Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 562
  • 794
  •   1
Отговори
# 300
И при нас кърменето изглежда по същия начин,на поискване на около 3 часа,вечер понякога прави пауза 4 часа, друг път не. Суче по 15-20 минути от гърда. Памперс сменям след хранене, тя винаги ги пълни по време на. Откакто сме се прибрали не е имала ненаакан памперс. От няколко дни се напъва и нервничи, за да напълни памперса или пръцне, но няма неутешим рев и за това си мисля, че не са колики.
Nl_Cl, чела съм, че кърмените бебета може да нямат изхождания до няколко дни след първия месец. Ася Демирева има хубаво видео на тема бебешкото ако, че аз се бях притеснила, че всеки памперс е пълен.

# 301
  • Асеновград
Честит рожден Ден, Милото!
Joy, честит празник и на твоите момчета!
Ние в неделя направихме 1 месец. Вчера бяхме на преглед. Голямата е 3300, а малката 2600. Супер наддават, похвалиха ни Wink
Аз никак не мога да организирам кърмене. Цедя се и това не смогвам да правя на 3 часа.
Добре, че е приложението, че да гледам, кое дете, кога е яло. Много разбутахме графика. Почти на 90% ги гледам сама и няма, как да се хранят по едно и също време. Поръчах си възглавница за тандемно кърмене/хранене и нямам търпение да дойде Wink
Аз от няколко дни получавам ужасни болки от ляво в гърба. Много са странни. Около 2-3 през ноща започват, държат ме час-два и спират от само себе си. Не разбирам, от какво са. Правя упражнения,масажи, нищо не помага. Тази нощ не издържах на болката и изпих един парацетамакс и сега се чудя, какво да правя с кърмата. Два пъти цедя и изхвърлих. Не смея да я дам на децата, а не знам и до кога да я хвърлям. Имате ли представа?

Мисля че парацетамола е съвместим с кърменето, в болницата ни обезболяваха с парацетамол и кърмихме. Но ако някой знае със сигурност нека каже, да не те подвеждам.

# 302
Парацетамакс ако не се лъжа е чист парацетамол. Той е съвместим с кърменето и няма нужда да хвърляш кърмата. Ибопрофен също е съвместим с кърменето.

Аз кърмя на поискване, но не по рядко от на 3ч. Ако се проспи я будя. Малка е още и има лека жълтеница. Като порасне малко ще спра да я будя. През ноща не будя, когато се събуди тогава я храня. Така правех и с каката. Яде относително бързо за 20-30мин е преключила, чак не мога да повярвам. За сравнение кака и ядеше по час-час и 10мин.

Днес мина лекарката да ни види. Каза, че има лек рефлукс и затова хълца след всяко хранене. Тя и връща по малко, но това е и от лакомия. Смя се че даже няма да ми остави и рецепта, защото аз съм взела вече всичко и няма какво друго да изпише, опита си личал.

# 303
Това се чудех, дали парацетамакса е чист парацетамол, че нямам листовка
Парацетамакс ако не се лъжа е чист парацетамол. Той е съвместим с кърменето и няма нужда да хвърляш кърмата. Ибопрофен също е съвместим с кърменето.

Аз кърмя на поискване, но не по рядко от на 3ч. Ако се проспи я будя. Малка е още и има лека жълтеница. Като порасне малко ще спра да я будя. През ноща не будя, когато се събуди тогава я храня. Така правех и с каката. Яде относително бързо за 20-30мин е преключила, чак не мога да повярвам. За сравнение кака и ядеше по час-час и 10мин.

Днес мина лекарката да ни види. Каза, че има лек рефлукс и затова хълца след всяко хранене. Тя и връща по малко, но това е и от лакомия. Смя се че даже няма да ми остави и рецепта, защото аз съм взела вече всичко и няма какво друго да изпише, опита си личал.

# 304
  • Варна
При мен болката в опашката намаля и вече повече може да седя, но се появи някакво главоболие - все едно ме пробождат в средата на главата и почвам да си чувам пулса в ушите. Минава за 30 сек и се получава като стана, наведа се и тн. Според гугъл в нормално за след раждане.

