СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 5)

• 43 254
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
Относно препарата  - използвам на Фрош за дезинфекция на детски неща/повърхности.
Също от препарата им за петна съм мн доволна, пръскам оставям 24/48ч и пера, не търкам, не правя друго.
Аз също съм за консултанти всякакви - психолози посещавам, детето съм водила при двама заради притеснителна социализация. Придпочитам да ми кажат има ли проблем вместо да си набивам филми и да ровя из архива на бг мама.
Когато се роди каката 2019, имаше само Нани, Нани бебе и си плащах, за да слушам онлайн лекции, тогава правеше често. Доста неща съм научила, мисля че са полезни. Ако ползвам бих проучила биография първо, напоследък са страшно много наистина!
Момичета имам 18 дни до термин и си представям как си стоя в парка с каката и ми изтичат водите. 😂😂😂
Вчера сглобихме леглото, 0-6м, но каката го тества и каза,че е добро 😂

# 226
Момичета, какво мислите за тази ваничка?
https://www.ozone.bg/product/ok-baby-komplekt-vana-i-stoyka-bela-zhalta/

# 227
Относно препарата  - използвам на Фрош за дезинфекция на детски неща/повърхности.
Също от препарата им за петна съм мн доволна, пръскам оставям 24/48ч и пера, не търкам, не правя друго.
Аз също съм за консултанти всякакви - психолози посещавам, детето съм водила при двама заради притеснителна социализация. Придпочитам да ми кажат има ли проблем вместо да си набивам филми и да ровя из архива на бг мама.
Когато се роди каката 2019, имаше само Нани, Нани бебе и си плащах, за да слушам онлайн лекции, тогава правеше често. Доста неща съм научила, мисля че са полезни. Ако ползвам бих проучила биография първо, напоследък са страшно много наистина!
Момичета имам 18 дни до термин и си представям как си стоя в парка с каката и ми изтичат водите. 😂😂😂
Вчера сглобихме леглото, 0-6м, но каката го тества и каза,че е добро 😂

И аз съм се вкарала в подобен филм. Вчера водих баткото на тренировки и си представих как ми се плисват водите пред всички деца, ужас как ли ще се травмират

# 228
Аз сряда влизам в 36 седмица, но чак другия понеделник съм на преглед при лекарката, при която ще раждам. Сега все се чудя ако тръгна да раждам, какво става? Отивам в болницата и казвам, че искам при нея, въпреки че нямаме уговорка? 🤷♀ То всъщност аз не очаквам да тръгна да раждам наистина, а като предния път - да вдигна кръвно и да трябва да го вадят.

# 229
  • София
С нищо не съм бърсала чекмеджетата, защо е необходимо, нали преди това не съм държала там препарати и отровни смеси? Мои дрехи са били. Прани. Мокър парцал с вода,ако шкафът е нов, е достстъчно иначе в интернет е пълно с реклами на дезинфекциращи невредни пръскала. Можете и сами да си направите с кислородна вода и вода в разтвор. Или дезинфектант.

И при мен шпфирането е трудно, нещо ми ръчна горе под гърдите и направо не мога да се сгъна. Днес трябваше да купя подарък за рд и в мола се налагаше да сядам на 3 мин. Като се прибрах легнах и умрях,нямах въздух. А в петък нали бях на целодневното изследване на диабета-пттогава съм с адова болка в прасците,ходя като в паница.  Много ми е некомфортна тази умора, имам чувството, че няма да понеса майчинството на тази възраст. Дано силите ми се върнат поне малко.
Аз съм съгласна да ме консултират, но не и за 100 лв. И юоите деца до 2 г не спяха и със сигурност нямаше да има човек, който да ми помогне-беше на психична основа- моя и тяхна. Използвах тогава изкл добра консултантка по кърмене, безплатно, тогава бяха безплатни, сега вече може и да не са, и тази и Ася Демирева, доброволно помагаха. И въпреки това влоши състоянието ми като ме натягаше да кърмя. Докара ме до хиперлактация с късите канали и постоянните мастити и по никакъв начин не можа да накара бебетата да засучат. Проблемът тогава беше, че пак куцо и сакато беше станало консултант по кърмене, то накрая и аз имах чувството,че знам всичко на света за тази гадост.
Моите води изтекоха на средата на светофар на доньуков и раковска в час пик. Беше адско забавно, бях тръгнала за сладолед,изтече огромно количество,връщах се да гледам цвета. После с течащи по краката ми води все пак отидох до магазина за сладолед, защото...ами много ми се ядеше, мамка му. После с течащи води си се прибрах и се сетих, че може би трябва да кажа на някого. И така...бях чела,че то не се режда веднага(и така си беше), та не си дадох никъв зор.само оплисках целия асансьор, килимът ни и котката,която се лъзгаше по водите на пода...

