Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 537
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Скрит текст:

Здравей Денис,
Скрит текст:
Може ли мнение за моите изследвания, правени на 3-ти ден на цикъла и по-специално за възможностите за забременяване.
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи... може да е нещо инцидентно, напр. ЗФ който търпи обратно развитие?!
Другите са добре.
АМХ и Инхибин В са добре... добри възможности за зачеване.
Вит. Д да е около 40-50 ng/ml
В12 - да е на горна граница...около 630
Много ти благодаря! Мога ли да достигна такива нива на Б12 с хапчета според теб или трябва да се слагат инжекции?
С хапчета -  В12 1000мкг( форма метилкобаламин) , вит.Д  - форма Д3 ... 4-5000IU/дн.
След 2 месеца прием + 20 дни почивка => Контрола
По време на бременност пак ли трябва да се спрат за 20 дни преди контрола?

# 481
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис може ли да коментираш резултатите благодаря
Здравей!
Според мен са Ок.

Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей Денис,
Скрит текст:
Може ли мнение за моите изследвания, правени на 3-ти ден на цикъла и по-специално за възможностите за забременяване.
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи... може да е нещо инцидентно, напр. ЗФ който търпи обратно развитие?!
Другите са добре.
АМХ и Инхибин В са добре... добри възможности за зачеване.
Вит. Д да е около 40-50 ng/ml
В12 - да е на горна граница...около 630
Много ти благодаря! Мога ли да достигна такива нива на Б12 с хапчета според теб или трябва да се слагат инжекции?
С хапчета -  В12 1000мкг( форма метилкобаламин) , вит.Д  - форма Д3 ... 4-5000IU/дн.
След 2 месеца прием + 20 дни почивка => Контрола
[/spoiler]
По време на бременност пак ли трябва да се спрат за 20 дни преди контрола?
За да е обективен резултата - да.
Ако имаш притеснения - консултация с лекар.

# 482
Здравейте!
denis, не съм писала в темата повече от година, защото бях бременна и вече си имам момиченце Simple Smile (само да вметна, че съм с поликистоза и ИР, и преди да забременея много често следях хормоните). Но днес пиша по повод изследвания на майка ми. Тя е на 46г и от 2 месеца има малка кистичка на единият яйчник, както и 2 месеца предизвикване на МЦ с Дуфастон. Днес на 3-ти ден от МЦ пусна тези изследвания:

*Знам, че Пролактин не се изследва сега, но явно е бил в пакет и са и го пуснали.
Денис, много моля за коментар на резултатите Hug

# 483
  • София
Здравейте!
denis, не съм писала
Скрит текст:
в темата повече от година, защото бях бременна и вече си имам момиченце Simple Smile (само да вметна, че съм с поликистоза и ИР, и преди да забременея много често следях хормоните). Но днес пиша по повод изследвания на майка ми. Тя е на 46г и от 2 месеца има малка кистичка на единият яйчник, както и 2 месеца предизвикване на МЦ с Дуфастон. Днес на 3-ти ден от МЦ пусна тези изследвания:

*Знам, че Пролактин не се изследва сега, но явно е бил в пакет и са и го пуснали.
Денис, много моля за коментар на резултатите Hug
Здравей! и Честито! Жива и здрава да е малката Принцеса, да расте много щастлива и обичана.
Изследванията, показват че е в пременопауза. Е2 е висок, предполагам от тази киста?!
Като цяло, не показват проблем... освен пременопаузата, но това е нещо нормално за възрастта ѝ.
Дано кистата, по-бързо да изчезне.

# 484
Здравейте, дали можете да ми помогнете с разчитането на тези изследвания? С мъжа ми от доста време правим опити и засега не се получава. Този месец реших да си направя някои изследвания. Като първите ги пуснах на 2 ден от МЦ, а другите на 24 ден. Цикълът ми е около 30-31 дни.
Опитите ни за бебе са неуспешни засега, като редовно следя овулация, този месец овулаторният тест беше положителен на 8 март и в дните около тази дата бяхме по-активни,  все още е рано, но силно се надявам този път са се е получило..

