Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 444
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
И на мен ЛЛ ми препоръча Ко-лактаза за коликите.
Дава се по 4 капки или в адаптирано мляко на всяко хранене или в една малка лъжичка храна.
Бебо засега няма още колики, днес му е 11-ти ден !

# 661
Момичета колко средно трябва да наддават маниците за месец? На килограми,ръст и с колко трябва да расте обиколката на главата за месец?Попадам на различни таблици!🤔

# 662
  • Пловдив
Лизи, аз памперс сменям след хранене и оригване. По време на хранене Йоаннка свършва работата и ми оставя подарък ☺

Пупелина, ние днес направихме 40 дена. Бяхме на чиста молитва, направих сладка питка и я раздадохме (така ни каза попа). После гостите ни бяха вкъщи от 11:30 до към 13:00.

# 663
Орехче,  аз не съм спряла да го повивам, тая сутрин пак пробвах без swaddle, не спря да ги пери тея ръчички и да се стряска и накрая се разплаква. Харесва му много в тея swaddle, обаче гледам омаляват нещо Laughing
 Гнездо имаме много хубаво, много ми харесва дъното /матрака (искам аз да лежа в него) , но скоро не съм го слагала. Той сутрин като се премести при мен, вече са го хванали коликите и през 10-15 се разплаква и аз така или иначе не спа.
Държа го по коремче, много го успокоява и го наблюдавам.
Повивам го от първия ден почти и ако няма проблеми, като болка преумора, сам си заспива. Иначе се мъчи мъчи, като се измори още и трябва да му помогнем с малко носене и гушкане,  а като ескалира умората и коремчето, вече полудява.
Най често сутрин и вечер сам си заспива,  но днес и през деня спи много добре -  но, защо...
Бяхме на разходка по хладното днес 10:00 сутринта.  Направих мляко да имам,  да постоим повече навън, бяхме и голяма  компания българи, с 7-8 деца,  да се разсея и аз малко. Спа като пън два часа,  накрая две дечица го събудиха Frowning1
До тук добре, нахраних го аз, но усетих че през това време памперса се пълни яко -  да ама не предполагах колко Grinning
Приготвих кърпички всичко,  да го сменя в количката и да продължаваме... Да ама не, каквото виждате отпред, такова беше и на гърба Laughing
Директно газ и към вкъщи (свекърва ми ме пита защо не съм го избърсала и нямам дрехи...)  Баня посред бял ден, и след това спа 2 часа и половина,  сега пак иска да спи...  Притеснявам се да не се обърка нещо с тая баня и довечера да си играем.  Аз не успях да дремна бях ентусиаст да сготвя и изчистя.
Сега ще видим Фроша колко е хубав,  аз прах на ръка,  ама то боядюдисва чак това аки,  не можах да го оправя. Чисто нов костюм Grinning Беше

# 664
  • Асеновград
Малее, голяма изненада ти е приготвил Божидар. 😁 И ние излизаме сутрин, вчера за сефте излязохме следобяд, ами то движение, хора, коли, мръсен въздух, пияници още от следобяд пред къщите..😂😂 за капак бяхме и с кучето и изобщо не ми хареса следобед разходката, затова вече само сутрин докато не порастне повече😅😅.
А ние банята я правим задължително по обяд, иначе ако е вечер после няма заспиване...

# 665
Аз памперс сменям преди храна. Малката ака или около час след храна, докато спи или след като я събудя да яде.
Мажик винаги трябва да имаш поне 1 кат дрехи с теб, всичко се случва.

Лизи зарежи какво са ти казали в болницата. Давай си му на детето да яде и да расте. Те по всяка вероятност са ти казали за АМ, въпреки, че пак ми се струва малко като мл. Доколкото знам на кърма дете не може да бъде прехранено. А и ако преяде ще върне малко и готово, скоро сам ще се научи да не преяжда. Както казах ако е на гърда не можеш да знаеш колко яде. И преди да му дадеш шише го слагай на гърда.

