Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 42 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Нонии, лекарката ли ти препоръча да си направиш тези изследвания?
Ние имаме котка в работата, но не съм правила това изследване. Сега прочетох колко е опасно за бебето. Моят лекар не ми е назначавал никакви изследвания. Сама ходя си пускам, което разбера. До сега съм пускала ПКК, кр. захар, ТСХ, стерилна и обикновена урина. Какви изследвания пускате за тромбофилия и като цяло какви изследвания?

VSSh - да, лекарката ми каза задължително щом имам допир до котка да си пусна за токсоплазмоза изследване, защото котетата са преносители на тези паразити. Други изследвания много ми пусна - ПКК, урина, кр.захар, общ белтък, фибриноген, еритроантитела или нещо такова и куп други кръвни, както ми даде и пакет за вродени тромбофилии да изследвам.

Ти при кой лекар си, защо не ти пуска никакви изследвания.. много странно...

# 181
Аз моят го питах още преди да забременея дали трябва да пусна някакви изследвания и той каза не. А сега разбирам, че за уреаплазми, микоплазми, хламидии и токсоплазмоза е трябвало още преди това, защото са опасни за плода. Още утре ще отида да си пусна изследване за токсоплазмоза.

# 182
VSSh, а защо не се консултираш с друг АГ?

На мен още след първия положителен кръвен ми пуснаха детайлни излседвания:
Изненадващо - токсоплазмозата е абсолютно негативна - мисля, че е възможно да се заразиш само от изпражненията, аз винаги съм имала котка у дома, а на село сигурно десетки котки от дете съм гушкала, носила, но ако се спазва добра хигиена при смяна на тоалетната, или се консумират добре изплакнати зеленчуци от собствен двор, може би рискът е много нисък.

Аз правих основният пакет на Геника, за твомбофилии след като първото ми инвитро завърши с мисед :/

Мисля, че е хубаво лекар да те насочи, за да не даваш парички напразно. Иначе напълно те разбирам - аз бях така на първото инвитро - имах си план график, и всеки месец на заплата пусках по едно от по-големите изследвания
Това е от юни:

Нонии, лекарката ли ти препоръча да си направиш тези изследвания?
Ние имаме котка в работата, но не съм правила това изследване. Сега прочетох колко е опасно за бебето. Моят лекар не ми е назначавал никакви изследвания. Сама ходя си пускам, което разбера. До сега съм пускала ПКК, кр. захар, ТСХ, стерилна и обикновена урина. Какви изследвания пускате за тромбофилия и като цяло какви изследвания?

# 183
Да се включа и аз относно раждането, да от миналия ден не знам защо и аз го мисля. Да ви кажа четох един виц, една жена казва на лекаря: докторе, аз ще си ходя, то ще ми мине, а той отговаря:опасявам се, че ще трябва все пак да родите 😆😆😆
По принцип мен като ме е раждала майка ми, са ми изкочили 2те ябълки и съм била в каиши доста дълго време. На един преглед АГ ме прегледа и каза, че няма изкривяване и няма опасност да родя нормално и аз толкова се зарадвах, че забравих да му кажа, че съм с 4 диоптъра, той нямаше как да забележи, понеже съм с лещи... Та не знам при мен как ще се развият нещата накрая, ама нека го докараме до там и пак ще го мислим 😊

# 184
Lucie_,  с рецепта е Дегана,  но не са ми искали. Все пак не с еприема без лекарско предписание.  Просто аз пия половин доза.  При мен действа.

# 185
Lucie_, тези изследвания, които си качила в Геника ли са правени. Аз наблизо имам Цибалаб, но вече не знам на коя лаборатория да се доверя. А относно АГ - най-вероятно ще направя консултация с друг, да видим какво ще каже, но и там не знам на кого ще попадна. След положителния тест имах направление и ходих при един, който ме караше всяка седмица да ходя и нищо не виждаше освен плоден сак (имаше много стара апаратура). Сега ходя при този, който ме оперира (той е онколог) и ако се наложи серклаж, няма да имам доверие на друг.

# 186
Здравейте, момичета,

Чета ви отдавна, но пиша за първи път Blush

В 10+4г.с съм, до скоро се следих в Токуда, но не бях доволна и преминах към д-р Илиева от болница Вита. Много съм доволна засега от лекарката, толкова обстоен преглед досега не съм минавала, пусна ми всички изследвания (защото до момента нищо не ми бяха пускали). Имам леки отклонения в левкоцити и лимфоцити, ще видим на следващия ми преглед 23.08 какво ще каже. До тогава трябва да отида до лаборатория Геника за вродени тромбофилии да изследвам, както и за токсоплазмоза, понеже имам котка Heart

Вие къде се следите, ако сте в София, и къде обмисляте да раждате?