На 2 ден:
Естрадиол- 23 , при Фол.фаза 22-251
LH- 4,01, при Фол. Фаза 1.8 -11.78
FSH - 4,36 при Фол фаза 3,03-8,08
Тестостерон- 0,23 при граници 0,14-0,53
Пролактин - 15,62 при граници 5,18-26.53

B12- 533 при граници 187-883
Феритин- 16,11 при граници 4,63-204

На 24 ден:
Прогестерон/Progesterone       14.2       ng/ml    жени: фол.ф. <0.1-0.3; лут.ф. 1.2-15.9; постмен. <0.1-0.2; бременни - първи триместър 2.8-147.3, втори триместър 22.5-95.3, трети триместър 27.9-242.5; мъже: <0.1-0.2   

MAT/anti -Tpo/       0.59       IU/ml    0 - 5.61   
fT4       0.840       ng/dl    0.700 - 1.480   
TSH       2.240       uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT3       2.990       pg/ml    1.580 - 3.910

Последна редакция: пт, 17 мар 2023, 15:20 от Zimone

# 485
Здравейте,
Хематолога ми назначи Йод в урина.
Някой може ли да ме насочи в кои лаборатории се прави това изследване за гр. София?
Видях, че в Synevo правят, но е 198лева, а не мога да разбера защо е толкова висока.
Знам, че не е хормон, но се надявам, някой да знае и да ми помогне и да ми каже как се взима тази урина.
Първа ли е, стерилна ли е?

Благодаря!

# 486
Nadejda8791, аз също не знам лаборатория да го прави но може да си пуснеш ТАТ.
Тиреоглобулинът е гликопротеин и е един от основните компоненти на щитовидната жлеза. Функцията му е свързана с натрупването на йод в жлезата и синтезата на щитовидните хормони.  Той е свързан с йод-а и може би ще покаже нещо ако има, иначе като цяло уринарни и кръвни тесове знам че не са много надеждни, ако се търси йоден дефицит. Консултирай се отново с лекаря според мен Simple Smile

# 487
Здравейте,
Включвам се със следния въпрос: с мъжа ми правихме две ин витро процедури, едната приключи с кухо яйце, имам една бременност по естествен път, но без сърдечна дейност на плода. Днес отново пуснах Антимюлеров Хормон, който малко се е покачил спрямо миналата година и резултатът е 6.44ng/ml при максимална реф.стойност 6.8.
С ПКЯ съм, но трябва ли да се притеснявам заради високия резултат, който може и да е причина за по-лошо качество на яйцеклетките?
Благодаря ви!

# 488

Здравейте! Може ли мнение за тези резултати правени са на 3ти ден от МЦ , като преди 3 месеца спрях приема на противозачатъчни приемани 4 години с цел контрацепция.

# 489
Здравей, denis, моля те за коментар и съвет. На 38 съм, януари 2022 започнах процедури за инвитро в Надежда. Пуснах предварителни изследвания, обремененост с глюкоза-всичко в норма. АМХ обаче много нисък 0.55.януари,февруари,март,април всеки месец инсеминация два от пъти те със стимулация от летрозол и април месец чудото се случи. От четвъртата инсеминация забременях. Мина феталната, БХС всичко наред с бебето, аз се и казах с двурога матка. Пуснаха ми изследвания и докато излязат резултатите и коментара по тях на един от прегледите ми казаха че бременността няма как да продължи поради изтекли околоплодни води. Оказа се че имам активна вирусна инфекция, в последствие и уреаплазма парвум. И тогава кошмарът настъпи. Излекувах уреаплазмата започнах подготовка за инвитро, хистероскопии за коригиране на матката, много витамини и добавки в метилирана форма заради мутация на тромбофилия, б12, д3, Б комплекс Цинк, селен, Омега 3 от 1000,убиквинол с-фем, пикозитол. Декември 22 г. трябваше да стартирам стимулация, но не се получи, мислехме че е заради хистероскопията или стрес или регулона който пих. Починах си и февруари 2023 г да стартиране нова стимулация, но пуснах резултати на втори ден от цикъл и ужасни резултати.
Не разбирам август месец 2022 г стойностите бяха съвсем други:fsh 3.23 mIU/ml, естеадиол 130pmol/l. Не знам какво да правя побърквам се и съм ужасена.

