Отговори
# 435
  • София
Ние един супер мухлясал таван (винервайс на практика) го мазахме с белина, уж за да падне мухала. То с мухала паднаха и всички слагани през годините ръце винервайс. Но като сте започнали вече сухо, сега едва ли ще експериментирате тепърва, пък и адски смърди.

Пу-пу да си похваля детето, става по-разговорливо и по-усмихнато напоследък. Може да е и временен спад на пуберски хормони. Но до скоро само мучеше, мълчеше и гледаше лошо. Сега се разхожда с нас, разговаряме, само не дава да го пипам. Е и пъпките още са доста, но при сестра му нищо не помогна, след като мина хормоналния бум сами се скриха. И с мен навремето беше така, та явно ще чакам и при него.

# 436

до скоро само мучеше, мълчеше и гледаше лошо.
Уф, големият ми е така. Все за нещо се муси, все той неразбран. Скараш му се - сърди се, направиш му забележка - що все на него, усмихнеш му се - съска и ръмжи. Аман вече. Казва, че вкъщи си изливал лошото настроение, за да може да е благ навън.
Наборът засега и вкъщи е благ. Той обаче е по-лъчезарен принципно и не му е в природата да се сърди дълго. Докато батко му си умира да го играе лошият.

# 437
  • София
Ston, викаш не е пубертет, а характер Grinning Ако не е в настроение, каквото и да му кажа или предложа, уж за да го успокоя и ободря, ми се отговаря сухо и мрачно: "Добре съм, остави ме!" Дойдохме на море, заради него. 2 години не бяхме ходили - ковид, а и финансово се сринахме. Ама сега нали детето е положило усилия през годината, заслужава да се разнообрази. Специално ги питах и двамата:  "Искате ли море? Защото на мен и на Дунава ми е добре"  Искаме, искаме - отговориха. И сега един ден ходиха на плаж, после в стаята на тел. Казвам: "Алоуу, това можехте и у дома да си го правите. Поне храната и нощувката са по-евтини. Защо не казахте с баща ви да си търсим стая за двама, а вие да си останете сами и свободни вкъщи."  Уф, добре, примирил се бил, че трябва да стои във водата Close С ММ си говорим как като бяхме деца искахме нон стоп да сме в морето, но нашите не ни даваха, а сега им разрешаваме, но било гадно. Естествено като излезе от водата, пясъка бил гаден...взима си джапанките и ключа и си заминава пак в стаята. Но аз се хваля с това, че вечер благоволява да се разхожда с нас - да разговаря и дори шегички да подхвърля.

# 438
Точно, Горгонзола, характер е. Аз понякога се шегувам, че големият ми син е роден в пубертета, от малък си е проклет. Все искаше невъзможни неща и не се примиряваше, че не стават. Детската игра на пускане на предмети в кутийка. На годинка и малко е бил, много си играеше с пластмасови лъжички. Имаше една кутийка от хапчета, в която лъжицата не влизаше. Ей, колко истерии бяха заради това. Ръга, ръга, не влиза. Носеше ги на мен, аз да го направя. Месеци минаха докато се примири. При идентични ситуации малкият при втори опит разбираше и най-важното се примиряваше, че по-голям предмет не може да мине през по-малка дупка. Друго, като малък, все ме караше да извършвам невъзможни действия. Вали дъжд и го мокри, значи аз съм длъжна да спра дъжда. Точка. Никакви обяснения, че е невъзможно не помагат. Аз трябва да го направя. Купуването на нови обувки беше мисия невъзможна, защото категорично отказваше да ги премери, ако и малко преди това да е обяснявал на всички, че е тръгнал за нови обувки. И все такива. На 16 ще стане и си е все същият. Все със собствено мнение, той знае най-добре. И в двете крайности. Или много разбран, или много кисел. Да се чудиш как да разговаряш с него.
Дребният е друга работа. Той е спокоен и рядко изпада в лоши настроения. Най-интересното ми е попита "Аз какво правех като малък?" А, де. Той беше толкова спокоен и незабележим, играеше си кротко и покрай голямата хала, не можем почти нищо да разкажем за него 🤣

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 10:17 от ston

# 439
Вчера прибрахме младежа и сестра му от вилата. Той, милият, от скука прочел задължителната литература без библията.
Учебници ще купя нови, защото ползвам отстъпки от издателствата. Относно облеклото нищо не съм купила за 15 септември. Ризи има, дънки има, а панталони не носи. В края на учебната година му купихме бяла риза заради тържеството в училище, той се напръска с парфюм и се получиха жълти петна. С какво мога да махна тези петна?

Още един, но доста глупав въпрос - наборите ще носят ли цветя за класните ръководители на 15.09? По мое време не беше модерно и от 8 клас не носех цветя.

# 440
  • София
Моят със сигурност ще носи цветя.

# 441
Нелс, купи Спот, намокряш петната, оставяш да поседи, после в пералнята и би трябвало да се махнат. Аз на мойта и взимам от него, тъй като вечно има какво да третира. Иначе ползваме сапун Далан или някакъв подобен турски, и с него се махат, но иска търкане.