И един глупав въпрос - дали можем да си боядисваме косите, тъй като съм руса и в момента няма да ви казвам на какво приличам Grinning

Хубав ден на всички Heart

Хей и аз съм във Вита, само че про д-р Василева. Но и за Илиева съм чувала само хубави отзиви. В 11+4 съм. Там ли мислиш да раждаш? ☺

# 187
Lucie_, тези изследвания, които си качила в Геника ли са правени. Аз наблизо имам Цибалаб, но вече не знам на коя лаборатория да се доверя. А относно АГ - най-вероятно ще направя консултация с друг, да видим какво ще каже, но и там не знам на кого ще попадна. След положителния тест имах направление и ходих при един, който ме караше всяка седмица да ходя и нищо не виждаше освен плоден сак (имаше много стара апаратура). Сега ходя при този, който ме оперира (той е онколог) и ако се наложи серклаж, няма да имам доверие на друг.
Не, от болницата където правих инвитро, малко след положителния тест имахме час за потвърждаване на бремеността и ми пуснаха някакви много пълни изследвания - три страници са резултатите, като тук се обажда сестра вечерта да каже дали трябва някакви лекарства да се назначат, и на мен ми казаха, че не трябват никакви. ( А аз си бях започнала фолиевата и един мутивитамин за бремененни 😎)
От Геника са тези ( от преди 10 години, когато правих опит за първи път) , тогава правих и консултация с доц Русев в София, но не съм правила допълнителните изследвания препоръчани на самите резултати. За това те съветвам да се консултираш с друг АГ, в идеалния случай, който да те изслуша и спрямо симптомите, да изговорите, какви изследвания е добре да се пуснат за проверка, и/или превантивно. Не казвам, че е лесно, да се намери такъв ... но си заслужава да се потърси 🤞👍

# 188
Lucie_, благодаря!
Ще направя консултация и с друг АГ задължително.

# 189
Здравей ❤ Аз се следя също във вита, при доктор Нестерова. И съм 10+2 😁 В база 2 съм, а ти?  
Здравейте, момичета,

Чета ви отдавна, но пиша за първи път Blush

В 10+4г.с съм, до скоро се следих в Токуда, но не бях доволна и преминах към д-р Илиева от болница Вита. Много съм доволна засега от лекарката, толкова обстоен преглед досега не съм минавала, пусна ми всички изследвания (защото до момента нищо не ми бяха пускали). Имам леки отклонения в левкоцити и лимфоцити, ще видим на следващия ми преглед 23.08 какво ще каже. До тогава трябва да отида до лаборатория Геника за вродени тромбофилии да изследвам, както и за токсоплазмоза, понеже имам котка Heart

Вие къде се следите, ако сте в София, и къде обмисляте да раждате?

И един глупав въпрос - дали можем да си боядисваме косите, тъй като съм руса и в момента няма да ви казвам на какво приличам Grinning

Хубав ден на всички Heart

# 190
Здравейте, момичета!
Стискайте ми палци да издържа тези два дена в колата. Очакват ме 2000 км, отпуската в БГ свърши и живот и здраве пак догодина с бебче надявам се. Аз тази година ще стана на 40, бременна с трето детенце. И двете си деца родих със секцио, с първото по спешност, с второто по желание. Не се плашете от него, аз имам само хубави спомени и живот и здраве и третото ще родя така. То е и препоръчително в моя случай.
Стискайте палци да се прибера жива и здрава и в четвъртък да ми потвърдят, че всичко е Ок, че това лято минахме с колата над 5000 км, пълна лудост, но дано имам късмет.

# 191
Здравейте, момичета!
Стискайте ми палци да издържа тези два дена в колата. Очакват ме 2000 км, отпуската в БГ свърши и живот и здраве пак догодина с бебче надявам се. Аз тази година ще стана на 40, бременна с трето детенце. И двете си деца родих със секцио, с първото по спешност, с второто по желание. Не се плашете от него, аз имам само хубави спомени и живот и здраве и третото ще родя така. То е и препоръчително в моя случай.
Стискайте палци да се прибера жива и здрава и в четвъртък да ми потвърдят, че всичко е Ок, че това лято минахме с колата над 5000 км, пълна лудост, но дано имам късмет.

Стискам палци и на краката 🤞🤞 аз нямам търпение за 1ви септември, ако док разреши на прегледа на 24 авг, на 1 потегляме към Варна - при нас са почти точно 2500 км от врата до врата 😁

# 192
Здравейте, момичета. Мина моя преглед днес и съм много доволна. Бебето е вече човече и е 4.17см. Отговаря си на 11г.с. Вече го няма проблема с нарушения кръвоток, но продължавам да си пия Натаспина. На 01.09 ми е скрининга и нямам търпение.

# 193
Здравейте, момичета. Мина моя преглед днес и съм много доволна. Бебето е вече човече и е 4.17см. Отговаря си на 11г.с. Вече го няма проблема с нарушения кръвоток, но продължавам да си пия Натаспина. На 01.09 ми е скрининга и нямам търпение.

Страхотна новина,на мен ми даде час за петък,моето човече беше в петък 4.54 и даже беше 5 дни напред,и аз нямам търпение,даже не очаквах,че ще ми даде толкова скоро час,гледаше и вика няма кога. Ще съм в 11+4 на ранния скрининг, но все пак се прави от 11-та седмица и явно няма проблем.

# 194
Irnata, поне няма да чакаш дълго ..

Общи условия

Активация на акаунт