Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 462
  • 794
  •   1
Отговори
# 645
Ние също сме на смесено хранене. Кърмата ми не намалява,обаче си е все същото количество. Цедя се през 3-4часа(зависи как смогвам със задачите), но от двете гърди се събира по 45-50-60мл максимум. Общо взето събирам на 2-3 пъти и давам от шише за цяло едно хранене.
Пия чай на HIPP по две-три чаши на ден.

Какви количества изяждат вашите мъници? Моята госпожица е голяма лакомница, събужда се с рев от глад, смуче яко..обаче като се позасити и заспива на биберона/гърдата. Изяжда в повечето случаи  70-80мл и заспива…останалите до 100-110мл с голям зор ги изпива.

# 646
  • София
Барбалена, пробвай да го изкъпеш с по-топла вода. Моята щерка след всяка баня се напикава на хавлията 🤣.

# 647
  • Пловдив
А за колко време отмина това главоболие?
Защото този ад пеодължава вече седмица..и всеки ден съм на системи,парацетамол,ацефеин,кола…и нищоо..
Много време те боли. Другите им минаваше за 2-3 дни. Но се оплакваха, че не могат да станат от леглото. С едната бяхме в една стая и на втория ден след второто кафе се оправи.

На мен ми мина горе долу за седмица. Но през деня не ме болеше: само сутрин и надвечер. Като усетя болка, ми бяха разрешили да пия нурофен.

# 648
Изпика се маймуната, ама какво беше това стискане... За първи път не сменях памперс тази нощ...

НИ_ЦИ, моя бебок не го знам колко яде. Но и той след сън се буди с рев от глад. Пред това време се е събрало доста мляко и суче около 3 минути и приключва. След известно време му давам пак, че с тези три минути е за никъде. Чудя се дали да не взема контролна везна. Иначе знам, че щом бебето пълни памперсите и наддава, то значи си суче достстъчно. При нас наддаването не знам колко е, защото везните ми вкъщи им нямам доверие нещо.

Нашия тати е болен... Вчера се сцепи да киха, че в колата... Гушка бебо... И тази нощ ми се стори, че е със запушен нос, похърква си и не знам дали не се е разболяло или е от млякото, което връща и попада в нослето Cry Днес става на 3 седмици и ако сме разболяли бебе на на няма и месец, ще се гръмна Cry

# 649
  • София
Ние се мерихме с бебето вчера на кантара и после аз без нея. Излиза, че за почти две седмици е наддала 500-600гр. Добре е, доволна съм.
Още не сме ходили при педиатърката. Тя иска с акта за раждане, а от общината в Младост на два-три пъти като звънна дали е готов само ме препращат да се обаждам след н на брой дни. Явно много ги мързи да работят, ама детето вече е на 22дни.

Барбалена, стискам палци да не се разболеете и вие. Аз трети ден едва издържам, ама кърмя и няма начин. През нощта като сменявах Памперс малката ми се видя топла и откачих да меря температура. Слава богу, нямаше де.

# 650
И аз не съм взела акта за раждане още. Ходих по-миналата седмица и не беше готов... И още педиатър не го виждал. Нацелих отпуската и трябва тази седмица да дойде за домашно посещение уж.

Неизвестна, вие сте само на кърма, нали? Стискам палци и аз малката да й се размине. И аз само му пипам челото. Поне докъм шестия месец да избутаме без боледуване ми се иска, но знам, че не е възможно...

Момичета, как се определя дали бебето има рефлукс? Бебо си връща и току-що изпито мляко, и такова от стомахчето. Понякога и повръща по-големи количества, но не е много често. Записах час за гастроентеролог, макар че не съм много сигурна, че искам да го мъкна по болници в тези ковид времена.

Останахме сами с бебето вкъщи. Дилемата ми е: да легна да поспя и аз или да чистя Thinking

# 651
Бсрбалена според педиатърката рефлукс е ако повръща често не само след хранене , а постоянно.
Magic1720 аз успявам да дремна вечер като я сложа на гнездото до мен и и държа ръцете цяла вечер пред гърдичките да не се стряска да не се скубе и дере.Пробвай.
Иначе юи препоръчаха ко - лактаза , разгражда лактозата в млякото .днес 3щ я почвам

# 652
Каката ми се разболя за първи път на 8м. И то вдигна температура от зъб, венеца и беше страшен, изби зъба и Т изчезна. Даже и на лекар не я водих, защото не бяхме във Варна, че и почивни дни бяха. Обаче 3 дни беше само на кърма, кисело мляко и пъпеш, защото я болеше и не можеше да дъвче.

