СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 769
  • 784
  •   1
Отговори
# 105
И аз съм същата. Нерастящи косми и неомазняваща се коса. Joy

На мен пък обратно това ми е трета бременност и мога да кажя че вообще не ми растат космите. Мога и 2 - 3 седмици да не пипам нищо аз ги бръсна обикновено. А на краката мога и 1 месец да не правя нищо.

Преди да забременея се борих с коспад след боледуване от Ковид 2-3 месеца но ефект никакъв. Сега слава богу косата спря да пада и е доста гъста. Но като знам после какво става след като родя и какъв коспад е и по време на кърменето.
Даже сега ми прави впечатление, че не се омазнява толкова много, колкото преди.

# 106
Здравейте, момичета. Не успявах да се включвам много, защото приключвахме с ремонта на високи обороти няколко седмици, но се опитвах да чета и следя Grin

Celeste, от толкова притеснения най-много наистина да вдигнеш кръвно. Симптомите са много и високо кръвно е само един от тях (а доколкото и аз знам, високо е над 140). Не е добре да се филмираш, особено на този етап, само заради един наличен симптом. Ако не можеш да си го избиеш от главата, по-добре послушай патилите мами и си пусни допълнителни изследвания. На мен ми звучи като доктора да е бил киселяк в тоя момент и да ти е наговорил гадости, за да приключи по-бързо разговора. Аз ходя с надути крака и ръце, ама мнооого отекли, по едно време много се бях наплашила, че отива на прееклампсия и казах на доктора - той беше така добър да ми пусне изследвания и да ми каже какво да правя относно отоците, но да не се притеснявам излишно. Изследванията излязоха наред. Та моя съвет е да провериш фактите, преди да си направиш други проблеми от притеснение.

За косми, не забелязвам нищо различно от преди да забременея. Имах щастието да не ми се омазнява косата всеки ден за около месец-два, и това приключи. Петте косъма на краката ми си растат нормално, успявам с много пуфтене да ги бръсна Grinning Вчера ходих на кола-маска за пръв път от години, така хубаво се препотих от болка, че усещах как се стичат капките по всички възможни гънки на тялото ми Joy За потенето, до скоро ви се чудех какво толкова ви е топло, 26 градуса си е топ - еми много рязко разбрах какво ви е. Хем ми е жега на температури, които досега са ми били ок, хем ме обливат топли вълни няколко пъти дневно. Климатика се пуска и се спира, а покрай него носа ми е запушен (цяла бременност ме мъчи нос, но след К0вида, дето не можех да дишам от запушване, не го броя за проблем Grinning).

Като споменах прословутия ремонт, не мога да ви опиша какъв камък ми падна от сърцето. Не камък, не скала, ми цяла планина ми падна от сърцето Grinning Имаме функционална кухня, спалнята е сглобена, хола е готов и най-вече - на малкия мебелите са сглобени, даже и боя на стаята успяхме да ударим преди това. Майка ми много държеше да изпере И изглади всичко на малкия (за дезинфекция, видите ли.. пробвах да споря, без успех). Помогна много де, само си ги прибрахме и сега чакат някой да ги прибере в кошарата и скрина, които проветрявах една седмица.