# 666
Yana.GG  ние се опитваме да създадем рутината,  баня-мляко-сън вечер.
Дори когато заспи сме го събуждали, ако не е много изморен. Днес ще видим...
И аз сменям памперс преди хранене, колкото и д а плаче аз вече успявам за по малко от 30сек като е напишкан. Той вече ака по един път на ден,  но така както видяхте на снимката. И все пак се разсънва на оригването Disappointed
А днес преди разходката повърна 2/3 от млякото за първи път,  чак се стреснах, защото не очаквах, а се беше оригнал (изяде отново за 2 мин 140 мл,  най вероятно заради това) . Това беше и причината да направя мляко, че не знаех кога ще се разпищи Grinning

Да  bolibon, утре ще заредя да имам дрехи. А и на пазар ще ходим с него във вторник, няма дълги ръкавчета и лигавници искам Grinning
Но колкото и дрехи да имах,  това не беше за кърпички, и количката щеше да омаца. Издържа до вкъщи без с каже гък горкото Grinning но и аз вървях все едно е станал пожар  Grinning

# 667
  • Велико Търново
Памперса го сменям преди ядене, иначе после заспива докато я оригна, а и не знам защо ака по веднъж, два пъти най- много на ден.

# 668
Yana.GG  ние се опитваме да създадем рутината,  баня-мляко-сън вечер.
Дори когато заспи сме го събуждали, ако не е много изморен. Днес ще видим...
И аз сменям памперс преди хранене, колкото и д а плаче аз вече успявам за по малко от 30сек като е напишкан. Той вече ака по един път на ден,  но така както видяхте на снимката. И все пак се разсънва на оригването Disappointed
А днес преди разходката повърна 2/3 от млякото за първи път,  чак се стреснах, защото не очаквах, а се беше оригнал (изяде отново за 2 мин 140 мл,  най вероятно заради това) . Това беше и причината да направя мляко, че не знаех кога ще се разпищи Grinning

Да  bolibon, утре ще заредя да имам дрехи. А и на пазар ще ходим с него във вторник, няма дълги ръкавчета и лигавници искам Grinning
Но колкото и дрехи да имах,  това не беше за кърпички, и количката щеше да омаца. Издържа до вкъщи без с каже гък горкото Grinning но и аз вървях все едно е станал пожар  Grinning

Нямаш ли към количката или чантата на количката подложка за повиване. Много е полезна. Аз я ползвам като трябва да сменям памперс навън. Слагам я под бебето в количката или го вадя на пейката, че ми е по удобно. Дори и да няма такова изпълнение като на снимката, винаги може да се изпикае докато сменяш памперса и пак да изцапа количката. А, че винаги трябва има кат дрехи с мен, го разбрах по трудния начин с баткото като го залях с вода. Не бях затворила добре шишето и го намокрих. Добре, че беше топличко.

# 669
Памперс винаги сменям след хранене. Едно че като е на поискване и отвори една голяма уста трябва да дам гърда тук и сега и второ, че винаги, когато яде върши и друга работа 😃 аз когато сме вкъщи я мия на мивката и ако е преди хранене ще вдигне блока, докато свърши цялата процедура 😃 до сега само напишкан памперс не е имала 😃 колко яде не знам, водя се по пълните памперси, а и видимо е наддала, на консултация сме следващата седмица и ще видим с колко. Вчера една блузка едвам и влезе през главата, та ми се струва, че скоро ще прибирам дрешки 😃 изобщо не мога да осъзная как лети времето, другата седмица става на месец 🤗 аз също някои вечери, ако е по-неспокойна я повивам. На разходка излизаме вечер от 6 до 8:30. Сутрин се буди към 9-9:30 (аз това в 6:30-7 не го признавам и си доспиваме 😃) и докато се оправим става голяма жега.
И да се похваля, гордо кърмя навън 🤗 не че е голяма работа, но много се радвам, че мога да нахраня детенцето си така спокойно.

