Още лято, бански и пясък, но и малко училище в 235-та НЕМСКА тема

• 20 538
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
Ася, други - имах предвид такива, които по принцип нямат когнитивни затруднения. Някак очаквам друга скорост от тях и не мога да забавя.

На мен най-много ми помага физическа активност, да си възвърна изгубената енергия. Ходене, колело, градинарстване са ми топ три. Фитнес ми действа обратно, изнервям се повече. В България ходех на йога, също ми действаше добре, но тук не мога да намеря читав инструктор, а вече се отказах и да търся.
Но понеже по природа съм мързелива, все си намирам оправдание да пропусна движението, и става омагьосан кръг.

Борти, това в почивните дни ли Flushed

# 406
Почивни и работни!🤮

"На мен най-много ми помага физическа активност, да си възвърна изгубената енергия."

+100

# 407
Аз съм доволна, че поне в почивните дни нямам контакт, но това си зависи от естеството на работа.

Исках да кажа за телевизията, съвет към новото момиче.
Когато дойдох тук, телевизорът работеше постоянно. Свиква се с езика така. Първите няколко години напълно изключих ползването на всякакви други езици освен немски. Само за контакт с близките ползвах български. Четене, новини, търсене в гугъл, всичко само на немски. Адски тегаво е в началото, но ако го направиш, много по-бързо ще научиш немския. Имам наблюдения над хора, които все още си ползват английски, руски, турски, просто защото не знаят елементарни немски думи, а са над десет години тук. Съответно контактуват с много тесен кръг хора, владеещи същия език. Не казвам, че това е непременно лошо, просто си дай сметка какво искаш да постигнеш.

# 408
  • гр.София
Phloxx, благодаря за съвета 🤗 и аз най-вече заради езика, който има още съвети за езика моля, да сподели 🙂
Това най ме напряга, много искам да го науча, от два месеца го уча, трудно ми е много, ама няма отказване!

# 409
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, става въпрос за емоционалната енергия, не на тялото.

На мен йога ми помага, но това е по-скоро Achtsamkeit. градинарството вече не, защото нямам време покрай децата, а те нямат интерес и не стигам до flow.
“Гората” около нас вече е толкова суха, че и това не ме зарежда. Мирише на прах, не на гора... то иначе е една ивица между жп линията и Bundesstraße, та за гора е трудно да се говори....

Phlox, aз от години правя йога вкъщи, имам едно видео, което ми пасва много, там казват и при кое движение да се вдиша или издиша и накъде да се насочи вниманието и pressure, напр. при herabschauender Hund. Т.е правят се няколко серии от асаната и накрая всеки път различни мускули се напрягат и съответно и вниманието е към тях.
Аз също не мога да си намеря някой дето на живо да ми пасва. Само една имах по време на първата бременност, но и загубих следите.

# 410
Деси, много труден език е, особено ако сега го започваш от нула. Но не се отказвай, има научаване, само бъди последователна и не се отказвай. Не знам какво действа при теб, например създай си навик всеки ден да учиш. Може да е десет минутки, може да е само една нова дума, но да ти остане нещо в края на деня. А като седнеш за една дума, неусетно ще научиш още пет Sunglasses

Ася, може ли линк, ако е в ютуб? Аз не мога да си намеря подходящо видео, или гласът не ми допада, или са много бързи, или много бавни. Повечето инструктори го избиват май на спортна гимнастика, а не на йога...

# 411
Phloxx, благодаря за съвета 🤗 и аз най-вече заради езика, който има още съвети за езика моля, да сподели 🙂
Това най ме напряга, много искам да го науча, от два месеца го уча, трудно ми е много, ама няма отказване!

Тук ще се запишеш на интеграционен курс, за 5-6 месеца интензивно ще изучаваш до Б1. Вече дали ще го научиш зависи изцяло от теб. От 2018 започнаха на всички да дават дипломите, стана много трудно да не минеш, но голям процент не знаят и А2 - според какво беше А2 преди 15 години. 5 часа дневно, 5 дни в седмицата. Има сутрин-обяд, обяд-вечер и вечерен, според зависи къде се запишеш.

