Студенти в Нидерландия - 14

• 68 817
  • 760
  •   1
Отговори
# 630
Попрегледах темата, но не попаднах на никой, чието дете се е явявало на изпити за академичен университет с ограничен прием, както и на изпит, заместващ  липсваща оценка по предмет, който се изисква -физика/ биология/ химия( а в България, поради недомислицата на двуетапното такава не се включва в 11 и 12 клас). Моля, ако има такива четящи/ пишещи да се включат, защото тук явно болшинството обсъжда тези приложните университети, в които няма изисквания за нищо такова и се влиза без изпити.
Имам нужда от споделяне на опит за подготовката, резултатите, които да таргетираме за прием, провеждане- всичко би било от полза.

# 631
Че как им излиза сметката?
Тези услуги не се заплащат, защото са партньори с тези университети и получават някакво възнаграждение на база привлечени студенти.

# 632
Имаме деца, явявали се на изпити за нумерус фиксус специалности. И на изпити поради липса на достатъчен хорариум. Моето,например Grinning Вярно, по старата система и не по заместваща матура. Сега, има следният въпрос - въобще университетът ще признае ли трета матура и доп.изпит без да е изучаван предмета 11/12 клас? Спомням си, че някой писа, че е отказан прием на документи при такъв казус.
Напишете конкретно какво учи детето, какво иска и къде е разминаването. И писахте ли на самия университет за становище.
За Интеграл съм писала - дъщеря ми не поиска приложни университети, взеха ни 300лв, кандидатства в 5 или 6 , не помня вече. Беше приета в три холандски и един английски, за един английски получи отказ.

# 633
  • софия
Отделно университетите им превеждат пари за приет студент, кандидатствал през тях.

# 634
Щрудел,
Наистина е най- добре да пишете на адмишън отдел за унита, от които се интересувате.
Може да поискат справка за брой хорариум часове, като теми какво сте учили, може да ви искат допълнителна матура, може да ви поискат явяване на страничен изпит ( на Кеймбридж или някой друг), а може и въобще да откажат при недостатъчен хорариум часове.
Вие не можете към момента да си промените програмата и това което сте учили , но най- точна инфо ще ви даде унито, от което се интересувате

# 635
  • Варна
Тези услуги не се заплащат, защото са партньори с тези университети и получават някакво възнаграждение на база привлечени студенти.
И поради тази причина си препоръчват Приложните университети , защото им плащат . С Академичните  университети въобще не е така. Академичните си имат достатъчно кандидатстващи , без да им се налага да си плащат за това . А за някой си има и такса за кандидатстване.

# 636
  • София
С тази нова програма в България приложните университети са единсвена възможност за много деца така или иначе. Моят син беше сигурен, че ще продължи в хуманитарните науки, а миналата година рязко си смени мнението и избра ИТ. Детето на приятелка учи профил биология и химия в НПМГ и пак се преорентира към ИТ. Такива деца нямат достатъчно хорариум по математика за академичен университет. Но пък тук разбрах, че при определени условия могат да учат магистратура в такъв след бакалавъра. Така че за всеки влак си има пътници. Важното е да сме информирани.

# 637
  • гр. София
И аз да драсна за фирма Интеграл, която ни помогна при кандидатстването - дъщеря ми кандидатства за 4 приложни нидерландски университета, като беше приета и в 4-те.
Заплатих 300,00 лв.

# 638
И поради тази причина си препоръчват Приложните университети , защото им плащат . С Академичните  университети въобще не е така. Академичните си имат достатъчно кандидатстващи , без да им се налага да си плащат за това . А за някой си има и такса за кандидатстване.
Имат и 4 академични университета, за които е безплатно.
Не виждам нищо лошо да се прави по-голяма реклама на приложните. Все пак това е различна система от традиционната, която се е доказала, че работи ефективно.
В крайна сметка, ако си изберете друг университет, може също или да се кандидатства сам, или чрез друга агенция. Просто препоръчах от моята гледна точка.

# 639
  • Варна
Някой използвал ли е услугите на Cool travel, ако може да сподели мнение?

# 640
Може ли за мнение и препоръка за специалността Строителен инженер? Лутаме се измежду всички университети. Детето учи в математическа гимназия.

# 641
За да съм полезна и аз.
Миналата година щерката кандидатства с Интеграл, ползвахме септемврийската им промоция - нищо не сме плащали. Много съм доволна от тях, конкретно от нашата консултантка. Щерката знаеша какво  и къде иска да учи, Интеграл администрираха процеса, аз само следях срокове и изисквания. Всичко беше абсолютно точно и навременно.
Щерката кандидатства нумерус фиксус специалност в Амстердамския университет (PPLE), приеха я, но избра Грьонинген.
Не съжалява (засега).
Успех на всички кандидатстващи.

# 642
  • София
Може ли за мнение и препоръка за специалността Строителен инженер? Лутаме се измежду всички университети. Детето учи в математическа гимназия.
Синът ми е трета година Civil Engeneering в HZ. Университетът е приложен, централата им е във Влисинген, неговата специалност учат в Мидълбург, което е съседен град. Като цяло е доволен от обучението.  Поканиха го от университета на платен стаж този семестър, правят проучване за приложението на добавки от естествени материали при производството на бетонови блокчета. Февруари заминава за 5 месеца на обмен в Мексико.

# 643
Нидерландия има много добри традиции в Civil Engineering. Търсят ги по цял свят за по- засукани проекти. Една от най- скъпо платените професии.
Успех!

# 644
Имам въпрос относно стажовете, които приложните университети включват в обучението. Самия университет ли организира този стаж на студента или студента сам си търси къде да го проведе?

Общи условия

Активация на акаунт