Студенти в Нидерландия - 14

• 70 220
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Моето дете е с български номер в бизнес група. Първите 4-6 м си го ползва с таксата с която си беше, след това получи смс че е твърде дълго е в роуминг и трябва да смени плана си. Той не искаше да спира номера си и за това му сменихме плана с роуминг пакет.

# 166
За а1 е нещо като 4 мес справедливо ползване. После трабва да се засече че картата се е върнала на бг територия. Иначе почват да таксуват всеки мегабайт нет и всяка минута , независимо от договора

# 167
Само да кажа, че тези камери не помагат много. Имат много малък обхват.
Също на някой пунктове спират опашката и пропускат по няколко коли, за да не става струпване пред гишетата им.
Нито камерите, нито червената ивица на гугъл мапс помагат.
Задръстванията обикновено са на изход/ вход Сърбия, където повечето хора си спират интернета и не отчита, че са там.
Големи опашки на Калотина, водят до доста по-лоша ситуация на изхода на Сърбия.

Заредете си вода и храна, ако пътувате

# 168
И гориво на десетина км преди границата. Защото ако чакате 6-7-8 часа на 35 градуса.. неизбежно ще искате да сте на климатик .. тоест да не гасите колата..

# 169
Момичета , синът ми си тръгва скоро от тук, влизам да го  чекирам, иска ми документи - грийн пас, тест, ... Наистина ли искат Нидерландците такива неща при влизане, как е при вас ? Това в сайта на Райън...ще пътува на 29 ти.

# 170
  • София
На 18 август нищо не са искали на летището в Амстердам.

# 171
  • ride my bike...
https://reopen.europa.eu/bg/from-to/BGR/NLD/DEU?fbclid=IwAR3Wogt … Up60buSFqZctULhvY
Нищо не се изисква за Нидерландия.

# 172
Момичета , синът ми си тръгва скоро от тук, влизам да го  чекирам, иска ми документи - грийн пас, тест, ... Наистина ли искат Нидерландците такива неща при влизане, как е при вас ? Това в сайта на Райън...ще пътува на 29 ти.
И моят лети с Райън на 29-ти в 10.55. Но нищо не е задйлжително. Явно приложението си пита по подразбиране.

# 173
Заедно ще са, и моя син е с този полет .

# 174
Това е писано от моя близка във ФБ
“…. Който ще излиза през Калотина да знае, че задръстването на границата е до Драгоман. Всички гишета работят, даже пуснаха гишета от тези за влизане в БГ.…”
Здравейте,
Някой има ли информация какво е положението в момента? Дали се поразчисти опашката?
Информация от петък - много зле, над 2 часа на България - Сърбия и 6 на Сърбия - Унгария, плюс огромни ремонти до Белград...

# 175
  • столицата
Днес по магистрала Тракия половината коли бяха с чужда регистрация.Явно на път към границата.

# 176
Момичета, дали "Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ" би могло да се получи онлайн? Нашият татко е с адресна регистрация в провинцията и му е трудно да освобождава ден.
Та, въпросът е дали някой от вас е подавал заявление за получаване на удостоверението онлайн и да го получи по имейл, примерно.
Ще уточня, че той има издаден ПИК код от НАП.
Пожелавам успех на всички деца!

# 177
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Момичета, дали "Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ" би могло да се получи онлайн? Нашият татко е с адресна регистрация в провинцията и му е трудно да освобождава ден.
Та, въпросът е дали някой от вас е подавал заявление за получаване на удостоверението онлайн и да го получи по имейл, примерно.
По принцип може да се извади с ПИК на НАП, но няма да има един зелен печат, за който на ме ми казаха, че е задължителен, ако се вади за тази цел и затова подавах на място и чаках 7 работни дни за сакралния печат. След това превод от заклет преводач и вече сканиран го изпратих. Не знам как ще реагират ако е без печат, но ако е много трудно, можете да опитате. В най- лошия случай, ще изискат още веднъж справката, но може и да мине.

# 178
По принцип може да се извади с ПИК на НАП, но няма да има един зелен печат, за който на ме ми казаха, че е задължителен, ако се вади за тази цел и затова подавах на място и чаках 7 работни дни за сакралния печат. След това превод от заклет преводач и вече сканиран го изпратих. Не знам как ще реагират ако е без печат, но ако е много трудно, можете да опитате. В най- лошия случай, ще изискат още веднъж справката, но може и да мине.

Благодаря!
Ще пробвам да ги получа онлайн и след това  да ги заверя в НАП София. Дано да стане.

# 179
За децата, които биха искали да упражнят правото си на глас в една от 22-те секции на изборите за народно събрание на 02.10.2022:
https://www.cik.bg/bg/ns02.10.2022/zayavlenie.

Общи условия

Активация на акаунт