СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 41 843
  • 784
  •   1
Отговори
# 180
На мен шийката ми я измерват с вагинален ехограф, а разкритието вече наистина се проверява с пръсти. От 2 дена имам малко повече втърдяване на корема - до 6-7 на ден и то зависи колко съм била активна. Уж това са нормални подготвителни контракции на този етап. В 33+3 г.с съм и нямам търпение да стигна поне 36 г.с, защото първото ми раждане беше в 33 г.с и сега само се филмирам дали този път ще стигнем до финала. Първият път родих заради контракции от 5 месец, но тогава не знаех какво е това и мислих, че това втърдяване е, защото бебето се изпъва и нито магнезий съм пила, нито нищо. В понеделник съм на преглед и ми стискайте палци всичко да е наред 🤗

# 181
  • София
Много е относително това за 4-5 дни, при повечето са месеци за нагаждане с кърменето, пък ако се пкажещ и с къси или тесни канали, съвсем. Така че си е индивидуално. Аз лично няма да го преживявам пак и ще дам шанс макс 2 седмици. После приклювам и се чувствам като нормален човек.
 НА мен никой не ми лаза ще имам ли още прегледи и от кого взимам направление. Сигурно от жк. Но тя не ми каза да записвам повече часове при нея. В петък съм при ташков- да се запиша за раждане и да му разкажа всичките си специфики,да видим какво ще каже и дали ще е секцио. И предвид че сменям болницата, дали при тях ще продължа следенето или остава жк. Не знам. На нея хич няма да и станеприятно,че сменям и ми е тъпо. Но искам да раждам в надежда,имаме и отстъпка от стволовите там. Иначе губим още 1000 лв.
Контракциите са нормални след 30 гс. Стига да не са регулярни и болезнени.

# 182
И аз няма да раждам при доктора който ме следи. Той много добре го знае това и нищо не ми каза как ще процедираме от тук нататък. Че ми записа и час за 5 септември… че то до тогава може и да съм родила за кво ми е тоя час. Защо ни оставят в такова неведение за тези неща .. да се чудиш последните седмци кви документи да оправяш.
Би трябвало като говориш с АГ при което ще раждаш да ти обясни поне той. Моя каза: Ще оправим нещата спокойно 🤷♀

# 183
Моят ми даде обменната карта (картонът с всички изследвания до сега) и ми пусна направлението миналата седмица. Даде ми и номер на своя колежкав града, при която да отида другата седмица на тонове, защото излезе отпуска до началото на септември. Говорихме кога имам час при лекарката, при която ще раждам.
Предния път до края се следих при него пак. При тази, при която раждах, имах само 1 преглед и то да се запознаем. Но те се познават и тя самата каза, че му има доверие, че съм следена както трябва.

# 184
И на мен ми дадоха всичко за прием в болница, приключихме прегледите по жк. Сега продължавам при д-р, който съм избрала да раждам. Предполагам, че ще правим тонове, а вероятно и ехограф, за да следим нещата.
И аз май имам стягания след като стана. Тоест след сън са и не знам дали не е от препълнен пикочен мехур, защото там го усещам като тежест. Вие къде ги усещате стяганията?

# 185
Тези момичета които са кърмили искам да ви попитам какво е подготовката на гърдите преди да се сложи бебчето да се накърми ? И какви мокри кърпичкиэда закупя за болницата ?

Подготовка на гърдите преди раждане не е необходима никаква, защото стимулацията на зърната може да предизвика контракции и раждане.
Измиване на гърдите преди кърмене не е необходимо нито само с вода, нито с измивни препарати, защото се отмива естествената миризма на зърната, където се намират т.нар. жлези на Монтгомъри, които са с миризма на амниотичната течност в утробата. Колкото и странно да ви звучи на бебето му е нужно да усеща естествената миризма на майка си, а не аромат на пачули, лилии и т.н.
Единствено може да използвате крем за зърна без отмиване, в случай на дискомфорт след кърмене или да намазвате зърната с кърма.
Всичко по темата може да научите от Ася Демирева - консултант по кърмене, която има много безплатни видеа напр. в YouTube. 

Относно мокри кърпички, единствените, които мога да препоръчам и съм използвала с децата си са Water wipes.

# 186
Проверката за разкритие не е много приятно, но според мен много зависи как се  прави от  доктора. С тази бременност са ме  проверявали 1 път, защото ми беше скъсена шийката и имах леки контракции. Предходните ме провереваха накрая доста често. Имам само един лош спомен, когато ме приеха в 8 месец с Кака номер 2  за задържане, толкова груба проверка не ми се беше случвало.

За кърменето мога и книга да напиша и да споделя неща, които се случват изключително рядко пък аз се сблъсках с тях и преборих. За мен беше красиво изживяване макар и лошият
 страт които съм имала и с 2-те си деца. Даже след като се отказа малкта ми дъщеря  на 1 год и 1 - 2 месеца се чувствах така сякаш нещо ми е отнето. Толкова много ми липсваше след това.
Сега съм готова психически, че първият 1 месец  ще бъде изключително трудно, но се надявам да се справя отново.