И аз я храня на поискаване - през деня понякога на час и половина - два, но през нощта почти винаги на 3 часа, а 1 път прави и 4 часа пауза. През деня доста будува - от сутринта от 9 до към 2-3 следобяд, успява да спи по 40 мин - час 1-2 пъти. През останалото време е опити за приспиване.

Днес ми пристигна слинга и се надявам да го ползваме, въпреки че още не мога да се ориентирам с поставянето и най-вече пъхането на бебето

# 305
Exsberry аз днес имах неуспешен опит, но не заради мен.  Моят е Caboo подарък.
Сложих го аз всичко точно,  гледах 20 пъти клипчета.
И като я вирна тая глава, назад изпънат не иска да се отпусне, тя стърчи отгоре. Стояхме 15 мин така, главата си държи все едно е на 4 месеца.  Той прави един  месец утре и искахме да отидем по магазините да му вземем някаква дрешка и той да спи в мен. Да ама не... Столчето за колата и с него... Там се изкриви два часа... И вкъщи. Пак ще опитам тея дни.

# 306
M_lady, кое е приложението за следене?
И аз ги гледам сама, чудех се за възглавницата за тандемно кърмене, но пълничкият е към 5 кила вече и ми е трудно да го поставям, а малкият е много нежен и ме е страх да него "счупя" . Опитвах на два пъти дебна кърмя тандемно, но ми помагаше мъжът ми. Аз съм дребна и неми се отдаде.
Днес сложих единият на надуваема възглавничка за пътуване  и отгоре му хавлия на руло и подпрях на нея шишето и се нахрани сам под мой надзор, през това време нахраних другият.

# 307
  • Бурса
Майчетата които имате/ползвате слингове, какви са вашите и дали сте доволни?

# 308
  • Варна
Аз следя всичко с приложението My Baby и съм супер доволна. Въвеждам спане, ядене и памперси.

Слинг взех на Manduca, но още нямам мнение 😄

# 309
Хайде и аз дс се вкча! Честито на рожденичката и на месечинките на бебчетата!
Моята днес навършва един месец и деня беше ужасен , рев , рев и пак рев.НЕ знам дали има общо , че забравих да дам пробиотика сутринта...надявам се вечерта да е по - спокойна.Спокойна вечер и на вас !

# 310
  • Пловдив
Майчетата които имате/ползвате слингове, какви са вашите и дали сте доволни?

Моят слинг е тъкан на Yaro, размер 6 (2.5 дебелина). Аз съм доволна, защото в него успявам да приспя малката (докато е все още малка - 3,5 кг) 🙂
Дори като сме на разходка с количката, го взимам с мен за всеки случай, защото като се изнерви, че не е заспала, не й се стои в количката и само слинга ме спасява.

# 311
Това е приложението. Може да добавяш, колкото искаш деца. Аз съм добавила и себе си и си записвам, по колко спя и като се цедя Wink

M_lady, кое е приложението за следене?
И аз ги гледам сама, чудех се за възглавницата за тандемно кърмене, но пълничкият е към 5 кила вече и ми е трудно да го поставям, а малкият е много нежен и ме е страх да него "счупя" . Опитвах на два пъти дебна кърмя тандемно, но ми помагаше мъжът ми. Аз съм дребна и неми се отдаде.
Днес сложих единият на надуваема възглавничка за пътуване  и отгоре му хавлия на руло и подпрях на нея шишето и се нахрани сам под мой надзор, през това време нахраних другият.

# 312
Момичета да ви попитам,тази еднократна помощ при раждане към социалните,къде се подава. В града в който съм на постоянен адрес или в града в който съм регистрирана с настоящ адрес? Детските ги подавам където ми е настоящия адрес,но за тази помощ не ми е ясно!

# 313
Аз подадох по постоянен адрес
Момичета да ви попитам,тази еднократна помощ при раждане към социалните,къде се подава. В града в който съм на постоянен адрес или в града в който съм регистрирана с настоящ адрес? Детските ги подавам където ми е настоящия адрес,но за тази помощ не ми е ясно!

# 314
Аз подадох по настоящ адрес.
Един въпрос от кой ден се броят 40 - те дни, от деня на раждане или от следващия 🤔
За майките на близнаци възглавницата за тандем но хранене е една от най-хубавите ми покупки, освен за кърмене я ползвам и да слагам да спят децата много им харесва

Общи условия

Активация на акаунт