Лежащи мами - 49

• 69 918
  • 1 202
  •   1
Отговори
# 870
Здравейте! Със серклаж и песар съм вече в края на 29с., но има нещо което ме притеснява. Бебчето върви доста голямо , горе долу с около 2-3 седмици напред.
Има ли мами, които са били със серклаж и бебчетата им са били големички? До коя седмица изкарахте? Успяхте ли да влезете в 9-я месец?
Говорете с АГ за изследване за гест. диабет.
Правихме обременяване още в 25 с и резултатите бяха чудесни, така че няма проблем там.
Ами той гестационния диабет може да се развие и по късно от 25 седмица...проверете си как е сутришната КЗ...а най вероятно просто си имате едри бебче
Кръвната захар също е добре, тей като аг често ми пуска кръвни, то бебечето още от самото начало си върви едричко и по голямо, просто сега започнах да се притеснявам за тежестта , да не би да скъси преждевременно шийката.

# 871
Like_Smoke много ти благодаря за успокоителните думи ..реално АГ която ми прави ФМ също каза,че не е толкова страшно и каза да лежа повече,но не да се залежавам...каза,че мога да върша някакви леки домакински неща ...с АГ който ще прави секциото не сме се виждали...само по телефона говорихме и той каза да утроя дозата утрогестан и в понеделник да се видим за да проверят и той какво е положението и ако трябва да лежа в болница...значи 3х1 утрогестан от 300мг не е чак толкова ужасно много....а някакви странични ефекти от него забеляза ли...аз се събудих и като станах ужасно замаяна и като премерих кръвното 80 на 50
Утрогестанът сваля кръвното. Аз затова пиех дуфастон. Не знам когато е вагинално, но през устата със сигурност го сваля.

# 872
Аз сега съм и на флостерон...3 дни по 1 инжекция...за всеки случай,защото в понеделник АГ който си избрах за раждането ми проверява шийката и каза освен къса е и мека.. ходя да ми ги слага личната...продължавам да съм на утрогестан 300 3х1,докато се видим с АГ на 4.12...само първия ден имах такова ниско кръвно...

# 873
Аз сега съм и на флостерон...3 дни по 1 инжекция...за всеки случай,защото в понеделник АГ който си избрах за раждането ми проверява шийката и каза освен къса е и мека.. ходя да ми ги слага личната...продължавам да съм на утрогестан 300 3х1,докато се видим с АГ на 4.12...само първия ден имах такова ниско кръвно...
От кортикостероидите се вдига кръвната захар повече , да не се учудиш. И може и повече кетони в урината да има. След като ги сложат се нормализира - както е била.

# 874
От кортикостероидите се вдига кръвната захар повече , да не се учудиш. И може и повече кетони в урината да има. След като ги сложат се нормализира - както е била.
Да АГ ме предупреди за кръвната захар и веднага звъннах и на ендокринолога....каза да вдигна инсулина на 14 единици...вчера наистина ми вървеше по висока КЗ а почти нищо не хапвах...вечерта 2 часа след вечеря беше 6.5,а хапнах много малко печено месо...аз никога не съм имала над 5.5 вечер...

# 875
Здравейте момичета! Чета ви от близо година и се Присъединявам към вас, все още не официално, но със сигурност ми предстой. Накратко за мен.. на 23г. съм до сега имам 5 неуспешни бременности.. първата приключи в 24г.с, след това една биохимична, след което следваща с близнаци, която приключи в 17г.с и след тях още две биохимични. В момента съм отново бременна, по мой сметки  в 8г.с, другата седмица ми е първия преглед за потвърждаване на добрите новини. Никой до момента не знае каква е точната причина за тези късни спонтанни аборти или преждевременни раждания.. до сега все са казвали “късмет” и че причините може да са много, като например инфекции и тн, но и при двете раждания, микробиологията излизаше чиста. Сега вече се надявам, че ще ми се обърне нужното внимание и че ще успея най- накрая да сбъдна най- голямата ни мечта. Въпросът ми е, кога най- рано може да се направи серклаж, тъй като смятам, че при мен е неизбежен, а и не искам да закъснявам и да чакаме  да се получи скъсяване на шийката и чак тогава да го правим.. Благодаря че ме изчетохте, страхотни сте ❤

# 876
А правила ли си изследване за тромбофилия?или НК клетки? Ако има тромбофилия с високорискови мутаций или няколко нискорискови задължително терапия още от положителния тест

# 877
  • София
Monika55, след биохимичния скрининг в 12 седмица може вече да се говори за серклаж.
Горещо те съветвам да намериш начин да направиш консултация с д-р Любомир Христов от МБАЛ Надежда.

Надявам се да си пускала изследване за хламидия,Уреаплазма и микоплазма, които не се хващат от стандартната микробиология.Ако не си ги пускала,макар и бременна пусни.Говори с АГ.

# 878
Здравейте момичета! Чета ви от близо година и се Присъединявам към вас, все още не официално, но със сигурност ми предстой. Накратко за мен.. на 23г. съм до сега имам 5 неуспешни бременности.. първата приключи в 24г.с, след това една биохимична, след което следваща с близнаци, която приключи в 17г.с и след тях още две биохимични. В момента съм отново бременна, по мой сметки  в 8г.с, другата седмица ми е първия преглед за потвърждаване на добрите новини. Никой до момента не знае каква е точната причина за тези късни спонтанни аборти или преждевременни раждания.. до сега все са казвали “късмет” и че причините може да са много, като например инфекции и тн, но и при двете раждания, микробиологията излизаше чиста. Сега вече се надявам, че ще ми се обърне нужното внимание и че ще успея най- накрая да сбъдна най- голямата ни мечта. Въпросът ми е, кога най- рано може да се направи серклаж, тъй като смятам, че при мен е неизбежен, а и не искам да закъснявам и да чакаме  да се получи скъсяване на шийката и чак тогава да го правим.. Благодаря че ме изчетохте, страхотни сте ❤
Пуснете си още утре ТСХ и фт4 ( най-важни са през втори месец) , и може и прогестерон  и чхг за потвърждение на бременността. Не знам защо чакате до 8-ма седмица, аз още утре бих отишла при някой лекар.
Намирате двама - трима добри лекари да ви следят. Имате ли изследвания за тромбофилия ? Пуснете си витамин Д и б12.
 . Малко е несериозно с този късмет - или е тромбофилия - ако ембриона умира, или проблем с микробиология/възпаление или шийка - ако тръгва раждане, или малоформации на плода и тялото го изхвърля. Би трябвало да са изследвали ембрионите след аборта. За София мога да ви кажа няколко лекаря, които следят проблемни бременности и ще ви пуснат всички необходими изследвания .
Ако сега потвърдят бременност, отидете при Христов от Надежда и обсъдете кога е добре да се направи серклаж и кой вид.

И аз имам три лоши късмета - 3 различни вида аборти ( и ест. бременност и инвитро) и два биохимични, но вече имам и две деца - едно от инвитро и едно ест. бременност.

Аз родих преди няколко дни в 38-ма седмица, а от 27- ма ми казваха, че по всяко време може да тръгне раждане. От към 30-та седм. шийката вече беше като фуния и затворена само при серклажа.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 22:41 от Nunni

# 879
Честито бебче първо ви пожелавам 💝 и благодаря за отговора! Ами проблема е, че не живея в България, и тук правят видеозон чак след 8-9та седмица, въпреки положението ми успях да получа само ЧХГ тест миналата седмица, който излезна положителен, но толкова за сега.. изследвания за тромбофилия пусках в България, основен пакет в Геника, като там излезна PAI 4G/5G, но тя сама по себе си не е опасна, а само когато е комбинирана с другите. След две седмици имам час за изследване на всички мутации тук, където живея. Попринцип и двата пъти, раждането просто тръгваше.. и на двете епикризи пише едно и също нещо, а именно “пролабиране на околоплодния мехур” с невъзможност да се спре раждането.. и двата пъти изкарвах по 3-4 дни в болницата на системи и след това контракции и така.. като цяло според мен шийката ми е проблемна със сигурност, а и имах постоянни втвърдявания на корема още от 13-14 седмица, но тук не обръщат много внимание и казват магнезий приемай и толкова.. към д-р Христов съм изградила огромно възхищение, от прочетеното от всички вас и обмисляме и варианта да се прибера в България да си изкарам бременноста, но пък от друга страна там живея в малък град, на около 200км. От София и 70км от Пловдив, където бих искала да се следя при по- доверени лекари, а пътуването не знам дали няма да ми изиграе лоша игра..

