🌷Истанбул🌷 [тема 59]

• 48 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Подходящо е. По мои наблюдения пролетта им е по-дъждовна.
Разбира се, следете си краткосрочните прогнози за по-точно. Есента обичайно е хубав сезон за града, няма ги жегите.

# 196
  • Бургас
Много приятно през октомври за разходка ние смятаме тогава да ходим

# 197
  • на Мелмак
Ноември бяхме, януари също - чудесно време, после застудя и заваля сняг, та предизвика хаос Simple Smile

# 198
Попаднах на много забавно клипче във фейсбук. Тикет система в Истанбул  Simple Smile
https://fb.watch/fhRt5lyix2/

# 199
Здравейте,
Планирам Истамбул през октомври, но нямаме международни паспорти. Четох че имало проблем с минаването само с лични карти. Може ли някой минавал с ЛК да каже дали е имал проблем?
Благодаря предварително!

# 200
С влака се слиза само с паспорта, никакъв багаж не е нужен да се смъква.
Тази нощ слязохме с багажа и песен пеехме.

# 201
Има ли тема за Инстанбил с хотели който не се препоръчват?

# 202
  • Варна и...духом на Босфора
Тук пиши,Реа.

# 203
  • Russe, Ruse, Bulgaria
Като се слезе от влака в Истанбул, има ли от къде да се купи карта за транспорта и да се зареди?

# 204
Тъй.Докъде стигнаФми- ики гюн,Ади бакалъм сега средностатистически да продължим😃.
Фенерйолу Пазартеси Меркез
Понеделнишкия пазар на Фенерйолу.
Обичам пазарите на Истанбул,и сега нов,достъпен много лесно.
Само ако имах кола...
Бих си натоварила всички пресни зеленчуци,подправки, плодове и на Варна!😃
Който е ходил,знае как има опънати бели платнища,идеално предпазващи от Гюнеша😃
Щото напече така,жаркичко,да речем 😁.

За зелен боб, тиквички и патладжани - умирГам,бе!
То домати,то пресни салати, то ангинари,и ангинарито хем и почистено и в лимонова вода сърцевината, Тюююх,грабваш и леко си го овкусяват и 10 лири.
А в Мюнхен,на Виктуалиен маркт,купувам някой път като съм по гезмето,1 евро бройката - ама нюню,на 1/4 от туй!
И семиз оту,чи до него и ментата строена,ах,на майка, йогурт и зехтин,един Шюсел,льофела и съм аз!
Тъй де,амчи как!
В Тея жеги- екстра салатасъ😃
След туй грабнаф си грозденце,ААА,стафидаки,кернлос,тъй хапвам и разглеждам.
Абе, много са ми интересни хората,и купувачи и продавачи...
А,тук едрите орехи от Сапанджа-35 лири за кило- на Мъсъра-50.
А тук-сиренена сергийка,Ади от тъз брънза,от тази маслинка,ИИИ хем орехче,хем пейнирче в уста турих..
Ей сега и едно винце да има😁😃😁
Тъй лежерно вървейки стигнаф и до шалувити,и другия джунджурляк дер мий на сърце- домашни потреби и гривнички, пръстени.
Баща и син,много възпитани,много.
Около 10 години еркека да е,ама възпитано дете,абла виж туй,абла виж онуй
Подложки шаренки избрах за подаръци и за мене си, и трите купчини отвори и ми показа цветове,лилаво ренденце си взех и лилаво ножче.
Отсреща гледам,ама едно мумичи,ама цветна,шарена,с Титуровки 😃, гиздаво герданче,че и коланче.
ААА,Ади бакалъм да видим Ко иматука.
И как се казва- Ферхунде!😊
Викам в лилавичку дай пръстенче да видим,Ади и йощ Ино
- тез каза отварят чакрите 😃
Бре!
Викам от вчера са отворени Ферхунде къз,Стамбул ми ги отвори 😃
Давай сига и тез рингчета,ама джиджани и шарени,тя ги рисува и толкоз!❤️
Откъм шалувити на едната сергийка нищо така не ми грабна очото, продължих и що да видя- ей тъй са блеснали житата😃/пардоон/
Гащите!
Въй!
Ами кои да избера ,я
😃Ама да видите- коралови с тантелки,и шарени със зелена тантелка! Ъъ- нъц нъц,фръц!
Тъй с отворени чакри и нови гащи в торбата 😁😃 девам едийорум и намерих тезгях със сувенири,оттам набарах страхотен подарък и лично тематичен за шефката от Германия,много подходящ във три насоки точно за нея,за друга аверка,платнена чанта с картинки Истанбул 💜,също и готини чорапи!
Чи без чорапи и гащи може ли чиляк,бе!😃
Ми Не, естествено!😁
Тъй с торбичката се почувствах че хунгрих съм малко,и вода студена гърлото да сръбне трябва😃

# 205
  • Майничка
Като се слезе от влака в Истанбул, има ли от къде да се купи карта за транспорта и да се зареди?
Да, до гишетата за билети има автомати за Истанбулкарт, пластиката е 50лири.

# 206
Вратата на тоалетната в Нафталина

# 207
  • Варна и...духом на Босфора
Вратата на тоалетната в Нафталина
Минах през нея🐱😃🐱

# 208
  • No Line On The Horizon
Много добре изкарахме. Цялото семейство беше най-впечатлено от Цистерните и квартал Мода в Азиатската част.
Не купихме винетка, защото на две места ни обясниха, че до 15 дни престой няма нужда и на границата ще си платим, както и стана, но имахме и някаква глоба, мисля за превишена скорост.

# 209
Къщата на Халит от Опасно изкушение

Общи условия

Активация на акаунт