Последните изследвания са на 9-ти ден от цикъл март месец.
Моля те, Денис, за твоя коментар и ако имаш съвет какво мога да направя, ще съм много благодарна.

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 17:25 от Е. А. 735315

# 490
  • Пазарджик

Здравейте,може ли да коментирате изследванията?
Благодаря ви предварително.

# 491
  • София
Здравей, denis, моля те за коментар
Скрит текст:
и съвет. На 38 съм, януари 2022 започнах процедури за инвитро в Надежда. Пуснах предварителни изследвания, обремененост с глюкоза-всичко в норма. АМХ обаче много нисък 0.55.януари,февруари,март,април всеки месец инсеминация два от пъти те със стимулация от летрозол и април месец чудото се случи. От четвъртата инсеминация забременях. Мина феталната, БХС всичко наред с бебето, аз се и казах с двурога матка. Пуснаха ми изследвания и докато излязат резултатите и коментара по тях на един от прегледите ми казаха че бременността няма как да продължи поради изтекли околоплодни води. Оказа се че имам активна вирусна инфекция, в последствие и уреаплазма парвум. И тогава кошмарът настъпи. Излекувах уреаплазмата започнах подготовка за инвитро, хистероскопии за коригиране на матката, много витамини и добавки в метилирана форма заради мутация на тромбофилия, б12, д3, Б комплекс Цинк, селен, Омега 3 от 1000,убиквинол с-фем, пикозитол. Декември 22 г. трябваше да стартирам стимулация, но не се получи, мислехме че е заради хистероскопията или стрес или регулона който пих. Починах си и февруари 2023 г да стартиране нова стимулация, но пуснах резултати на втори ден от цикъл и ужасни резултати.
Не разбирам август месец 2022 г стойностите бяха съвсем други:fsh 3.23 mIU/ml, естеадиол 130pmol/l. Не знам какво да правя побърквам се и съм ужасена.

Моля те, Денис, за твоя коментар и ако имаш съвет какво мога да направя, ще съм много благодарна.
Здравей!
Скоро да си боледувала ( последните 20-на дни)?! Имаш някои отклонения, които може да се дължат на това ( грип, настинка... дори нещо леко ...)... и си дехидратирана, приемай повече вода.
ФСХ е висок, Е2 е нисък... показват, че нещо потиска яйчниковата функция. Какво?! - най-добре лекар да прецени
Прогестеронът е висок - възможно е да има ЗФ, киста... напр. да е нещо като ЛУФ ... това се вижда на УЗ.
На 9 ден от МЦ - Е2 177.9 pg/ml е добре ако на УЗ се вижда ДФ и ако МЦ е по-къс (25-28 дни напр.)... няма как да преценя само по него, без УЗ... може да показва и киста/ЗФ
Ако не е това, тогава имаш високи нива на някои андрогени - трябва на провериш ДХЕА, Андростендион и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)... защото Тестостостерона е добре.
КЗ на 120 мин. е висока...... не видях Инсулин, но предполагам, че си с ИР - добре е да го провериш ... защото ИР може да е причина за по-високи нива на някои андрогени и от там проблем с МЦ, О. ... вкл. НЯР и увреждане на яйцеклетките.
HDL (холестерол-а) е нисък, а той е нисък, много често, и при ИР.
Феритинът е нисък,трябва да приемаш желязо ... провери вит. Д, цинк, мед, селен.

Най-общо, не виждам нещо, кой знае колко притеснително - това е една моментна снимка, на този МЦ.
Предполагам, най-много те е притеснил високия ФСХ и ниския Е2, но за това най-вероятно си има някаква причина, която може да се коригира... поне според мен. Трябва да те видят и на УЗ ... и дано, ако е имало киста, ЗФ, ЛУФ ... да са изчезнали за следващия МЦ

# 492

Здравейте, август пусках тези изследвания, но така като моята АГ е в отпуска до началото на май, моля за съвет какво да повторя и кои други изследвания да добавя. По време на бебе правене сме

# 493
Гери, от половите хормони виждам само пролактин, пусни и другите (LH, FSH, естрадиол, тестостерон), има пакет направо. Тези са на трети ден от Ц, а 7 дни след О, пусни прогестерон. Препоръчвам ти и вит. Д, Б12, фолиева киселина.