За цветя, преди доста време питах моята, каза, че нямала да носи, дори и за новата класна. Та се зачудих, какво ще е, когато всички идат без букет, а жената ще има сигурно очаквания да получи такъв. Ще видим, в последния момент какво ще реши.

# 442
  • София
Поръчаме учебниците, обаче въпрос? Трябва ли и учебни тетрадки или както се казват там към тях? Понеже не пише в списъка от училището, не ми се дават пари, а сега се чудя...
Имаме проблем и с обувките. Цяла събота обикаляне, освен маратонки, друго не хареса. То и на мен не ми харесва днешната мода на обувки. А иска да е с официален панталон, риза и надолу... маратонки.
Каквото, такова.
Ако й кажа, че ще има поп, нищо чудно да откаже да отиде на 15ти Simple Smile

# 443
Горгонзола, опитай да забраниш къпането в морето, може пък да помогне?

# 444
Горгонзола, опитай да забраниш къпането в морето, може пък да помогне?
Пробвала съм и аз такива тарикатлъци, да се опитам да забраня нещо, белким подейства в обратна посока. Ми не става. Значи, има някои ни се водят, ни се карат. Пет пъти може да си смени мнението за един ден, от супер, до много е тъпо и пак отначало. Всичко зависи кои мухи го хапят в момента. Аз ще издържа, обаче коя жена ще го търпи, не знам.

# 445
  • Майничка
Ra, питай в темата за ремонтите или направо пусни нова. Да не се окаже, че е само за гипсокартон.

Момата има дата за родителска. И аз имам, слава Богу, не са в един ден. Олекна ми.
За китките - тя да си прецени. Покрай мен свикна да поръчва малки, компактни букетчета на гъба (в съдче или без), така че да не ангажира получателя с търсене на съд с вода или скоростно транспортиране.
Доста съм ги мислила тези неща, защото и на предната ми работа имах моменти, в които се оказвах с куп букети от рязани цветя, без време и възможност да се погрижа за тях и се чувствах много гадно.
Когато започнах в училище, традицията повеляваше носенето на саксии на първи учебен ден, които оставаха в стаята, хлапетата си се грижеха за тях и дори да бастисвахме някоя китка, не беше масова хекатомба.
Сега в стаята няма място и директно си казвам на първа родителска да не носят китки - по-добре през годината да засадим нещо (или поне да си останем с доброто намерение). Видът на огромно количество вехнещи цветя буквално ми трови душата.
До последния учебен ден обикновено са ме "усетили" и минавам с едно общо букетче или саксийка, за които вече имам капацитета да се погрижа качествено.
На 15 обикновено и някои от "големите" ме сайдисват, но там вече е по заслуги, не по задължение.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 13:17 от gargamela

# 446
  • София
Поръчаме учебниците, обаче въпрос? Трябва ли и учебни тетрадки или както се казват там към тях? Понеже не пише в списъка от училището, не ми се дават пари, а сега се чудя...
Имаме проблем и с обувките. Цяла събота обикаляне, освен маратонки, друго не хареса. То и на мен не ми харесва днешната мода на обувки. А иска да е с официален панталон, риза и надолу... маратонки.
Каквото, такова.
Учебни тетрадки само по английски и там където са написани - в случая философия (в нея големият беше попълнил 1 урок).
На бала в края на миналата учебна година масово всички бяха с маратонки - и не само в София.
За попа - май е родител на съученик. И със сигурност прочете какво се изля по негов адрес тук, след като се появи на тържеството през 2019 г. Та и той не очаква добро отношение от физици и биолози. Но дават тениски на първия учебен ден.
За цветята - аз предпочитам такива в саксия. Ама за 15.09 са много неудобни. Та ще вземем букет. Но някак ми е мъчно, че я няма традицията, на 15.09 да има баница. Празник без баничка никак не ми е празничен.

# 447
Тони, много благодаря!  Flowers Hibiscus Ще пробвам с препарата.
Вампир, на моят младеж дадоха тениска при записването. За мен няма да е изненада ако за първия учебен ден предпочете тениската вместо риза.

# 448
  • при моите любими
Каквото, такова.
Моят племенник на бала беше с подобни на кецове обувки. Хем не са много официални, хем не са и съвсем спортни маратонки. Пасват на по официален панталон. https://carducci.bg/product/%d0%be%d0%b1%d1%83%d0%b2%d0%ba%d0%b8-13347-02-navy/

# 449
И ние сме на море в момента, въпреки, че имам чувството, че е октомври. Времето е много кофти. Имам чувството,  че в предишните постове описвате моя младеж. Зачел се е в някаква книга на Дан Браун. Чете с такова желание, че мисля да предложа това да е част от задължителната литература.
Имам питане дали.има някоя мама, която работи в Миграция или в  Министерство на правосъдието- българско гражданство. Имам въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт