Лежащи мами - 49

• 69 859
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 915
А тези които сте слагали по дълго утрогестан и в по големи дози получихте ли гъбички...мен ме предупредиха,че сигурно ще развия,ама щом ще бъде секцио нямало проблем

# 916
Ох, добре успокоих се макар и малко, че не започва веднага раждане след спирането му.

# 917
Ох, добре успокоих се макар и малко, че не започва веднага раждане след спирането му.
Ами при мен така се получи. Спрях го на единия ден и на другия стартира раждане. Още приемах и магнезиев диаспорал 2х400. 38 г.с.
Гъбички от утрогестан не съм имала.

# 918
Ами при мен така се получи. Спрях го на единия ден и на другия стартира раждане. Още приемах и магнезиев диаспорал 2х400. 38 г.с.
Скъсена шийка ли имахте, колко мм?
38 г.с.е добра седмица обаче. Имахте ли планувано секцио или нормално родихте?

# 919
Не тръгва веднага раждане нито след спиране на Утрогестана,нито на магнезия,нито след сваляне на серклажа.Спират се,за да не се преноси,защото една голяма част от жените,които лежат и взимат медикаменти за задържане после преносват и се налага да им предизвикват раждане.

# 920
А тези които сте слагали по дълго утрогестан и в по големи дози получихте ли гъбички...мен ме предупредиха,че сигурно ще развия,ама щом ще бъде секцио нямало проблем

Аз слагах по време на цялата бременност и след спирането не съм имала гъбички. По принцип, ако има поставен серклаж след махането му би трябвало конеца да се изпрари за микробиология. При мен имаше бактерия и пих антибиотик.

Според мен е много индивидуално дали ще започне веднага раждане след спирането на прогестерона или махането на серклажа. Аз живях в страх до 38ма седмица да не започна да раждам със серклажа, след махането му чаках всеки ден всяка секунда да започне и накрая преносих.

# 921
И аз след свалянето на серклажа си мислех,че едва ли не веднага ще родя и накрая преносих и ми предизвикваха раждане.АГ-то ми каза,че това се случвало много често.

# 922
Здравейте, момичета! Записвам се и аз, в 23 г.с.+5 дни съм, с поставен серклаж в 15 г.с, понеже с предната бременност бях изцяло на легло от 5ти месец(заради скъсена шийка) до края, но бях без серклаж. Сега пак гледам да почивам повече, но с дете на 2г.и 3м. е доста трудно. Откриха ми бактерия в микробиологията и съм доста притеснена, слагах Арилин рапид и ще пуснем отново микробиология, надявам се да се е изчистила. Поставям Утрогестан вагинално. Въпроса ми е има ли някоя от вас с воднисто течение от него, понеже с предната бременност го имах и сега отново , но постоянно се притеснявам да не са води?

# 923
Здравейте, момичета !
След 3 неуспешни бременности и една с усложнения, скъсена шийка, поставен серклаж в 22 г.с, вдигане на високо кръвно от 34 г.с и лежане, преди две седмици в 38 + 3 г.с по естествен път,  на бял свят се появи нашата първородна дъщеричка ❤

Искам да мотивирам всички вас, които преминавате през същото или подобно състояние - ВЯРВАЙТЕ истински, че можете и ще се справите, че всичко ще завърши благополучно.
Повечето състояния могат да бъдат овладяни, има вече достатъчно лекарства, които помагат. Има и чудесни лекари, които знаят как да помогнат и ги е грижа.

Не мислете винаги първо най-лошото, разсейвайте се с книги, сериали, някакво хоби (аз започнах да плета).
И лежането минава, и неудобствата минават, болките и притесненията също.

Мислете за моментите след раждането, а те са чудо, истинско вълшебство. Когато вашето дете ви погледне в очите и се сгуши във вас, дори за миг няма да си спомняте трудностите от преди раждането !

Пожелавам успешен финал на всички бъдещи мами, вярвайте и мислете за хубавото, което ви предстои !

# 924
Честита дъщеричка! Бъдете здрави и благословени! Ако може да споделите кой ви следи и кой прави серклажа?

# 925
Честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и да имате само хубави моменти!

# 926
Благодаря !
Следях се в Пловдив, в инвитро клиника New Life при Д-р Петрова (но зачеването стана по естествен път)
Серклажът ми го направи Д-р Матев в клиника Селена (пак в Пловдив). Той ми беше и израждащ.

Лежах 2 месеца вкъщи на легло със стриктен режим. От 28 седмица станах и започнах по лека да се раздвижвам, до самото раждане бях в движение и се чувствах много по-добре спрямо залежаването.