Здравейте, август пусках тези изследвания, но така като моята АГ е в отпуска до началото на май, моля за съвет какво да повторя и кои други изследвания да добавя. По време на бебе правене сме

# 494
Здравей, denis, моля те за коментар
Скрит текст:
и съвет. На 38 съм, януари 2022 започнах процедури за инвитро в Надежда. Пуснах предварителни изследвания, обремененост с глюкоза-всичко в норма. АМХ обаче много нисък 0.55.януари,февруари,март,април всеки месец инсеминация два от пъти те със стимулация от летрозол и април месец чудото се случи. От четвъртата инсеминация забременях. Мина феталната, БХС всичко наред с бебето, аз се и казах с двурога матка. Пуснаха ми изследвания и докато излязат резултатите и коментара по тях на един от прегледите ми казаха че бременността няма как да продължи поради изтекли околоплодни води. Оказа се че имам активна вирусна инфекция, в последствие и уреаплазма парвум. И тогава кошмарът настъпи. Излекувах уреаплазмата започнах подготовка за инвитро, хистероскопии за коригиране на матката, много витамини и добавки в метилирана форма заради мутация на тромбофилия, б12, д3, Б комплекс Цинк, селен, Омега 3 от 1000,убиквинол с-фем, пикозитол. Декември 22 г. трябваше да стартирам стимулация, но не се получи, мислехме че е заради хистероскопията или стрес или регулона който пих. Починах си и февруари 2023 г да стартиране нова стимулация, но пуснах резултати на втори ден от цикъл и ужасни резултати.

Здравей!
Скоро да си боледувала ( последните 20-на дни)?! Имаш някои отклонения, които може да се дължат на това ( грип, настинка... дори нещо леко ...)... и си дехидратирана, приемай повече вода.
ФСХ е висок, Е2 е нисък... показват, че нещо потиска яйчниковата функция. Какво?! - най-добре лекар да прецени
Прогестеронът е висок - възможно е да има ЗФ, киста... напр. да е нещо като ЛУФ ... това се вижда на УЗ.
На 9 ден от МЦ - Е2 177.9 pg/ml е добре ако на УЗ се вижда ДФ и ако МЦ е по-къс (25-28 дни напр.)... няма как да преценя само по него, без УЗ... може да показва и киста/ЗФ
Ако не е това, тогава имаш високи нива на някои андрогени - трябва на провериш ДХЕА, Андростендион и 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)... защото Тестостостерона е добре.
КЗ на 120 мин. е висока...... не видях Инсулин, но предполагам, че си с ИР - добре е да го провериш ... защото ИР може да е причина за по-високи нива на някои андрогени и от там проблем с МЦ, О. ... вкл. НЯР и увреждане на яйцеклетките.
HDL (холестерол-а) е нисък, а той е нисък, много често, и при ИР.
Феритинът е нисък,трябва да приемаш желязо ... провери вит. Д, цинк, мед, селен.

Най-общо, не виждам нещо, кой знае колко притеснително - това е една моментна снимка, на този МЦ.
Предполагам, най-много те е притеснил високия ФСХ и ниския Е2, но за това най-вероятно си има някаква причина, която може да се коригира... поне според мен. Трябва да те видят и на УЗ ... и дано, ако е имало киста, ЗФ, ЛУФ ... да са изчезнали за следващия МЦ
Многото благодаря Дениз за изчерпателния отговор ще изследвам и другото неща, да нивото на ФСХ и естрадиол много ме разтревожен, б12, фолиева и д3 са на Горна граница, ДХЕА в норма. Какво е съкращението ДФ, ЛУФ, ЗФ? Още веднъж много благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт