Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • Бургас
Денис, колко време след неуспешен инвитро опит и стимулация мога да пусна нови изследвания за щитовидни и полови хормони примерно, както и АМХ, за да видя как ми е повлияла цялата процедура.

# 421
Здравейте!
Може ли някой да ми коментира изследванията. Правени са на ,21.02.23 .  И днеска  след приемане , на  Фемара за 5 дни имам  пораснали, фоликула 8 мм 27.02.23 . Предстои ми инвитро по естествен цикъл.На лекар съм чак в сряда и ако може някой да коментира.[/img]

# 422
Здравейте,

Бих била благодарна, ако коментирате изследванията ми, имам час при ендо след 2 седмици. Хормоните на щитовидната са правени на чист ден, след цикъл, а инхибин Б, естра. и останалите на 3 ден от цикъл. Пролактина е висок, но не съм седяла в лабораторията, взеха ми кръв веднага. Притеснява ме тостестерона, сякаш е висок..
Навърших 35 г преди дни и започнахме да правим опити за забременяване.
Имам ИР от години, пия глукофаж 1000, по 2500 на ден, преди взимането на кръв го бях спряла за 2-3 дни и хапвах въглехидрати.

Благодаря предварително.

# 423
Здравейте, възможно ли е от цикъл да се вдига кръвното? Точно няколко дни до седмица преди менструация вдигам кръвното вече 3 месеца подред.Пулсът също вдигам доста през този период.На 27 съм. Има ли хормони, които би било добре да изследвам?

# 424
Здравейте, може ли коментар за тези изследвания? Пуснати са на 3-ти ден от МЦ.
Има ли нещо притеснително?
Много благодаря! 🍀

# 425
  • София
Денис, колко време след неуспешен инвитро опит и стимулация мога да пусна нови изследвания за щитовидни и полови хормони примерно, както и АМХ, за да видя как ми е повлияла цялата процедура.
Поне 3 месеца ( МЦ) , за да са по-обективни.

Скрит текст:

Здравейте!
Може ли някой да ми коментира изследванията. Правени са на ,21.02.23 .  И днеска  след приемане , на  Фемара за
Скрит текст:
5 дни имам  пораснали, фоликула 8 мм 27.02.23 . Предстои ми инвитро по естествен цикъл.На лекар съм чак в сряда и ако може някой да коментира.

Здравей!
ЛХ ми се струва висок... понижил се е, но трябва да е по-нисък.
За Е2 - зависи колко фоликула има ... но за 8мм е добре, той още ще се повиши.
Успех... дано Ф. да са увеличили размера си ... поне 2 да са по 13-14мм! Peace

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 18:27 от denis©

# 426
Здравейте!Може ли коментар за тези изследвания?В подготовка за ИКСИ съм,а следващия час ми е за 14.03
Ще съм благодарна за малко яснота!

# 427
Здравейте, прилагам изледвания, които са ми правени в рамките на два месеца. Спазила съм всички изисквания относно изледванията. След нередовна менструация АГ ме насочи към ендокринолог. След преглед от ендокринолог с ехограф се затвърди, че няма нищо притеснително. На 6.03 ми предстои отново преглед при ендокринолог и назначаване на лечение отностно пролактина. В момента пия единствено еутитокс 25мкг по една таблетка на ден. Искрено ще ви бъда благодарна ако изкажете мнение на база изледванията и амбулаторните листи които ще прикача. Благодаря предварително.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 20:15 от НИА

# 428
  • София
Здравейте!Може ли коментар за тези изследвания?В подготовка за ИКСИ съм,а следващия час ми е за 14.03
Скрит текст:
Ще съм благодарна за малко яснота!
Здравей!
NK клетките са високи... ако скоро си била болна, може да е и от това... ако ли не - трябва по-сериозна терапия.
ПП.
DHA (омега 3) и ФК им влияят добре ( да ги държат е по-оптимални граници), просто да го имаш предвид, не че при теб, ако това са реални стойности, само с добавки могат да се оптимизират нивата.
Провери за всеки случай и ТАТ и МАТ ( ТХС, Т3 и Т4).
Не приемай добавки, които подпомагат/засилват много имунната с-ма... напр. EpiCor действа директно на тях (NK cell) - повишава ги.... а го включват в много формули за подпомагане на Имунната с-ма.

# 429
Здравейте,

При мен ще се окаже, че основният проблем е при ендокринната система.
Има ли опасения за Хашимото при следните изследвания? Предварително благодаря!

# 430
  • София
Здравейте,

Скрит текст:
Здравей!
Няма Хашимото... но, имаш Хипофункция на ЩЖ ( висок ТСХ и ниски Т4 и Т3) и ако тя не се контролира, има риск да се отключи Хашимото.
Пролактинът е висок... възможно е да е от ЩЖ, но може да има и друг проблем... напр. ИР, високи нива на някои андрогени... не е страшно, просто трябва да се проверят и отклоненията да се контролират/коригират.

# 431
Здравейте,

Скрит текст:
Здравей!
Няма Хашимото... но, имаш Хипофункция на ЩЖ ( висок ТСХ и ниски Т4 и Т3) и ако тя не се контролира, има риск да се отключи Хашимото.
Пролактинът е висок... възможно е да е от ЩЖ, но може да има и друг проблем... напр. ИР, високи нива на някои андрогени... не е страшно, просто трябва да се проверят и отклоненията да се контролират/коригират.

Благодаря!

# 432
  • Варна

Здравейте, може ли помощ при разчитането? Първите резултати са от днес, 3ти ден от МЦ, а вторите от предния месец, на чист ден. Алфа прогестеронът ще излезе до седмица, но поне на останалото.
По принцип съм с хипофункция на ЩЖ, по до сега бях без Хашимото Sad Пия Еутирокс 50. Правим опити за бебе.

# 433
Здравейте, прилагам изледвания, които са ми правени в рамките на два месеца. Спазила съм всички изисквания относно изледванията. След нередовна менструация АГ ме насочи към ендокринолог. След преглед от ендокринолог с ехограф се затвърди, че няма нищо притеснително. На 6.03 ми предстои отново преглед при ендокринолог и назначаване на лечение отностно пролактина. В момента пия единствено еутитокс 25мкг по една таблетка на ден. Искрено ще ви бъда благодарна ако изкажете мнение на база изледванията и амбулаторните листи които ще прикача. Благодаря предварително.

ЖЕНА НА 24Г И 6М, ИЗСЛЕДВАНИЯТА СА ПРАВЕНИ НА 3ДЕН ОТ МЦ, ПРАВИМ ОПИТИ ЗА ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ ДО МОМЕНТА НЕУСПЕШНИ.

# 434
Здравейте, може ли мнение по резултатите? На 45 години съм.

Общи условия

Активация на акаунт