За малкия уж имаме всичко нужно за старт, дрешките дано му станат, че на всяка марка размерите са различни. 52 и 62 на две марки са едно към едно като големина примерно... Sweat Smile а не искам да купувам повече, преди да знаем кое му става и кое не. Корито със стойка взех втора ръка, както и нагревател за храна. Бебешки прах за пране и омекотител, и пелени 1ца взехме 52 бр., ако нещо не става да не ни е яд Grinning, но като чета, май няма да е проблем, гледах, че даже 0 бяхте коментирали, че може да влязат в употреба. Абе знам само, че ни е много кеф да си пазаруваме за бебо.
Багажа за родилното също стегнах. Има някои неща, които сигурно няма да ми трябват, и други, които не купих, защото не знаех има ли смисъл. За момента имам една моя нощница, джапанки, суичър, четка за зъби и мостра на паста, мокри кърпи един голям пакет (0+ на Бочко, за двама ни ако потрябват), шампоан в шише за пътуване, сапун в сапунерка, крем за зърна (инвестирах в Мустела, дано не са пари на вятъра), средна кърпа за всеки случай, зарядно за телефон, слушалки, компреси за гърди, силиконови зърна, попмпа + малко шише стерилизирани, нощни дамски превръзки и такива за гърди от мостри, които са ми давани (един чифт дойдоха с помпата, и на Томи Типи някакви 3-4 чифта ми подариха от болницата), чорапи, бюстиета за кърмене, памучни гащи 3-4 чифта. Не знам дали ще ми дадат да ги нося, но идеята за еднократни гащи, които шумкат и спарват, предвид сезона, грам не ми харесва и няма да взема. За малкия за всеки случай взех и крема против подсичане - всеки път чета различно дали има или няма в болницата. Направлението предполагам утре ще ми го дадат, или другата седмица (утре съм 36+4). Другите последни изследвания са събрани в папка, с ММ нямаме брак, та там спестявам хвърчащи листа Grinning
Ако изпускам нещо или прекалявам - кажете Grinning

# 107
Имате ли идея каква е процедурата за припознаване на бебока. С ММ нямаме брак, и като се роди първото дете той отиде при нотариус, припозна го, отнесе документите или болницата и толкова, но сега се чудим в тези смутни Ковид времена, сигурно няма да го пуснат. Ще раждам в Майчин дом, ако някоя мама е запозната каква е процедурата там
Между другото, във вторник като ходих на преглед и тонове имаше толкова много придружители, че останах силно изумена, то не бяха мъже, баби , дядовци, а ММ милия седя 2 часа в колата да ме чака

# 108
Аз мисля пак така да процедираме с припознаването - ММ ще отиде при нотариус и ще подпише декларация, и при изписването ще я донесе. В Токуда гледам са посочили скромната сума от 55 лв за тази работа, която иначе е 12 лв. Ще ме прощават.
Да питам -сутиен за кърмачки от къде взехте?

# 109
Kanari, това описание ми е много познато, боли ме от всяко мърдане, крачките са ми едни малки, малки, не мога да се разкрача да ходя нормално, накарах майка ми да ми отреже ноктите на краката, лака ми е на няколко месеца, но няма кой да го оправи, мислех да отида на педикюр, но не мога да седя, започва да ме боли корема, та ще си ходя така. Завиждам на дамите с хубави коси и без косми Joy моята коса е яко мазна всеки ден трябва да се мие и имам бонус, червени петна по лицето, както и акне.
Качила съм  12 кг, вчера лекаря ми измери кръвното 115/ 70, каза че това ми е най- високото кръвно до сега, значело че контракциите са започнали,... И като му казах, че не мога да пишкам, той каза че и това е знак за скорошно раждане, днес съм точно 36+0 гс, искам още малко да пораснат бебчетата Confused
Утре съм на преглед при др Патрикова, включи ме в графика си въпреки, че на регистратурата ми казаха, че няма свободни часове до 23 август Nature Sunny стискайте палци, този на жк да не е измерил правилно като миналия път и бебетата да са по големи, вчера ги измери 2 кг и 2,500кг, но по това мерене за две седмици момичето (2 кг) не трябва да е вдигнало нито грам.

Да, това е малко като с моя диабет- аз съм слаба и не смятам, че дори с качването на 15 кг съм дебела, и затова по презункция ме водят, че не съм предразположена към гест. Диабет. Ама ей го на...
Пенелопе, мен ме реже долу от 4 мес. След 7 спрях да мога да си отварям краката повече от силно остър ъгъл,а от 7 не мгоа да си вдигна крака дори да си обуя гащите, нощем също ме реже като се въртя, защото си помагам с краката. Но още не е оная безумна болка, която помня сблизначите. Тя беше адова и не можех даже да се разкрача за крачка като ходя без да сумтя от болка. И всичко това изведнъж изчезна при раждането. Бях много възхитена.
Пп. Днес беше последния ден, в който с много цвилене пъхтене и болка си отрязох ноктите на краката. Или няма да ги режа пoвече, или не знам...ще ида на педикюр...