# 187
Момичета вие чувствате ли се изморени? Аз съм като премазана и нямам никакви сили или желание за нещо. Спи ми се постоянно и нямам тонус. Здравословно съм ОК, но пък ми е отпаднало и лежерно .

# 188
Аз съм по същия начин…когато бях вкъщи си виках ей сега ще стана да свърша нещо, айде после, айде после и послето така и не идваше 😄
Отдавах го донякъде на мързела си, но не е.. просто вече си тежи. ( е мойто не толкова, че нали започна да изостава 😞)

# 189
Минмин, в коя седмица си?

Във връзка с кърменето каква помпа имате/купихте? Има една на Кенгуру електрическа за 60 лв, знаете ли дали върши работа?

Този преглед се разви 36+4. Като проверка за разкритие беше (неприятно беше, особено като не очаквах Grinning но се търпи), нямам никакво към този момент, а и на малкия главата още не се е спуснала в таза, над него точно е.
Не знам дали от негативните емоции след прегледа или нещо друго, още след прегледа ме започнаха едни странни болки ниско долу, но само докато ходя. Тая надежди, че ще се спусне и намести и ще тръгне естествено преди заветната дата за секцио.

Аз от много главоблъскания за помпа - каква да е, кой производител, колко пари, ще ми трябва ли въобще... накрая хванах една страшна промоция и си взех на Авент електрическата със 100тина лева надолу. Явно ще ми е нужна, заради опцията за стимулация.

Мамите, които сте раждали вече със секцио, колко време след операцията дават да се сложи бебе на гърда?

# 190
Аз съм по същия начин…когато бях вкъщи си виках ей сега ще стана да свърша нещо, айде после, айде после и послето така и не идваше 😄
Отдавах го донякъде на мързела си, но не е.. просто вече си тежи. ( е мойто не толкова, че нали започна да изостава 😞)
Бъдете спокойна, всичко ще бъде наред ♥. Бебчето ще порастне и ще се роди живо и здраво. Бяха ми обяснили, че когато се приемат витамини от гр Б бебенцата много растат от тях. Аз не съм ги спирала, а и не мисля дори след раждането защото се чувствам супер от тях дори косопада ми спря , а ностите страхотни. Ще е добре да изследвате витавините си може и там да е причината .

# 191
Мамите, които сте раждали вече със секцио, колко време след операцията дават да се сложи бебе на гърда?
Където раждах аз ги слагаха още в реанимацията ако поиска майката. Може би 2-3 часа след операцията.

# 192
Пенелопе проблема с витамините си го имам. Още в началото излсдвах Б12 и се оказа доста нисък. Когато ги показах на АГ той въобще не ги отрази, дори се ядоса че съм пуснала на своя глава. Каза ми че той витамини не изписва, после със сестрата коментирахме, че вит от групата Б не се препоръчват при инвитро бременност. Целия интернет изчетох, но такова нещо не прочетох никъде. Дори след преглед при кардиолог, който ми изписа мгнезий с Б комплекс, АГ ме увика защо съм започнала да ги пия, вит Б не трябвало в никакъв случай. Нямам представа каква е логиката, някой жени инжекции си бият за повишаване на нивата, моя не ще и да чуе.

# 193
Пенелопе проблема с витамините си го имам. Още в началото излсдвах Б12 и се оказа доста нисък. Когато ги показах на АГ той въобще не ги отрази, дори се ядоса че съм пуснала на своя глава. Каза ми че той витамини не изписва, после със сестрата коментирахме, че вит от групата Б не се препоръчват при инвитро бременност. Целия интернет изчетох, но такова нещо не прочетох никъде. Дори след преглед при кардиолог, който ми изписа мгнезий с Б комплекс, АГ ме увика защо съм започнала да ги пия, вит Б не трябвало в никакъв случай. Нямам представа каква е логиката, някой жени инжекции си бият за повишаване на нивата, моя не ще и да чуе.

Аз не съм лекар, но съм медицинско лице и това са пълни глупости които са ти ги наприказвали. Организма живее от тези витамини и благодарение на тях протичат нормално биохимичните процеси . Освен че не само не са опасни , а са препоръчителни при бременни жени . Много странни схващания има твоя АГ . Моят въпреки , че са много много над гг ми каза да си ги пия. И си ги пия това е. Знам че и благодарение на б -12 бебетата растат много и качествено от тях 🙂
Направо ме дразнят такива изказвания от лекари със разбирания от неолита .

# 194
Да странно е и знам, че са пълни глупости ама ето до къде ме доведе това да го слушам. Тогава ходих на второ мнение и попаднах на АГ със същите схващания и реших да послушам. Но няма как да се върна назад, сега в болницата ме блъскат с вит Б поне.

Общи условия

Активация на акаунт