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 14:53 от Kanari

# 230
Посмях се с глас, Канари Joy Ама наистина ли са толкова много, че от светофара, в магазина, та вкъщи още си текла? :О В моята глава е като леко напишкване, даже се чудя ще го позная ли.. Grinning

Много се чудих на такава ваничка с вградена подложка за бебето. Ако повечето подложки, които се махат, ги правят да се ползват до 6м, такава ваничка с вградена не мога да си обясня как е до 1 година. А и след 1г все още може да трябва вана, та трябва да се прецени дали има смисъл от инвестиция в нещо, което може да е неудобно за детето след определен момент.
Само давам идейка, в ОЛХ и из фейсбук групите продават ванички на 1/3 от пазарната им цена, пък в добро състояние.

А как още шофирате, не ви ли притеснява да не стане нещо, я контракции, я някое болезнено изритване от бебо.. Аз спрях да карам преди около месец, освен ако няма някой с мен в колата, или до някой близък магазин в квартала. Случва ми се бебока да ме изръга в някой нерв ли е, орган ли е (мисля, че са яйчниците ми Grinning), и да се сгъна на две докато отмине. Това е ставало и в магазина, и докато си ходя, докато си седя и бая изкарвам акъла на хората Grinning

# 231
# 232
  • София
Да, много се смяха момичетата тогава, после имахме още едно, на което изтекоха в автобус 72. Където-там. Аз сега си го представям в лидл. Щото все ходя да пазарувам там....
Иначе при всяка жена е много относително- някои пикват малко, при други си е като напишкваме и не могат да различат. При мен си беше като леген. Имах регулярни контракции от дни и изведнъж спряха, чу се пук и се лисна...после ми олекна,все едно се изпразних и се почувствах пак като небременна.  И се оказа,че това е само единия мехур,на другата го пукнаха в болницата.
Аз си шофирам,това е единственото ми средство за придвижване от месеци, нямам таквиа контракции,че да св превивам и да изгубя контрол, безболезнени са ми и редки. Ще си карам до последно, даже и като ми изтекоха водите можех да се закарам сама до болницата тогава, разкритието му беше много малко и самите контракции бяха задушаващи, но в никакъв случай не спираха мисловната ми дейност и реакциите ми.

# 233
Канари, смях се от сърце .😀
Аз от моето изпотяване направо се чудя дали ще разбера кога ми изтичат водите 😀
Но, най-голямото ми притеснение и пресмятане е как ще се обръсна за родилният дом и саво предлагам дали ще ми стигне времето и за душ и бръснене……

П.п днес излезнаха антитерата за имунитет към токсоплазмоза ….. е нямам такива. Но това е по-добрият вариант за нашето състояние .

# 234
Аз и небременна не мога да вървя пеша, сега съвсем. 🤣 Най-малкото трябва да водя детето на градина, в парка, да пазарувам, да ходя до лекар и лаборатория и т.н., така че няма как. Честно казано, освен ако не припадна, докато карам, не си представям какво може да се случи толкова.
 В този ред на мисли, миналата седмица спуках гума. Честно за пръв път през бременността се почувствах толкова безпомощна, много гадно ми стана, една гума не мога да сменя сама. Трябваше да звъня на приятел да идва да ми я сменя. Свикнала съм да не завися от други хора и не ми е приятно.
И аз се чудя дали ще разбера ако ми изтекат водите, гащите ми са мокри постоянно.
Иначе гледам да се бръсна за плаж поне. 😀 И като ходя на лекар, че на едните тонове ме изненада с микробиология. Не се бях постарала много и си ми беше неудобно.
Иначе краката само за плаж, през другото време ходя с дълги рокли.

# 235
Много се посмях с вас, наистина ако ми изтекат водите и кучето пострада ще си умря от смях.
Иначе от баткото имаме ето такова корито

Много е удобно, след 7-8 месец падаше голяма игра в банята, според мен няма смисъл от малки ергономични корита, които вършат работа първите 5-6 месеца

