Термин март 2023 ❤💙 - тема 2

• 39 837
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Момичета , купи ли ли сте си някоя книга на нас и бебчо ако да коя мислите ,че е полезна , а ако не ще купувате ли

# 586
Naneto_L, не съм виждала такива резултати, но като че ли не показват генетичен проблем. Сподели какво е казал лекарят?

Smiley88, браво за хубавите резултати! И аз очаквам моя скрининг на първи септември.

Xrisi.i, не съм купувала книги. По-скоро ще търся разни видеа на различна тематика, свързани с бременността. Има доста в интернет.

# 587
Чета 1 книга - "Аз съм бременна". Не е лоша, леко е написана, даде ми я близка приятелка. Вижте я в нета, ако ви е любопитно.

# 588
Lucie как се проверяват там ? Влязох поразгледах, но май трябва и болницата да има нещо общо аз така разбрах.

# 589
  • Sofia
Naneto, няма открита мутация на издледваните гени.

Тренди, добре дошла!

Говорите за килограми, аз бях 73 преди да забременея (повече от когато и да било през живота ми, включително и двете бременности). Свалих един-два кг в началото заради гаденето, но сега започнах да ям само сладко и не смея да се премеря. Ще го направя в понеделник сутринта, но съм нагоре. Само всичко да върви добре, после ще ги свалям килограмите.

В понеделник съм на преглед, дано да ме пуснат от работа. Получих час за болницата, което е много добре. Това се явява еквивалент например на  “Патологична бременност” в Майчин дом, само че в Швеция.

# 590
Мина и моята фетална - всичко с бебо е наред. Записах се и на ЖК, като бях неприятно изненадана, че болницата, съответно докторката, която съм избрала, са преустановили работа с НЗОК , но…
Очаквано, след конизация, шийката ми е 27 мм и до около 15.09. ще мина и през серклаж. Тъкмо се бях успокоила вече с това кървене, но има още какво да очаквам. Пуснала съм и кръв за БХС, като резултатите ще са готови до 5 работни дни.
Радвам се на всички, за хубавите новини.
Много е хубаво, че към темата продължават да се присъединяват и нови мами❤

# 591
Добро утро и от мен,аз днес ще ходя за болничен и вече ще си почивам,дано не полудея от бездействие.Аз още не съм правила фетална и се чудя кога,в 12 седмица съм,дано днес да е.Хубав ден на всички Simple Smile

# 592
И маоята е 26.4мм, на 8ми съм на преглед при лекаря, който ме оперира и чакам той да реши.май с тази дължина по-добре да я зашият 🥴
Мина и моята фетална - всичко с бебо е наред. Записах се и на ЖК, като бях неприятно изненадана, че болницата, съответно докторката, която съм избрала, са преустановили работа с НЗОК , но…
Очаквано, след конизация, шийката ми е 27 мм и до около 15.09. ще мина и през серклаж. Тъкмо се бях успокоила вече с това кървене, но има още какво да очаквам. Пуснала съм и кръв за БХС, като резултатите ще са готови до 5 работни дни.
Радвам се на всички, за хубавите новини.
Много е хубаво, че към темата продължават да се присъединяват и нови мами❤

# 593
Добро утро, момичета!
Аз я имам книгата "Аз съм бременна" 😀,но вече я знам наизуст,а и относно размерите на бебето там пише,че в определената седмица е по-малко отколкото реалното. 😀
На мен ми излязоха кетони, левкоцити и еритроцити в урината,веднага пуснах стерилна и е чиста,АГ ми даде 60 дни неоренал. Това, което повече ме притеснява е,че в цитонамазката има бактерии левкоцити, а аз си имам оплаквания,той предложи,но само, ако много се притеснявам макмирор, да,ама от него явно имам непоносимост, защото 2019 го приложих и ми се засилиха симптомите. В микробиология не се изолира нищо,само намалени лактобацили и той каза,че тя е по-важна. Но аз  все се притеснявам, защото имам оплаквания и защото нали шийката е по-близо до бебето . Но явно аз не разбирам.Та не знам ,малко ми е неудобно да му звъня, защото реално ми отговори,но не изцяло,той отговаря в неделя във вайбър. Отделно попитах да възобновя ли натаспина,но той не отговори конкретно,каза всичко останало като лечение си остава и аз от Понеделник понеже нямах никакво зацапване 2-3  дни го възобнових,вчера имах някакво невероятно бледо,което друг дори сигурно не би забелязал и днес няма да го пия и може и да се престраша да му звънна. 😀 Иначе,при мен още ми се гади,тъй като той ми даде час чак за 20-ти, за пети  понеделник записах час при д-р  Гергана Гогова,много добри неща имаше в супер док. Да видим бебето и кръвоотиците, дано и няма никакво отлепване. Дълго стана, извинете,хубав ден на всички!

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 10:27 от Irnata_87

# 594
За мен тези книги са много глупави и повечето са писани от хора, които нямат деца. Никога теорията не съвпада с практиката. Според мен това ви е излишно объркване. Когато дойде бебчето, ще видите как всичко си идва от самосебе си.

# 595
Sweat SmileSweat Smile
Naneto_L, не съм виждала такива резултати, но като че ли не показват генетичен проблем. Сподели какво е казал лекарят?

Smiley88, браво за хубавите резултати! И аз очаквам моя скрининг на първи септември.

Xrisi.i, не съм купувала книги. По-скоро ще търся разни видеа на различна тематика, свързани с бременността. Има доста в интернет.

Момичета, снощи АГ-то се обади и той също каза, че няма открити мутации и не вижда нищо притеснително. Това, което за момента ми каза, е да продължавам да си пия витамините, фолиевата киселина и  да пусна малко изследвания :
- Б12; вит.Д, разширен пакет за тромбофилия, токсоплазмоза, евентуално калций, магнезий и калий, както и пакет антитела.
_Вероятно отново ще си пусна хормони на щитовидната жлеза, кръвна захар, инсулин и мисля, че тези са достатъчни:sweat_smile:

# 596
Здравейте мами, минах и моя преглед. Всичко е наред. Доктора ми показа всичко по бебето. Пуснах и кръвни ще са готови след седмица. НТ е 1.77 и има назална кост, само това запомних и мисля, че е добре. На преглед чак след 4 седмици 🙄🙄🙄 ужас. Няма вече отлепване и каза циклогест да го спирам и всички хормони, питах как да го спирам и той каза просто го спираш...

# 597
Здравейте мами, минах и моя преглед. Всичко е наред. Доктора ми показа всичко по бебето. Пуснах и кръвни ще са готови след седмица. НТ е 1.77 и има назална кост, само това запомних и мисля, че е добре. На преглед чак след 4 седмици 🙄🙄🙄 ужас. Няма вече отлепване и каза циклогест да го спирам и всички хормони, питах как да го спирам и той каза просто го спираш...

Радвам се ,че всичко е наред с бебо. Тези прегледи през толкова време са мъчение за мен , не знам за вас как са

# 598
На мен ми каза че всичко под 3мм е супер,така че всичко е точно. На моето бебе го измериха някъде 1.8.

# 599
Благодаря ви. Това е репродуктивния ни лекар, смятам да отида на ЖК след 2 седмици. Това чак след месец ме убива и мен, страшно много време ми се вижда...

Общи условия

Активация на акаунт