Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 457
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, някой знае ли лаборатория, която предлага изследване за reverse t3 във Велико Търново или околни по-големи градове - Габрово, Стара Загора, Русе, Плевен и т.н.

# 631
  • София
Имам въпрос,Пролактин на кой ден от цикъла се изследва ,има ли значение ?

# 632
Имам въпрос,Пролактин на кой ден от цикъла се изследва ,има ли значение ?
От първа страница
“Пролактин * -  на чист ден  /след М./, най-добре в периода от О. до 7 ден, след нея. 
Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие.
Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв.
Да не се масажират гърдите и да не се прави секс 1-2 дни преди теста.”

# 633
Здравейте,
Може ли мнение за тези резултати?

# 634
  • София
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
Кой ден от МЦ са правени?
Ако са пред ФФ, 2-3 ден  от МЦ - са Ок.
Ако са след предполагаема О. - показват, че не е имало О.

# 635
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
Ако са пред ФФ, 2-3 ден  от МЦ - са Ок.
На 7ми ден от мц

# 636
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
Ако са пред ФФ, 2-3 ден  от МЦ - са Ок.
На 7ми ден от мц
Защо са назначени само те и тогава?!... защото нищо не показват.
Киста ли е имало... или съмнение за киста, ЗФ? Какъв е коментара на лекаря?

# 637
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
На 7ми ден от мц
Още не съм му ги показала. Причината да се пуснат е нередовен МЦ.Ако тези резултати са в норми какво мога още да направя като изследване?
Ето тези също съм направила

Последна редакция: сб, 13 май 2023, 19:51 от Дискордия

# 638
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
На 7ми ден от мц
Още не съм му ги показала. Причината да се пуснат е нередовен МЦ.Ако тези резултати са в норми какво мога още да направя като изследване?
Скрит текст:
На 7-ми ден от МЦ Е2 не е много показателен, т.е. не показва кой знае какво ... показва напр. че все още няма ДФ, но и на 7-ми ден е малко рано за това.
Тестостеронът е малко на горна граница... най-вероятно от ИР ( КЗ и Инсулин са високи, имаш ИР)
След като има ИР, може да си с по-високи нива и на други хормони и от там проблем с МЦ.
На 1 стр. са посочени всички базови хормони, ако искаш ги изследвай - те ще покажат къде точно е проблема.
Провери и за дефицити на вит. и минерали... и ако имаш ги попълни, те също влият на МЦ, О. и на някои хормони.
Ще чакам да споделиш какъв е коментара на лекаря, моля

Нищо страшно, не се притеснявай - просто трябва да се открие причината и тя да се лекува.

# 639
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравейте,
Скрит текст:
Здравей!
На 7ми ден от мц
Скрит текст:
На 7-ми ден от МЦ Е2 не е много показателен, т.е. не показва кой знае какво ... показва напр. че все още няма ДФ, но и на 7-ми ден е малко рано за това.
Тестостеронът е малко на горна граница... най-вероятно от ИР ( КЗ и Инсулин са високи, имаш ИР)
След като има ИР, може да си с по-високи нива и на други хормони и от там проблем с МЦ.
На 1 стр. са посочени всички базови хормони, ако искаш ги изследвай - те ще покажат къде точно е проблема.
Провери и за дефицити на вит. и минерали... и ако имаш ги попълни, те също влият на МЦ, О. и на някои хормони.
Ще чакам да споделиш какъв е коментара на лекаря, моля

Нищо страшно, не се притеснявай - просто трябва да се открие причината и тя да се лекува.

Благодаря ти 🙂

# 640
  • Пловдив
Може малко коментар по за тези резултати, моля:

Имах пуснат и Глюкоза(Glucose) 5.84 mmol/l   3.00 - 6.00

# 641
Здравейте, може ли мнение за моите резултати. Правих ги днес на 3-ти ден от МЦ. Не са ми назначени от лекар, пуснах си ги за свое успокоение. Чакам и антимюлеров. Правим опити от 5 месеца. Виждам, че вит Д ми е доста ниско, имам капки вигантол, дали е ок да пия от тях за вдигане или ще ми препоръчате нещо?