# 236
  • София
Защо ще се бръснеш? Там и без друго те довършват? Не виждам смисъл. А аз не си я и виждам. Днес минах с бръснача на сляпо само за,да,проверя има ли нещо, оказа се,че имало кой знае каква черта е останала🤣 въобще не смятам да се пипам, аз по принцип не съм се бръснала в живота ми освен преди лазерна , а от 2 г съм на домашна фотоепилация, та така или иначе по- скоро ще навредя, отколкото да помогна на персонала, ако се пипам преди това.
При мен също го има това с независимостта. Все пак съм отгледала 2 деца абс сама и не очаквайки помощ от никого- мога да,ремонтирам, да шлайфам, да отпушвам канали, да сменям плочки, 2 пъти съм изнасяла къща с нает бус, който сама съм карала и всякакви безумщини, които се налагат на сама жена. Сега се уча да оставям по нещо на партньора,защото съм свикнала до такава степен,че никой няма да свърши моята работа, че ми се драйфа. Ето сега например боядисвах. Направо ми се отели вола! Защо ми беше-ама зор- масичката и столчетата на децата, които ще са за,3тото дете, което не е родено,,трябва точно сега да бъдат боядисани. Не след година, сега! От месеци пералнята не е нивелирана и понеже явно мен чака, не го правя единствено защото не мгоа да,я вдигна в това състояние. И ме изнервя, че на него пък му е все едно и все едно нарочно не я прави, не знаеш как- как може аз,да знам, а той не. Ето такива неща ме ядосват и ме карат да излизам от релси. Миналата седмица лепих тапети. Чакат ме и едни детски за,спалнята,но там вече не мога,сама, защото са от таван до под и някой трябва да придържа. И пак нищо не се случва. Но явно ще си ги направя като родя. размрънках се🤣

# 237
Защо ще се бръснеш? Там и без друго те довършват? Не виждам смисъл. А аз не си я и виждам. Днес минах с бръснача на сляпо само за,да,проверя има ли нещо, оказа се,че имало кой знае каква черта е останала🤣 въобще не смятам да се пипам, аз по принцип не съм се бръснала в живота ми освен преди лазерна , а от 2 г съм на домашна фотоепилация, та така или иначе по- скоро ще навредя, отколкото да помогна на персонала, ако се пипам преди това.
При мен също го има това с независимостта. Все пак съм отгледала 2 деца абс сама и не очаквайки помощ от никого- мога да,ремонтирам, да шлайфам, да отпушвам канали, да сменям плочки, 2 пъти съм изнасяла къща с нает бус, който сама съм карала и всякакви безумщини, които се налагат на сама жена. Сега се уча да оставям по нещо на партньора,защото съм свикнала до такава степен,че никой няма да свърши моята работа, че ми се драйфа. Ето сега например боядисвах. Направо ми се отели вола! Защо ми беше-ама зор- масичката и столчетата на децата, които ще са за,3тото дете, което не е родено,,трябва точно сега да бъдат боядисани. Не след година, сега! От месеци пералнята не е нивелирана и понеже явно мен чака, не го правя единствено защото не мгоа да,я вдигна в това състояние. И ме изнервя, че на него пък му е все едно и все едно нарочно не я прави, не знаеш как- как може аз,да знам, а той не. Ето такива неща ме ядосват и ме карат да излизам от релси. Миналата седмица лепих тапети. Чакат ме и едни детски за,спалнята,но там вече не мога,сама, защото са от таван до под и някой трябва да придържа. И пак нищо не се случва. Но явно ще си ги направя като родя. размрънках се🤣

Ти си машина. как въобще смогваш с тези неща? аз буркана с лютеница моля ММ да ми отвори . Направо ти се възхищавам, смела жена си щом на прага на 9 м боядисваш , лепиш тапети  изглежда мъжът ти е голям късметлия. Мен още ме е страх да мръдна от дивана Та какво говоря за нещо повече. Едвам изкачвам стълбите в болницата за прегледи, че едвав си взимам въздух след това и трябва да лежа два часа , че да имам сила да се прибера вкъщи…… ама с колата 🤣

# 238
  • София
Е и аз съм така🤣това, че го върша, не значи, че не изливам пот с литри. Днес в мола едва дишах. Мъжът ми ме пита-значи ли това,че ще спрел да ходиш 🤣 викам едва ли- мен ме чакат задачите- от 2 седмици не мога,да,стигна до декатлон- едната ми дъщеря тренира и само там продават екипите на отбора и имат щампата им. Отсега се чудя как ще стогна до щендера и на,колко пейки ще тр.да поседна. А онлайн са изчерпани и не знам какво ще правя, ако ги няма и на живо. А в неделя и децата се връщат- ше тр да правя някви вечери закуски....ненавиждам. а и нямам сили. Ще опитам да им ги оставям сами да си ги правят под мой надзор.

# 239
Обобщено тези, които чакат първо бебе да мързелуват, защото това ще им е. 🤣 Със следващите вече наличните продължават да изискват обгрижване.

Общи условия

Активация на акаунт