Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Защо пък на втори ? Всички лекари го дават 3-5, и навсякъде е такава информацията. Щом е общоприето...
Аз днес пусках на 4 ден , обаче не знам защо АГ и ендокринолога са ми пуснали и пролактин и прогестерон сега с едно направление.. и в лабораторията казаха,че не мога да ги пусна на два пъти.. съответно сега предполагам изобщо няма да са коректни резултатите? Казаха ми ,че пролактин може и 3-5 ден,може и на чист ден ,зависи.... Много се ядосах. Защо ми ги пускат наведнъж,щом не може да се разделят , сега за какво ми е тоя прогестерон с фалшив резултат.....
Довечера ще ги кача тук все пак..
А, де! И на мен гинеколожката ми пусна антимюлеров хормон без да каже, че се пуска на 3 ден!

# 586
Защо пък на втори ? Всички лекари го дават 3-5, и навсякъде е такава информацията. Щом е общоприето...
Аз днес пусках на 4 ден , обаче не знам защо АГ и ендокринолога са ми пуснали и пролактин и прогестерон сега с едно направление.. и в лабораторията казаха,че не мога да ги пусна на два пъти.. съответно сега предполагам изобщо няма да са коректни резултатите? Казаха ми ,че пролактин може и 3-5 ден,може и на чист ден ,зависи.... Много се ядосах. Защо ми ги пускат наведнъж,щом не може да се разделят , сега за какво ми е тоя прогестерон с фалшив резултат.....
А, де! И на мен гинеколожката ми пусна антимюлеров хормон без да каже, че се пуска на 3 ден!

Амх може той няма отношение

# 587
Напротив, пуска се на 3 ти ден МЦ
Амх може той няма отношение

# 588
Ето ги моите резултати, отстрани доколкото се ориентирам са ок . Само прогестерона не е достоверен , защото е пускан на 4 ден. Да го повторя пак седем дни след О, нали ?
Нещо МЦ ми стана леко оскъден и къс и търся причината, явно не е в тези хормони....

# 589
  • Варна
На мене пък всички АГ и ендокринолози са ми казвали на 3ти ден или в краен случай на 2ри. Сигурно си има някаква причина.

# 590
Здравейте!
Бихте ли изкоментирали и моите изследвания. Страдам от периодични прескачания на сърцето. Имам ли отклонения в изследването за щит. жлеза
TSH е 2.020.      При стойности от0. 300 до 4.200

# 591
Денис,може ли да се консултирам с теб : )Срещам противоречива информация майка ми е с инсулинова резистентност и са й казали да яде по 3 пъти на ден максимум.Трябва да се яде често и по-малко?Или 3 пъти на ден?И полезно ли е да прави дупки без храна?Примерно от 6 следобяд до 10 сутринта ,,лечебно градуване" ще се радвам на твоето мнение,защото е адекватно.Благодаря и ако може да ми препоръчаш добавки иска да пробва първо с тях.Ще се радвам ако имаш време да ми отговориш!благодаря

# 592
  • София
Здравейте!
Бихте ли изкоментирали и моите изследвания. Страдам от периодични прескачания на сърцето. Имам ли
Скрит текст:
отклонения в изследването за щит. жлеза
TSH е 2.020.      При стойности от0. 300 до 4.200

Здравей!
Редно е лекар да си каже мнението (кардиолог)... защото може да е от ЩЖ - получава се много често при Хипофункция на ЩЖ, но може да имаш и проблем със ССС... което върви "ръка за ръка" с Хипофункцията на ЩЖ.
ТСХ е добре, но Т4 е много нисък, Т3 също ( на долна граница) - показват, че си с Хипофункция на ЩЖ.
 При мен това сърцебиене ( аритмия, тахикардия...) се повлиява добре, когато ТСХ е под 1,5 и Т4 поне 16.00
Имаш разминаване в ТСХ и Т4/Т3 - трябва да се консултираш с Ендокринолог... провери за дефицити на витамини и минерали... възможно е и да си с по-високи нива на андрогените. Не искам да те плаша - само посочвам причини, които лесно се коригират.... и ако това се направи - ще си по-добре.
Възможно е и да си с по-високи нива на rT3 (реверсивен Т3) - дано да намериш добър Ендокринолог, че това си е доста трудна задача Simple Smile
Ще чакам да споделиш, какво е мнението на лекарите.... моля.

Денис,може ли да се консултирам с теб : )Срещам противоречива информация майка ми е с инсулинова
Скрит текст:
резистентност и са й казали да яде по 3 пъти на ден максимум.Трябва да се яде често и по-малко?Или 3 пъти на ден?И полезно ли е да прави дупки без храна?Примерно от 6 следобяд до 10 сутринта ,,лечебно градуване" ще се радвам на твоето мнение,защото е адекватно.Благодаря и ако може да ми препоръчаш добавки иска да пробва първо с тях.Ще се радвам ако имаш време да ми отговориш!благодаря
За ИР - най-общо, защото зависи кой какво яде и каква е комбинацията от храни - по-добре да се приема храна на по-големи интервали... три пъти на ден е Ок.
Да, от 18.00 до 10.00ч. да не се приема храна, също е Ок. за ИР
В тези интервали да не се приема нищо - защото да хапнеш 2 зърна грозде или крайче хляб, солета... ще повиши КЗ и от там инсулина скача.
Без храна - означава само вода.
За ИР е най-важно храненето, след това спорт и движение и след тях са добавките, медикамент....

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 10:34 от denis©

# 593
Скрит текст:
На мене пък всички АГ и ендокринолози са ми казвали на 3ти ден или в краен случай на 2ри. Сигурно си има някаква причина.
Защото на третия ден от цикъла съотношението между тези два хормона е 1:1, след което това съотношение се променя. Затова, ако изследването се направи на четвърти/пети ден или по-късно, тълкуването на резултатите няма да е много обективно.
Аз бих пропуснала, ако нямам възможност на трети ден да изследвам и ще отложа за следващ цикъл.

# 594
Това лекарите не го ли знаят? Щом казват 3-5 ден,значи не е от голямо значение. За първи път в тази тема чух,че е проблем

# 595
Не коментирам какво знаят или не лекарите Simple Smile
Аз също в този форум научих това за третия ден /после съм търсила и други източници/, мен също са ме пращали да изследвам между трети и пети ден, но аз съм решила да го правя на третия.
Включих се в дискусията заради това
Цитат
Сигурно си има някаква причина.
Ами това е причината - съотношението между хормоните Simple Smile

# 596
Здравей Денис,
Как ви се струват моите изследвания?
Направени са на 3-ти ден от МЦ.
На 40 години съм.
Правя опити за забременяване.
Имам ИР, ако това има отношение към изследването?

# 597
Оказва се, че няма работещи лаборатории в събота в моя град. Понеделник е официален празник. Дойде ми в четвъртък следобед. Ако си изследвам хормоните във вторник кой ден ще ми се падне? Притесняват ме хормоните, които трябва да се изследват точно на 3-тия ден!

# 598
Оказва се, че няма работещи лаборатории в събота в моя град. Понеделник е официален празник. Дойде ми в четвъртък следобед. Ако си изследвам хормоните във вторник кой ден ще ми се падне? Притесняват ме хормоните, които трябва да се изследват точно на 3-тия ден!

Ами в четвъртък е първият ви ден,смятате си дните и решаване дали да си давате парите напразно

# 599
Вариант за съседен град, където да има? Може би ако кажете в кой град сте все ще се намери нещо да Ви посъветваме.

Общи условия

Активация на акаунт