# 412
Не, изтеглен е файлът, не е в тубата.
Ashtanga yoga се води, но в тубата не съм намирала видео под това име да ми допада.
Това, което ползвам са мъж и жена. Мъжът показва за напреднали (абсурд някога да успея), жената за начинаещи.
Но също е леко бързичко за моя вкус, за сметка на това някои пози ми идват дълги - като това куче...🙄
Видеото е 90мин, аз успявам макс 60мин, напоследък само 30мин, повече време никой не ме оставя....

# 413
Не знам дали сте попадали на Mady за йога. На мен много ми допада като глас и темпо

# 414
Синьо, става въпрос за емоционалната енергия, не на тялото.
При мен са свързани. Или са едно. Rolling Eyes

Знам я Мади, но аз си имам друга любимка – Yoginimelbourne. Много ми е симпатична, харесва ми как говори, прави си видеата много професионално и най-вече няма дразнеща музика или фон.

desivalko_, трябва да намериш за теб какво работи. Аз наприме по новите методики не мога да уча езици. Но слушането помага при всички положения.

# 415
Благодаря за предложенията, ще ги погледна после.

Едит: Мади прави подобна йога, каквато и аз правя. И двете говорят много 🙄
Утре ще пробвам някое видео.
Предимството видеото е,че мога да си настроя скоростта. На живо трябва да се туткам...

Синьо, ако ми изхабят емоционалната енергия и се уморявам физически, но ако съм физически уморена, не означава, че ми липсва от емоционалната енергия.
Та, търся ключето аз още.

Аз учех последно италиански през duolingo и за 2-3 седмици си ошлайфах малко езика, колкото да разбирам по време на почивката.
Немският език незнам през кой език се предлага. Иначе арр е безплатно.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 20:53 от asyalein

# 416
И аз понякога правя сутрин разтягане с Мади, но ми е много бавно и точно тази музика ме дразни. Забързвам си го леко и си пускам друга музика. Ще пробвам и другият канал който беше предложен.

# 417
Оптимизирай си митохондриите. Grinning
Как?Тоест има ли такова нещо?
Аз принципно започнах да приемам всеки какъвто е с малки изключения. Наистина е важно обаче човек да има метод с който да се уравновесява, заземява. Отдавна искам да пробвам йога, всеки който е започнал е доволен. Наистина ли помага?

# 418
Reinа, потърси grounding technics и си избери какво ти импонира.

На мен йога ми помага точно заради свързаността движение-дишане-внимание. При някои асани погледът трябва да се насочи в определена посока и тогава напр. мога да “видя” вътрешно колко съм центрирана. Когато не съм центрирана, губя равновесие.
Обаче като си в колата или на работа, няма как йога да правиш, затова е важно и други техники да имаш.
Но първо трябва да знаеш какво те дразни, за да намериш и подходяща техника.

При мен напр. сборът от няколко сензорни дразнения ме изкарва извън релси. Затова и ми е трудно да ходя на фризьор: шумно е, говорят ми, скубят ме, после като ми режат мократа коса звукът ме побърква, косъмчетата, които падат по лицето ми.... излизам изцедена.🤐
За други е глезене, за мен е почти такъв стрес като при зъболекар.

Най-бързият и дискретен метод за заземяване е 5-4-3-2-1:
https://www.herz-kreislauf.at/herzblog/xundheits-tipps/tipp/die-5-4-3-2-1-methode
Също и разни упражнения с дишането:
Добавям 4-7-8 метод
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/news/gesundheit/allgemein- … 4-7-8-atemtechnik

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:18 от asyalein

# 419
Аз изобщо не ходя на фризьор, защото не понасям миризмата там, изпитвам ужас от това някой да ми закачи ушите с гребена или да ми опре метал (ножица) до врата. Joy Затова се самофризирам и то доста успешно. Ако не е успешно, си лягам с мокра коса и готово. Stuck Out Tongue Winking Eye

#Reina, може, да. Има много инфо онлайн. Смята се, че всички хронични болести се дължат на дисфункция на митохондриите.

На мен йогата ми харесва, защото и много фино извайва мускулите и неусетно придобиваш доста сила… освен останалите ползи.

Общи условия

Активация на акаунт