Студенти в Нидерландия - 14

• 68 820
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Моето момче няма да има стаж, нещо друго ще прави.
Ние във фирмата имахме стажант от Тилбург,  нямаше проблем, че стажа е бил в България.
Охлювчето а от Унито свързаха ли се с вас и имаха ли някакви конкретни изисквания  за да може да си води стажанта от Тилбург стажа? Малко ми е объркано това а и на синът ми ще му предстои сега и съм в паника ще успее ли да си намери и ако не какво се случва?Прекъсва  за 6 месеца или...?Говорим за Фонтис ICT.-Айндховен
Моля ако има мами на деца  преминали през стажа да споделят имена на фирми където са успели да го карат !

# 676
pali78, колежката, която отговаряше за стажанта по време на стажа попълваше нещо за университета и им го изпращаше на мейл. В отпуска е и не мога да я разпитам.
Ако имаше изисквания се съмнявам някой да се захване да се занимава, но фирмата не е малка:) мисля, че нпкой беше писал за изискване за брой персонал.

# 677
pali78, на наши приятели детето в същия университет, същата специалност ,  мина през стаж  - при нея беше на два отделни семестъра, по един семестър. Един в трети, и един в четвърти курс. Приятелят й също. Той стажува във Филипс, тя в някака IT фирма извън Айндховен.  При намиране на стаж съдейства университета също, има и ден на среща с индустрията, когато идват представители на фирми от бранша и търсят стажанти. Синът ти предполагам вече се апликира в различни фирми, така че рано или късно ще го поканят на стаж. Не се притеснявай, никой не остава без стаж, търсят и намират децата.  Но имат и изисквания към фирмата, защото се предполага че това ще е и първото им работно място. Момичето за която писах по горе остана да работи във фирмата в която стажува, и е много  доволна. Има служебна кола с която пътува, има и изнесен офис в Айндховен в дни в които не е присъствено в централата на фирмата. Малко по малко си стъпят на краката децата, гонят си задачите и трупат опит.

# 678
Здравейте, синът ми ще работи за пръв път в Холандия и трябва да избере "че може да си сложи или бг адреса или сега където живее в Холандия". Това означава ли , че може да избере къде да си плаща данъците? А какви са данъците приблизително за Холандия? Извинявам се, ако темата е описана някъде- ще моля за линк направо. Благодаря Ви!

# 679
pali78, на наши приятели детето в същия университет, същата специалност ,  мина през стаж  - при нея беше на два отделни семестъра, по един семестър. Един в трети, и един в четвърти курс. Приятелят й също. Той стажува във Филипс, тя в някака IT фирма извън Айндховен.  При намиране на стаж съдейства университета също, има и ден на среща с индустрията, когато идват представители на фирми от бранша и търсят стажанти. Синът ти предполагам вече се апликира в различни фирми, така че рано или късно ще го поканят на стаж. Не се притеснявай, никой не остава без стаж, търсят и намират децата.  Но имат и изисквания към фирмата, защото се предполага че това ще е и първото им работно място. Момичето за която писах по горе остана да работи във фирмата в която стажува, и е много  доволна. Има служебна кола с която пътува, има и изнесен офис в Айндховен в дни в които не е присъствено в централата на фирмата. Малко по малко си стъпят на краката децата, гонят си задачите и трупат опит.
G.D-ама иде ми да те прегърна като ми говориш така:sparkling_heart:Абе ,аз ли съм такава паника само незнам,но когато попитам и получа такъв отговор от преминалите вече през това  знам ,че всичко ще се нареди,ама пуста му неизвестност!А от Фонтис все още нищо не им разясняват ,казали са им , че ''с това трябва да се справят сами''.-това е отговора на менторката му-след 3-4 имеила и 2-питания лице в лице.Та аз затова се притесних.А видимо и други деца от групата му са притеснени.Може би избързвам ,но все си мисля ,че търсенето изисква време ,а аз не обичам нещата да се случват в последния момент и му казах дапочва да търси от сега.
Благодаря ви момичета!Благодаря G.D

# 680
Галина,
Ако фирмата е холандска и няма седалище в България, не мисля , че имате избор за назначаване по ТРУДОВ договор и да претендирате за плащане на данъци в България. Няма такава опция.
Принципно по- добре да е на трудов договор по много причини.

# 681
Галина,
Ако фирмата е холандска и няма седалище в България, не мисля , че имате избор за назначаване по ТРУДОВ договор и да претендирате за плащане на данъци в България. Няма такава опция.
Принципно по- добре да е на трудов договор по много причини.

Благодаря Ви, така написаното от вас ми се струва съвсем логично.

# 682
Да ви попитам, какво означава housing allowance в оферта за студио под наем?

# 683
Че може да кандидатства за връщане на част от сумата за наема
в първия пост под TOESLAGEN е описано в скрит текст

# 684
В поста на 1 стр. не пише, че трябва да имаш работа / доход, а само доходът ти да е до ... евро. Ако това означава, че може и да е 0 Евро, то защо като попълних въпросника за оценка на пригодността за помощ за наем ми излезе, че нямам право? Или все пак трябва да имаш доход/работа? Мерси!
П.П: оглеждаме се да сменяме стаята, че има мухъл, а МД се оказа с гъбички в ухото, които вероятно са причинени от този мухъл. Та сега е в БГ, за да се лекува. Там така я объркаха и 1 месец я подлагаха на неадекватно лечение, че решихме да си се прибере и да се лекува у нас Wink

# 685
В поста на 1 стр. не пише, че трябва да имаш работа / доход, а само доходът ти да е до ... евро. Ако това означава, че може и да е 0 Евро, то защо като попълних въпросника за оценка на пригодността за помощ за наем ми излезе, че нямам право? Или все пак трябва да имаш доход/работа? Мерси!
П.П: оглеждаме се да сменяме стаята, че има мухъл, а МД се оказа с гъбички в ухото, които вероятно са причинени от този мухъл. Та сега е в БГ, за да се лекува. Там така я объркаха и 1 месец я подлагаха на неадекватно лечение, че решихме да си се прибере и да се лекува у нас Wink
Не е необходимо да има доход за получаване на субсидията за наем. По-скоро е нещо с basic rent и service costs, но пък в обявата пише, че може да се кандидатства. Колко попълнихте на service costs - те са 3-4 полета?

# 686
# 687
Дами, как изпращате документи до Нидерландия?

# 688
Дами, как изпращате документи до Нидерландия?
Най-евтино е с Български пощи, препоръчано с обратна разписка - около 12-15 лв. Пращала съм, не се загуби.

# 689
  • La casa de Mickey Mouse
Не е необходимо да има доход за получаване на субсидията за наем. По-скоро е нещо с basic rent и service costs, но пък в обявата пише, че може да се кандидатства. Колко попълнихте на service costs - те са 3-4 полета?
Този въпрос е много спорен. Коментирали сме го преди време. Трябва да се провери в беластинг. Преди да започне да работи, на новата дъщеря и отказаха този бенефит. Така че, просто се обадете и питайте. Ако попълните апликацията, винаги ще ви каже, че може и даже ще започне изплащането, но след една или две години, при проверка на документите ше получите писмо, че плашането е неправомерно и ше ви изискат цялата сума да се върне

Общи условия

Активация на акаунт