Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 528
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
  • Германия
Леле, много съм зле относно видове гориво-   аз си знам бензин, дизел и ток. Помня, че братовчед ми имаше кола на газ, но после пак мина на дизел.  Нейсе, добре че ме упътихте, благодаря!
Още една биричка за лека нощ и от утре рано пак на тръстиката Confounded мразя първа смяна особено след отпуск

# 376
Чин-чин, Пепе. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 377
Ние се завърнахме на бойното поле. Пътуването насам беше леко кошмарно с много чакане на сръбско-хърватската граница. Братята сърби бяха супер усърдни в мотане с малко отворени гишета.
Но самата ни ваканция беше прекрасна - разходка в Прага, после в Будапеща, малко в Белград, после до нас и накрая се осолихме на Приморско. Хлапетата се забавляваха чудесно, синът ми успя да си заснеме поредния клип за последното си парче.
Гледах, че нищите пране и чистене. Аз като стар изследовател разбрах, че моятао миялна например работи по-качествено, когато ползвам само прах, а не 3в1 или друга комбинация. Да, налага се да вземам сол и блясък отделно, но не е голям джангър. Хем излиза по-евтино, хем съм довлна от резултата.
За пране не ползвам от тия новите рекламирани падове, защото са с омекотител, а аз такова чудо не ползвам вече повече от 10 г. Само замъстява прането с мазен филм отгоре и се налага да се ползват повече препарати за петна. Получава се омагьосан кръг. Хавлиите и чаршафите например ги мятам само с Waschnüsse и са идеални - не миришат досадно на праха за пране, а и като журне слънцето на тела, става  чудно.
За чистене си правя сама препарати с оцет, сода бикарбонат (позната тук като Kaisernatron). Вместо да давам    сума пари за скъпи препарати и излишна пластмаса.
Но всеки сам решава за себе си как да си поддържа дома.

За храната мога да кажа, че по супермаркетите е в повечето случаи безвкусна. Ако не е от Wochenmarkt или някоя ферма наблизо, се забравя истинския вкус на плодовете е зеленчуците. От доста време насам си правя сама хляба с квас в къщи и много им харесва, особено като ползвам лимецово брашно.

# 378
  • гр.София
Здравейте,
аз пак с въпрос Simple Smile каква телевизия гледате? ММ, е купил някакво устройство за тв, но явно не е платена  и няма сигнал, предполагам след регистрацията в общината и платим ще пуснат сигнала, иначе излизат 70канала. Някой гледа ли бг телевизия?

# 379
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Здравейте,
аз пак с въпрос Simple Smile каква телевизия гледате?

Ами кой каквото го интересува....
В днешно време много хора ползвай платформи за стриймване....
Ти канали за какво търсиш: филми, спорт, новини?

Аз едвам се добирам до ТВ, ако изглеждам новините в 19ч, докато вечеряме, го броя за ТВ-ден 🤣
Ние сме със сателитна чиния, друго устройство нямаме.
През chromcast си стрийвам от телефона към ТВ каквото искам от нета, защото не искам Смарт ТВ.
Бг телевизия не гледах и в Бг, тук също нямам нужда.

# 380
Здравейте,
аз пак с въпрос Simple Smile каква телевизия гледате? ММ, е купил някакво устройство за тв, но явно не е платена  и няма сигнал, предполагам след регистрацията в общината и платим ще пуснат сигнала, иначе излизат 70канала. Някой гледа ли бг телевизия?
Щом имате устройство, то трябва да бъде регистрирано към този, който му го е продал или дал за ползване. Ако е примерно на Булсатком фюжън приемника, трябва да се регистрира самия телевизор и след това да се приема сигнал през ланкабела на интернета. Иначе повечето тук ползват сателитна чиния.
Аз лично отдавна не гледам тв, само стрийм платформите си пускам за филми или сериали.

# 381
  • гр.София
asyalein, нищо конкретно не гледам, даже хич Simple Smile
ММ, обича да гледа тв.
 абе нещо да заглеждаме от време на време, аз ще гледам за да си упражнявам немския Simple Smile
В старата квартира имаше сателитна чиния и бусатком, в новата няма, затова е купил устройство от техномагазин като си е мислил, че е като в Б-я ще хваща някакви канали. Иначе щом вкараме интернет е ясно.

# 382
Аз гледам бг тв с приложение за тв,таблет и телефон.Отделно имаме сателитна чиния и стрийм платформи

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 12:16 от Анонимен

# 383
Точно затова и не ползваме такива платени стрийм услуги: ми тези 24ч в денонощието за какво по-напред?
Имам и 30 дигитални и около 50 напечатали книги, които са във Warteschleife.

Вечи, ти с какво се бориш, че се връщаш на бойното поле?

# 384

Вечи, ти с какво се бориш, че се връщаш на бойното поле?
Работа, как с какво. Бях зарязала всичко за 3 седмици и сега се занимавам с поръчки до печатници, оформяне на галерии и тн дреболии от кухнята на един фотограф. Satisfied

# 385
И аз тв не гледам, ако седна за 10 мин новини да погледам и от викането на децата нищо не чувам.  Имаме и скай и нетфликс, първото въобще не го ползвам, второто на 2-3 мес.
Забелязвам обаче едно нетърпение в мен, срещнах го като "когнитивно нетърпение" в нета. Едвам успявам да изгледам филм или да прочета нещо до край и то съсредоточено.. Понякога въобще не мога изслушам отсрещната страна, нямам търпение. Дължало се на забързаното ежедневие, липса на тишина, бомбандировката от инормация в днешно време, отвсякъде нещо ни привлича вниманието. Улавям се понякога, че синът ми въобще не го слушам или съм чула половината. Той все има нещо да казва, дори като си мие зъбите.

# 386
Немската телевизия ни е включена в наема, с когото сключи договор Vonovia, това ни е "хазяинът", от него имаме канали. Доста са, стигат. Българската ни е през Нетера, отделно имаме Нетфликс.

# 387

Забелязвам обаче едно нетърпение в мен, срещнах го като "когнитивно нетърпение" в нета. ...Дължало се на забързаното ежедневие, липса на тишина, бомбандировката от инормация в днешно време, отвсякъде нещо ни привлича вниманието.

Рейна, според мен това е много измамно извинение, защото дефакто се успокояваш, че няма как да промениш тази ситуация. А това не е така.

Майка на една определена възраст се оплака от същите неща: не можеше да чете дълги романи, само къси разкази. Не можеше да изгледа филм, само сериали и т.н.
А ежедневието й не беше по-забързано от преди.
Аз например с определени хора въобще не водя разговор, защото каквото и да кажа знам как ще ми отговорят...🤯 и така целият разговор ми е ясен. Дори и да го проведа, на 100% съм го предвидила.

Но това не се дължи на забързаното ежедневие, а къде е фокусът. Има разлика между концентрация и фокус.
 Помага Achtsamkeit, да се запиташ: къде искам да бъда точно в този момент, какво ми е нужно?
И да си позволиш време само за теб.

# 388
tivi.bg ползваме - през интернет е, много добри пакети програми на няколко езика, има и опция за връщане до 2 седмици назад. За немските програми сме със сателит.

# 389
  • Germany
Ние не гледаме телевизия. Имахме цифрова към пакета с Интернет и дом. телефон, но я махнахме, защото никой не я гледаше. Имаме обаче Нетфликс, Дисни и Амазон прайм.

Общи условия

Активация на акаунт