В 38 г.с ми махнаха серклажа, който вече се държеше само на конеца, и веднага се оказах с 3 см разкритие, и ме приеха за раждане.  Беше кажи речи планувано раждане, защото още от 37 г.с бебето беше слязло ниско долу в таза и ми причиняваше болка, защото натягаше серклажа много, а и имах и нерегулярни контракции.
Самото раждане премина много бързо за 3 часа, явно шийката съвсем не е държала.

Ако мога да върна времето, бих се интересувала повече за грижите за бебето след раждането отколкото да чета информация за развитието на самата бременност.
Като майка за пръв път изведнъж се оказах неподготвена и хормоните здраво ме разтресоха 😀

# 927
Скъсена шийка ли имахте, колко мм?
38 г.с.е добра седмица обаче. Имахте ли планувано секцио или нормално родихте?
От 26 г.с съм със скъсена шийка, която варираше между 20 мм, 15 мм, 11 мм. Общо взето и аз, и док не вярвахме, че ще стигна 32, а и няколко пъти лежах за вливане на кормагнезин и гинепрал. Така и не тръгна раждане обаче и по други медицински показатели, имах насрочено секцио в началото на 38. Няколко часа преди да тръгна към болницата за операция, ми изтекоха водите и нещата си стартираха от самосебе си.
До последно пиех диаспорал и слагах утрогестан, който спрях предния ден. Не казвам, че от спирането му е тръгнало раждане, но така се получи. Вярвам, че заедно с всички направени терапии и много лежане, успях да стигна до тази седмица, която на мен ми изглеждаше невъзможна.

Йоана, честита дъщеричка! Да расте здрава и безгрижна!

# 928
Здравейте, мили мами!
Присъединявам се и аз към Вас, с моята втора проблемна бременност.
Писала съм за първата, имах проблеми с шийката - скъсяваше се и стигна до 17мм в 35та седмица, терапия с Диаспорал и Коринфар и много лежане, в 37ма седмица ми спряха лекарствата, в 37+4 ми изтекоха водите и родих момченце, 2550гр, 48см, в момента на 14месеца Simple Smile

За съжаление кошмарът отново се повтаря. На втората ФМ, шийката ми беше перфектна - 4см, но преди седмица изкарах к0вид с жестока кашлица, предполагаме с АГ, че от това шийката се смъкна на 22-23. В 31ва седмица съм, бебо отговаря на 32ра - около 1700гр. Отново съм на Коринфар и 3*2 Магнерот, утре ще пускам Црп и пълна кръвна. Ще искам и да ми изпише Утрогестан, ще попитам и за песар, много ми е притеснено Sad Ако до 10 дни няма подобрение и е слязла до 20, ще ме приемат за Дексаметазон и други коктейли за задържане, но не мога да си позволя такова стриктно лежане като с първата бременност, за да се грижа и за малкото човече.
Лека бременност на всички и бебета на термин! 🫶🏻🍀❤

# 929
Здравейте, мили мами!
Присъединявам се и аз към Вас, с моята втора проблемна бременност.
Писала съм за първата, имах проблеми с шийката - скъсяваше се и стигна до 17мм в 35та седмица, терапия с Диаспорал и Коринфар и много лежане, в 37ма седмица ми спряха лекарствата, в 37+4 ми изтекоха водите и родих момченце, 2550гр, 48см, в момента на 14месеца Simple Smile

За съжаление кошмарът отново се повтаря. На втората ФМ, шийката ми беше перфектна - 4см, но преди седмица изкарах к0вид с жестока кашлица, предполагаме с АГ, че от това шийката се смъкна на 22-23. В 31ва седмица съм, бебо отговаря на 32ра - около 1700гр. Отново съм на Коринфар и 3*2 Магнерот, утре ще пускам Црп и пълна кръвна. Ще искам и да ми изпише Утрогестан, ще попитам и за песар, много ми е притеснено Sad Ако до 10 дни няма подобрение и е слязла до 20, ще ме приемат за Дексаметазон и други коктейли за задържане, но не мога да си позволя такова стриктно лежане като с първата бременност, за да се грижа и за малкото човече.
Лека бременност на всички и бебета на термин! 🫶🏻🍀❤
Хващайте де що има баби, лели, приятели да помагат с малкото, че да задържите още малко положението.
Щом с първото сте се справили и сега ще успеете.
Много спокойствие и вяра ви пожелавам и всичко да е наред до финала! ❤🍀💐

Общи условия

Активация на акаунт