди, сериозно си промених мнението към силно отрицателно.
съжалявам за мнението ти за религията, но свещеникът, макар, че е лицето уж на религията, не трябва да те заблуждава...Духовното е важно, а църковните служители не са това, за което сме ги смятали...и въпреки ежедневният си допир с такива лица, те не са религия, нито пък църквите...вярата е вътре във нас и носи добро!
А, не, не твърдя, че свещеникът ме е заблудил или че е виновен. Не, той нищо не си е измислял. Проблемът е в религията, не в него. Тя е зле.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 16:41 от milenaka

# 97

А, не, не твърдя, че свещеникът ме е заблудил или, че е виновен. Не, той нищо не си е измислял. Проблемът е в религията, не в него. Тя е зле.

Религията сама по себе си не същестува. Хората са тези, които я осъществяват и имплементират. В дивата природа няма религия.

# 98
А, не, не твърдя, че свещеникът ме е заблудил или, че е виновен. Не, той нищо не си е измислял. Проблемът е в религията, не в него. Тя е зле.
Дай пример, че религията ни е зле? Какво не ти харесва и те е отвратило?

# 99
  • София
Написах го по-рано в темата.

И не, не говоря само за християнството, а за всички основни религии, вкл. И християнството. Всички са зле.

# 100
Религиите са една приказка, която е повод за войни и беди. Тва си мисля аз.

# 101
  • София
И понеже са изключително силно средство за манипулация, това ги прави и много добро оръжие.

# 102
И понеже са изключително силно средство за манипулация, това ги прави и много добро оръжие.

Били са. Едно време. Колкото повече опознаваме света и вселената, толкова влиянието им ще намалява.

# 103
Ако основните религиозни книги бяха писани през времето на матриархата, щяха да ни харесат повече, но пусто, не е имало букви още... Wink

# 104
  • София
В много райони на света, религията продължава да доминира над трезвия разум.

Общи условия

Активация на акаунт