СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 733
  • 784
  •   1
Отговори
# 75
Celesté, пиши за всеки случай.
За високо се смята над 140 горна граница, и то ако го поддържаш постоянно. Имаш ли други симптоми? Отоци, много качени кг?

# 76
Нямам Sad единствено се стресирам повечко.
Трети път днес го меря и е все е ок.130. Ще си го потормозя пак доктора по време на отпуска, какво да се прави.

# 77
Joyforal поискай второ мнение и говори с док, който ще те изражда и мен ме наплаши едно гастро, че заради хемангиома няма да мога да си родя нормално, ама АГ каза няма проблем. Сега чакам и второ гастро да каже мнение. Така се бях наплашила с това секцио, ама ще се размине. Дано раждането мине добре и наистина да няма проблеми. 😀

# 78
Здравейте почнахте ли да приготвяте багажа за болницата ? А стерилизирахте ли помпата за кърма, шишенца и т.н. ?

# 79
Имаш ли до сега някакви индикации за преекламсията, защото моят риск е минимален, обаче ми излезе ниска стойност на общ белтък и нисък албумин както и отоци имам. АГ каза, че чака само кръвно да вдигна и айде под ножа😒😂

quote author=Tess_D link=topic=1471716.msg45153765#msg45153765 date=1660128250]
С много висок риск за прееклампсия съм, всяка седмица съм тонове и изследване на белтък в урината от 31 седмица накъде. Плюс меря кръвно 3 пъти дневно.
[/quote]

# 80
Здравейте почнахте ли да приготвяте багажа за болницата ? А стерилизирахте ли помпата за кърма, шишенца и т.н. ?
Моят е готов от събота 36+5 съм, само помпата ми остана да оправя, но е в на майка ми жилището. Шишета няма да вземам, там осигуряват, пък и не стерилизират лични неща в болницата, дано не ми се налага да ползвам там помпата.
В една чанта отделих консумативите за мен и чехли, а в куфара моя личен багаж. Предния път ме караха да си извадя определени неща от консумативите и за да ми е по-удобно ги разделих пак.

# 81
Моето кръвно нормално за мен е 90/60 сега с тази бременност от 1 месец ми е 110/70. С предходните ми 2 е стигало до 120/80 но не са го вземали в предвид токова много. Според мен 130 не  е чак толкова високо, пък и сега си се притеснила и затова.
Вчера даже бях на една лекция и обясняваха как се мери кръвно най -
точно. Трябва тялото да е било в покой поне 10 мин. След това се мери и на двете ръце и се взема средна стойност на   показатели от двете ръце.

# 82
Моето също последно беше 130/80. Докторката не го отчете като високо кръвно. Моето по принцип е 110/70. Аз никога не съм имала кръвно и дори не знам как ще разбера, ако го вдигна 😀 нито ми се подуват краката...  Качила съм 15кг, но не знам къде по мен са се натрупали, защото не изглеждам напълняла... Не трябва да ям сладко, ограничавам и доста други храни. Ако не бях бременна и с този режим на хранене щях да отслабна, а сега качвам от въздуха 🤔

# 83
Мамита какви тернометъри са подходящи за бебенцата? Може ли да ме насочите какво да купя?

# 84
Immy37, многото качени кг и прееклампсията предната бременност. Малко вероятно е да се размине този път.
С предната бременност всичко беше ок, в 35-36 седмица кръвното тръгна леко нагоре, беше около 130/80. Започнаха да се появяват и отоци, но нищо сериозно. Една вечер в 38 седмица просто от нищото кръвното отиде на 180/110, приеха ме в болницата и ме оперираха след 2 дни.
Най-важното е да се следят кръвното и кръвотока към матката, дори да се влошат нещата, вадят бебето и всичко е ок.

# 85
Immy37, многото качени кг и прееклампсията предната бременност. Малко вероятно е да се размине този път.
С предната бременност всичко беше ок, в 35-36 седмица кръвното тръгна леко нагоре, беше около 130/80. Започнаха да се появяват и отоци, но нищо сериозно. Една вечер в 38 седмица просто от нищото кръвното отиде на 180/110, приеха ме в болницата и ме оперираха след 2 дни.
Най-важното е да се следят кръвното и кръвотока към матката, дори да се влошат нещата, вадят бебето и всичко е ок.

Как разбра, че вдигна такова високо кръвно? Освен болки отзад в тила, за друг признак не знам. Имаше ли апарат за кръвно, с който да го следиш всеки ден?

# 86

Аз започнах да подготвям, но изобщо не знам колко броя превръзки и еднократно бельо ми трябва, т.к. ми е първо раждане. Помпа още не съм купила, така че не знам дали ще я взимам в родилното.
Да ви питам някоя ползвала ли е такава помпа за кърма и дали е доволна ли е?
https://www.hippoland.net/cangaroo-elektricheska-pompa-za-karma-glow-xn-d220

# 87
Софийска мама, следях го 3 пъти дневно, както и сега. Нямала съм главоболие или нещо такова.

# 88
  • София
Мамита какви тернометъри са подходящи за бебенцата? Може ли да ме насочите какво да купя?
Ако погледнеш преднатя страница, ще видиш че точно това обсъдихме подробно сутринта.

Днес и аз,минах тонове за 10 мин. Нищо не казаха, аг удари сърце като и ги пратих. Предполагам значи, че всичко е наред.😆 Взех и болничния.
Багажът ми е стегнат от 2 мес. Може би и повече. Тогава е и стерилизирано всичко и пробрано в багажа. В болницата имат помпа, но исках и аз да съм подготвена.

# 89
Момичета, вие имате ли придърпване долу вече? Аз днес имах такива усещания, но не сметнах за нежно да звъня на АГ , но пък и те отшумяха .

Общи условия

Активация на акаунт