Моята кака да я хваля ли да се оплаквам ли от нея не знам. Вкъщи ли си е голям зор да преспя бебето. Не, че вдига шум, тя вярно, че не е тиха, ама на малката това не и пречи, обаче иска постоянно тя да я пристига, са я гушка, обади ли се бебето и тича да му дава залагалка.

# 653
  • Бурса
Болибон и при нас е такъв цирк. Днес кърмя малкия, той дреме блажено, а малката кака (4г.) От другата ми страна хванала му краката и прави "някой кара колело..." викам си ей такива моменти са за запечатване Joy, но малкия грам не се впечатли.

# 654
  • София
И вкъщи го има това. Баткото ходи и я буди, защото му е скучно и иска да си играе с някой. Научил се е да я държи за ръката леко и да я оставя да побеждава на канадска, като съответно после е много горд колко е голям и добър 🤣

# 655
Орехче, при нас е по-скоро връщане (на малки количества), не повръщане. Но е сравнително често. Ще видим какво ще каже нашият педиатър.

Като каза "скубане", нашият е много смешен Joy Като се изнерви понялога, си дърпа косата и после пищи, щото явно го боли Joy

# 656
Към момичетата,  които родиха секцио,  вас болеше  ли ви докато пишкате, особено  като не съм пишкала повече време  ми идва да се гръмна.
Малък Самуил има колики,  издава  някакви звъци и се сгъва,  но не плаче от тях ..   Давам му биогая, ,  дано му помогне по бързо.
        Вие кога сменяте памперса ,  преди или след хранене?
В стаята ни е  28 градуса  държа го по боди с къс  ръкав,  и понякога завивам с мн тънка муселинова пелена, в болницата  беше  доста навлечен, спорен  вас добре ли му е така?
Вече му давам по 70 мл кърма ,  гледам че не повръща след  това,  надявам се,  че са достатъчни, като за 10 дневно бебе,  с по малко плаче и търси още.

Преди малко звънях в болницата,  за да видя как е Яна,  качва грамчета още 100 грама и ще си я приберем,  нямам търпение  Gift Heart

# 657
Лизи ако иска да яде повече си ми давай. Дете на 10 дни се води, че трябва да яде 100-110мл. Но той е на кърма. Реално ако е на гърда, а не на шише ти не знаеш колко яде. Суче си докато реши, че се е наяло.
За обличането не знам дали му е добре. Моето явно е зиморничаво като мен. Климатика е на 27⁰, иначе не се диша в спалнята, тя е с боди с дълъг ръкав и ританки и завита с по плътна пелена. Разсъблякох я и открих, че и е студено, първо я завивах с по тънка пелена, пак и беше студено. Обича явно да и е топличко и да е сгушена. Занеса ли я в другите стаи където климатиците са на 24⁰ започва да се сърди.

# 658
  • Бургас / Славейков
И мен преди два дни ме боля глава  и кръста едновременно.Пих 1аналгин и ми мина.Може би съвсем малко ми се е увеличило  кървенето.Дори си мисля че вече трябва да е по малко.Утре правя месец от как съм родила.На преглед все още не съм ходила при АГ.Дори се чудя преди да ида дали да си пусна пак кръвна картина и да види дали всичко ми е наред.Прдполагам че прегледа ще се състои в това да ми види операцията и евентуално да ми вземе микробиология,но то трябва да ми е спряло течението.От снощи давам биогая ,май като че ли по спокоен е малкия.Тези които ще правят погача сутринта или следобед ще си каните гостите ,които празнуват в къщи ?

# 659
С тия милилитри много гадно в петък ми казаха да му давам 40 мл АМ в болницата , а кърма не знам въобще колко да му давам

Лизи ако иска да яде повече си ми давай. Дете на 10 дни се води, че трябва да яде 100-110мл. Но той е на кърма. Реално ако е на гърда, а не на шише ти не знаеш колко яде. Суче си докато реши, че се е наяло.
За обличането не знам дали му е добре. Моето явно е зиморничаво като мен. Климатика е на 27⁰, иначе не се диша в спалнята, тя е с боди с дълъг ръкав и ританки и завита с по плътна пелена. Разсъблякох я и открих, че и е студено, първо я завивах с по тънка пелена, пак и беше студено. Обича явно да и е топличко и да е сгушена. Занеса ли я в другите стаи където климатиците са на 24⁰ започва да се сърди.

Общи условия

Активация на акаунт