Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 42

• 36 193
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
Нашите первази са някакъв почти черен гранит. Майсторът, който ни слага изолацията го избра - има си каменар, с който работи.

Много добре се получи.
Нямам снимка в момента. Може би в събота ще успея да снимам и да кача.

# 391
  • София
И при нас изборът и на външни и на вътрешни беше малко по спешност от днес за утре и строителя ни прати по няколко снимки от наличното при неговия каменар да избираме, за това ми хрумна като вариант.

Ето ги нашите, извинявам се, че не са съвсем чисти още сме в ремонти.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 12:19 от Angel_Dust

# 392
  • София
Като споменахте външни первази и външна изолация, бихте ли ми дали на лично препоръки за добър майстор или бригада за външна изолация (за София)?

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 14:22 от jalapeno

# 393
  • Sofiа
Много благодаря, момичета!
Angel dust, от всичките и аз този цвят най-много харесах G 654.

# 394
  • София
А ние нямаме первази - само мазилка.

# 395
  • София
Имам нужда от една бърза проверка ако някой наскоро е ползвал услугите на багерист - как вървят цените? Говоря за голям багер (комбиниран) - на ден или на час таксуват? За района на София. Благодаря предварително за споделения опит и хубав уикенд!

# 396
  • Sofiа
Миналата седмица се интересувах и ми казаха 400 лв/машиносмяна.
Тоази цена ми я дадоха за района на Горна Малина и Елин Пелин.
Не мисля, че има опция за плащане на час. Евентуално би могло половин машиносмяна да си договорите.

# 397
400лв е багеросмяната.
Ако работят някъде наблизо, може евентуално да се договорите за по-малко, ако няма да го ползвате цял ден.

# 398
  • София
Здравейте, аз пък да попитам за обшивката на покрива, каква избрахте -дъсчена или ламаринена, комплект с улуците?
Дървото придава по-топъл и естествен вид, но след няколко години избелява и си трябва поддръжка и боядисване. А с металните някой има ли наблюдения какво се случва, където са изложени на силно слънце?
Примерна снимка:

# 399
  • Пловдив
Нашите са метални ,черен мат ,поставени преди 3 г .Нямат никаква промяна на Пловдивското слънце .Приоритет ни  бе да сведем поддръжката на фасадата до минимум .

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 13:07 от nelina_london

# 400
  • Sofiа
Нашите челни дъски са облечени в ламарина с цвета на улуците.
И ние, като Нелина таргетирахме минимална есполатационна поддръжка.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 17:30 от Valery

# 401
  • София
Благодаря ви, днес оглеждахме, имахме и среща със строителя, и ние се спряхме категорично на металните. Всъщност отдолу има дървена челна дъска, която се облича  отгоре, като системата е три компонента - първият покрива челната дъска, под него са улуците, а третия е отгоре и е застъпен от керемидите.

# 402
  • Пловдив
Да ,дали ще е дървена или от качествен шперплат , я има , и служи за основа на обшивката .

# 403
  • Plovdiv
Привет! Ние проучваме сега варианти за отопление на къщата, общо 280 кв. м. Аз си мислех за котел с радиатори ( в Балкана сме) но някой ни пусна мухата за термопомпа. Може ли някой да ми обясни как работят, горе-долу какви видове са, струват ли си, трябва ли да залагаме някакви тръби и кабели предварително….. примерно стойки за ФВ на покрива ще предвидим. Той самия покрив май ще е с метални керемиди, въпреки че ме е страх, тъй като не са много разпространени…Колебаем се между метални и Тондах.

# 404
  • София/Варна
Момичета изпаднах в шок. Токущо за редене на павета 45кв.м. ми казаха цена 8500лв. Това само за работа, като даже отделно ще си платя и за наем на машина. Тааа... шокирана съм.
В този ред на мисли някой да е слагал павета в софийско или пернишко, ако може да сподели контакт на майстор.

Привет! Ние проучваме сега варианти за отопление на къщата, общо 280 кв. м. Аз си мислех за котел с радиатори ( в Балкана сме) но някой ни пусна мухата за термопомпа. Може ли някой да ми обясни как работят, горе-долу какви видове са, струват ли си, трябва ли да залагаме някакви тръби и кабели предварително….. примерно стойки за ФВ на покрива ще предвидим. Той самия покрив май ще е с метални керемиди, въпреки че ме е страх, тъй като не са много разпространени…Колебаем се между метални и Тондах.
Термопомпите са с високо КПД до към 0 градуса или -5, не помня, при по-ниски температури ефективността им пада до тази на климатик. Това е което аз знам, може и да не съм права.
Скоро ми обясняваха за хибридни термопомпи с газ. Работи на ток като термопомпа в температурния диапазон, когато е най-ефективна и след това сменя на газ. Звучи интересно, мисля да го проуча.

Общи условия

Активация на акаунт