# 110
Предния път просто от болницата дадоха на ММ да попълни документите с имената на детето, а аз се подписах, че съм съгласна. Не сме ходили при нотариус и не сме плащали нищо допълнително.

# 111
И аз питах последния път на регистратура, документите за припознаване ще ги дадат на таткото да ги прегледа и подпише, не е нужно да ходи по нотариуси. Но това е в частна болница. В Майчин дом (София) съм ходила единствено преди да разпуснат мерките за БХС, уж не можеше придружители, а бяха с тумбите мъже, бащи, братя, братчеди... Най-добре е да се пита в дадената болница.

Това за кръвното и контракциите пък за първи път го чувам. За често ходене по голяма нужда четох, че можело да е предвестник на раждане, но не и това 😀

# 112
Аз мисля пак така да процедираме с припознаването - ММ ще отиде при нотариус и ще подпише декларация, и при изписването ще я донесе. В Токуда гледам са посочили скромната сума от 55 лв за тази работа, която иначе е 12 лв. Ще ме прощават.
Да питам -сутиен за кърмачки от къде взехте?

Сутиен за кърмене си взех от H&M. Даже вече си ги нося от няколко месеца, защото от другите ми нищо не ми става. Аз взех от този вид и са ми много удобни:https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1056406002.html?fbclid=IwA … 6zLCr265p5IfMNwT0

# 113
  • София
Аз нося от 2рия мес. На брем. Сутиен за кърмене- имам от уайкики и един от сгушени-безшевен. От уайкики ми беше голям,но вече ми е тесен, безшевният си е як.

# 114
И аз си взех от сгушени безшевен carriwell и много ми хареса. С нанели е, но са много меки, безшевен. Една идея ми в по-тесен на гърба според тяхната таблица, хем е с разширител, ама като родя ще подпъхна малко и мисля, че ще ми е супер. Не се представям да без банели. Едри са ми гърдите в момента и банела ги разделя.
Днес и ние минахме през нотариус. В частната болница там оправиха всички, но сега се съм в държавна. Предварително решихме да оправим декларацията-18 лв такса и сме готови. Сега, ако реша да сменя името, обаче ще трябва нова. Някъде срещнах мами, които са направили декларацията без имена, ама тая нещо ми се запъна, дано не се налага промяна. Накъде срещнах даже, че в някой болници в страната искали такова декларация при постъпването още. Най-добре питайте в болницата.

# 115
Взех си един от Лидл който не нося, защото няма никаква подплънка и все едно съм без него. Мисля да го ползвам в болницата и вкъщи. Отделно взех два от ХМ - супер удобни са и си ги нося вече от няколко месеца

# 116
Момичета , търся въртележка за кошара, като леглото е тип next to me. Препоръчайте ми някоя с хубави мелодии и музика и нежен дизайн. Вие към какво сте се насочили?

# 117
Тези от HM достатъчно плътни ли са и имат и подплънки въобще, че да не ми се виждат зърната, ако излизам с него?

# 118
Поръчала съм си въртележка Мунари аз за новородено, после ще поръчам и другите 😌
Момичета , търся въртележка за кошара, като леглото е тип next to me. Препоръчайте ми някоя с хубави мелодии и музика и нежен дизайн. Вие към какво сте се насочили?

# 119
Тези от HM достатъчно плътни ли са и имат и подплънки въобще, че да не ми се виждат зърната, ако излизам с него?
Имат подплънки които могат да се махат. Зърната не се очертават.

Общи условия

Активация на акаунт