# 670
Bolibon и аз така го окъпах с вода вчера вкъщи Grinning
Нося си еднократна подложка, кърпички и памперси,  два вида завивка (тънко дебело) , биберон,  кърпички да го забърша ако повърне.  
Количката ми няма чанта с аксесоари, има нещо като неудобен голям несесер с два джоба (нея използвам сега,  защото не нося много неща) ,парка е на 15мин,  а и излизаме за по 2 часа заради храненето. (не искам да давам мляко стояло повече от час и половина)  
Аз си купих много хубава чанта,  влюбена съм в нея, от утре я зареждам и вкарвам в употреба Grinning

Plamingo и моя разбойник Ака по един два пъти, но единия път винаги е така. Втори, ако има е по малко.
Преди фотосесията беше същото почти.
Кой памперс може да ме спаси... Grinning
Той си го пази,  да не се мъчи няколко пъти, направо наведнъж Grinning

# 671
Bolibon и аз така го окъпах с вода вчера вкъщи Grinning
Нося си еднократна подложка, кърпички и памперси,  два вида завивка (тънко дебело) , биберон,  кърпички да го забърша ако повърне.  
Количката ми няма чанта с аксесоари, има нещо като неудобен голям несесер с два джоба (нея използвам сега,  защото не нося много неща) ,парка е на 15мин,  а и излизаме за по 2 часа заради храненето. (не искам да давам мляко стояло повече от час и половина)  
Аз си купих много хубава чанта,  влюбена съм в нея, от утре я зареждам и вкарвам в употреба Grinning

Plamingo и моя разбойник Ака по един два пъти, но единия път винаги е така. Втори, ако има е по малко.
Преди фотосесията беше същото почти.
Кой памперс може да ме спаси... Grinning
Той си го пази,  да не се мъчи няколко пъти, направо наведнъж Grinning

Защо правиш млякото предварително, вземи си шише с топла вода и мляко в нещо, аз ползвам стерилни контейнери за урина, малките събират 4 лъжици АМ и си го бъркаш в парка, с две шишета и 2 контейнера, реално имаш 9 часа на разположение ако храниш на 3

# 672
Аз не го правя въобще,  храня и газ навънка, и след 2часа и половина вкъщи за следващото. Днес направих, защото очаквах са огладнее по рано,  защото повърна много, а и излезнахме час след храненето.  Което означаваше, че имам 2 часа до яденето в най крайния случай, и на опаковката на Аптамил пише 2 часа. Но аз предпочитам, прясно или максимум час...
Имам специални контейнерчата на Томи типи за млякото, но не нося защото ме притеснява водата. Нямам хубав термос (ще вземам тея дни)  и температурата няма да е 70°.
Наплашиха ме с тея градуси и бактериите в млякото. Кана купих вкъщи 24/7 ми държи 70°.  Ама навън как да го направя... Thinking
Днес беше готово в една смотана термо чантичка дето и тя не държи много.

# 673
Меджик , и аз това щях да питам , на мен ми казаха млякото макс час ако не е го изяла и да се хвърля.
И мъкна термус с вода и един дозатор на Авент за дозички мляко.
Разграфен е на 3.
Какво мляко ползваш ти ?

Редактирам се , прочетох какво си писала.
И аз давам аптамил , ама не видях да пише никъде 2 часа Simple Smile
Ако е така да не се притеснявам тогава хаха Simple Smile

# 674
Сменям памперс преди ядене. Храни се на 3 часа с Аптамил по 70-90мл. По принцип давам 90мл., но не винаги го изяжда, а понякога повръща. Иначе за две седмици е наддала 400гр. от изписването, което смятам, че е добре и в норма. Мисля, че повръщането е, защото не винаги успява да се оригне. Не знам защо не ми се получава. Или 90мл. ѝ е много. В болницата ми казаха схема, според която трябва и още да увеличавам. Не знам дали да се водя по това или какво пише на кутията Аптамил. Щом наддава, вероятно ѝ е достатъчно. Има в някои дни проблеми със запек и давам вода. Тогава си върши работата скоро след това.
Относно обличането, обличам я като мен. Повечето случаи е по боди с къд ръкав и къси панталонки. Навън е по рокличка. В началото с тънка завивка, вече е в летен спален чувал, защото много мърда.
Допълвам: нося термос с вода и млякото. Смесвам го на момента преди ядене.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 08:14 от Королева

Общи условия

Активация на акаунт