# 880
Честито бебче първо ви пожелавам 💝 и благодаря за отговора! Ами проблема е, че не живея в България, и тук правят видеозон чак след 8-9та седмица, въпреки положението ми успях да получа само ЧХГ тест миналата седмица, който излезна положителен, но толкова за сега.. изследвания за тромбофилия пусках в България, основен пакет в Геника, като там излезна PAI 4G/5G, но тя сама по себе си не е опасна, а само когато е комбинирана с другите. След две седмици имам час за изследване на всички мутации тук, където живея. Попринцип и двата пъти, раждането просто тръгваше.. и на двете епикризи пише едно и също нещо, а именно “пролабиране на околоплодния мехур” с невъзможност да се спре раждането.. и двата пъти изкарвах по 3-4 дни в болницата на системи и след това контракции и така.. като цяло според мен шийката ми е проблемна със сигурност, а и имах постоянни втвърдявания на корема още от 13-14 седмица, но тук не обръщат много внимание и казват магнезий приемай и толкова.. към д-р Христов съм изградила огромно възхищение, от прочетеното от всички вас и обмисляме и варианта да се прибера в България да си изкарам бременноста, но пък от друга страна там живея в малък град, на около 200км. От София и 70км от Пловдив, където бих искала да се следя при по- доверени лекари, а пътуването не знам дали няма да ми изиграе лоша игра..
Съжалявам за това през което си преминала. Може да пратиш някой твой познат при Христов и да му опише проблемите, ако има снимки от ехограф и др. да му ги покаже. Да помислиш за апартамент под наем в София за 6-7 м . И ако в чужбина не ти обръщат внимание по-добре тук. То и тук трябва да уцелиш добър лекар.

# 881
  • Варна
Моника, пожелавам ти този път всичко да е наред.
Аз съм от Варна и намерих адекватен АГ и отидох само веднъж до София при д-р Христов за серклажа. Ако те проследяват адекватно и често няма нужда да стоиш с месеци в София.
Нуни, честито бебче Heart

# 882
Здравейте,

Бременна съм в 34+4 г.с. До вчера бях в болница за 12 дни на система от магнезий поради леко зацапване (от раничка на шийката) и засечени контракции по време на тоновете. Вчера ме изписаха и ми казаха да лежа вкъщи и да пия 3х2 Магнерот и 3х2 Но Шпа. Преди това се видя, че имам 1 см разкритие. Бебето е високо, водите и всичко останало е в норма. Според лекаря ще родя преди термин, но може да се задържи до 37 г.с. поне. Има ли сред вас дами, които с малко разкритие са успели да удържат фронта още 3 седмици? Също така Но Шпа-то не подпомага ли за изглаждането на шийката?

# 883
На мен от 27 седмица ми казваха как ще родя мноооого преди термин. Утре влизам в 38 г.с и още не съм. Ти си в края на 34, което е направо супер. Лежи повече, не мисли негативно и всичко ще е наред, 3 седмици ще минат бързо.

На мен контракции ми засичат от преди 3 месеца и то огромни, но аз не ги усещам. Преди пиех Магнерод и Магнерич, но откакто смених с Диаспорал 400 два пъти дневно, махнах Но-шпато и се чувствам много по-добре, че ми беше омръзнало да поглъщам по толкова много таблетки.
Моята АГ твърди, че Ношпа не изглажда шийката, ако вече не е започнал такъв естествен процес. Но знам, че са разнопосочни мненията и аз нямам позиция.

# 884
Аз съм в 33+3 и преди 2 седмици ми измериха шийката 21мм...също така ми казаха,че е мека...главата на бебка е много ниско и от там рязко ми се е скъсила шийката...около 25г.с беше 37мм...сега съм на лежащ режим и също са ме наплашили,че не се знае ще изкарам ли до 36-37 г.с....аз също имам засечени контракций вчера на тоновете ,които въобще не съм усетила...в момента съм на 4х2 магнерот и 3х1 утрогестан от 300мг...

Общи условия

Активация на акаунт