Смешки от форума 39

• 86 348
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Айде сега, Перник е виновен. В компроматната тема се обсъждат много селяни и далеч не всички са от Перник.

# 556
То не става въпрос за аристокрация или плебс, граждани или селяни. Нито е необходимо да си учител по английски език за да се изразяваш правилно, тогава, когато си решил да го направиш на английски.  Щото нали се опитва да покаже, че е повече.
Споделих, защото вътрешно се потресох от израза, хем не съм учител по английски, нито го използвам, ама е нещо базово това be.

# 557
  • France
От любопитство пробвах гугъл транслейт. Ето какво ми излезе

# 558
И само never been, Щеше да е Ок.

# 559
И само never been, Щеше да е Ок.

Точно така. Пълният вариант наистина е "We have never been..."",  но в чатовe и неформален разговор е съвсем нормално да се каже "Never been so proud...". Грешката е в граматиката и както е написала дамата с претенции се получава "Никога не бъди..." .

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 21:02 от Черна станция

# 560
Една сребърна лъжичка не е нещо скъпо, че да разграничава аристокрацията от плебса. Просто въпрос на виждане. Никога не ми е хрумвало, че трябва да има такова за детето ми.
Именно,де. Ние защо решихме, че нещо се надува с пет сребърни лъжички? И ако не си качва в социалните мрежи снимки на лъжичките, какво да качва, доклади по социология?
 Това с разваления английски е сладко, как се бори да настигне ниво, което детето ѝ има още от детската градина. Малко като аз да проверявам телефона на 14годишната ми дъщеря.😁

# 561
И уважавам всеки който прави опити на чужд език без помощта на гугълския преводач.
По същата логика трябва да се уважават и тези, които пишат неграмотно, щото не са ползвали проверка правопис.

# 562
Цитат
- Изпра ли?
-Да.
-Изглади и прибра дрехите?
-Да.
-Наготви ли?
-Да.
-Прахосмукачка?
-Да.
-А реши ли уравнението на Непер от 14ти век?
-Не
-Е тогава? какъв секс?

# 563
И уважавам всеки който прави опити на чужд език без помощта на гугълския преводач.
По същата логика трябва да се уважават и тези, които пишат неграмотно, щото не са ползвали проверка правопис.

Хич не са за уважение. Поне да си провери дали това, което иска да напише, наистина е така на английски. Понеже се има за аристократка, че и англоговоряща.... Ясно е, че всеки прави грешки от бързане или от незнание, ама, като пускаш някакъв статус и то толкова претенциозен, поне се постарай да е верен що годе....

# 564
Цитат
За следващото лято ще разчитам само на ласт минет

Това според вас как се разбира - лош правопис, или начин да се получи безплатна почивка?

# 565
Мен ако питаш, много добър правопис.
Добре е, че младите са грамотни.

# 566
  • Бургас
Цитат
За следващото лято ще разчитам само на ласт минет

Това според вас как се разбира - лош правопис, или начин да се получи безплатна почивка?

О,не!Това е право в десятката!:smiling_imp:

# 567
  • here and now
Цитат
На 22г, 32 годишен колега ми предложи брак. Викам му, ще вземе да умре и само ще си загубя времето. Каза ми, че баща му бил с 10 години по-стар от майка му и родителите му са още живи. Е, те и моите са с подобна разлика и са още живи, ама за какво ми е стар, че и жив?

# 568
  • Далечният изток
Ох, тая Невена... Joy
Има и още бисери там.

# 569
  • here and now
Фен съм ѝ. И да, има още.

Общи условия

Активация на акаунт