# 642
  • София
Скрит текст:
Имах пуснат и Глюкоза(Glucose) 5.84 mmol/l   3.00 - 6.00
На ЩЖ - показват че си с Хипофункция, антителата са високи - може да е Хашимото, но това се определя от лекар след УЗ преглед. На терапия ли си? - ако да, трябва да се коригира дозата.
Имаш ИР... а и КЗ е висока, което показва че не се храниш правилно.
Високата КЗ при ИР се контролира чрез храненето... ако е постоянно висока - уврежда много тялото ... при ИР го прави "тихо и безсимптомно" при ЗДиабет - симптомите са по-видими.
Не искам да те плаша - само посочвам какво следва, ако не се вземат мерки... а при ИР поне това е лесно.
Консултирай се с Ендокринолог - най-притеснително са по-високите антитела... другото зависи и може да се контролира/коригира от теб.
Желязото ми се струва ниско, но само то - нищо не показва. Трябва да се пусне т.н. Железен панел...Феритин и т.н. Феритинът напр. е много важен за ЩЖ и особено за Т3 ( а при теб той е и малко нисък.... а това е активния хормон)
Провери и за други дефицити на вит. и минерали - вит.Д, В12, ФК, цинк, мед, селен....

Здравейте, може ли мнение за моите резултати. Правих ги днес на 3-ти ден от МЦ. Не са ми назначени от лекар,
Скрит текст:
пуснах си ги за свое успокоение. Чакам и антимюлеров. Правим опити от 5 месеца. Виждам, че вит Д ми е доста ниско, имам капки вигантол, дали е ок да пия от тях за вдигане или ще ми препоръчате нещо?
Здравей!
Имаш дефицит на вит. Д... калций, магнезий са малко ниски.
Е2 е малко висок - може да е нещо инцидентно... просто го имай предвид.
За Вигантол - става... по 5-6000IU + K2 (MK-7) около 180-200мкг/дневно........ след по-мазно хранене
След 2 месеца прием + 20 дни почивка => контрола

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 07:02 от denis©

# 643
  • Пловдив
Скрит текст:
Имах пуснат и Глюкоза(Glucose) 5.84 mmol/l   3.00 - 6.00
На ЩЖ - показват че си с Хипофункция, антителата са високи - може да е Хашимото, но това се определя от лекар след УЗ преглед. На терапия ли си? - ако да, трябва да се коригира дозата.
Високата КЗ при ИР се контролира чрез храненето... ако е постоянно висока - уврежда много тялото ... при ИР го прави "тихо и безсимптомно" при ЗДиабет - симптомите са по-видими.
Не искам да те плаша - само посочвам какво следва, ако не се вземат мерки... а при ИР поне това е лесно.
Консултирай се с Ендокринолог - най-притеснително са по-високите антитела... другото зависи и може да се контролира/коригира от теб.
Желязото ми се струва ниско, но само то - нищо не показва. Трябва да се пусне т.н. Железен панел...Феритин и т.н. Феритинът напр. е много важен за ЩЖ и особено за Т3 ( а при теб той е и малко нисък.... а това е активния хормон)
Провери и за други дефицити на вит. и минерали - вит.Д, В12, ФК, цинк, мед, селен....

Много благодаря.
Да имам поставена диагноза Хашимото.
Най много и мен ме притесняват антителата .За последната година и половина минах през няколко ендокринолози със сходни резултати, но до сега не ми изпишат хормон.Не съм и лекар, така че не знам,но пък виждам че стойностите на телата остават високи.
Дефицити на вит.Д и B12 към момента нямам след прием на добавки, но явно ще трябва да пусна още малко изследвания.Може ли само едно доп.разяснение  какво фключва този железен панел и ФК- е фолиева киселина или нещо друго?

# 644
Скрит текст:
Имах пуснат и Глюкоза(Glucose) 5.84 mmol/l   3.00 - 6.00

Много благодаря.
Да имам поставена диагноза Хашимото.
Най много и мен ме притесняват антителата .За последната година и половина минах през няколко ендокринолози със сходни резултати, но до сега не ми изпишат хормон.Не съм и лекар, така че не знам,но пък виждам че стойностите на телата остават високи.
Дефицити на вит.Д и B12 към момента нямам след прием на добавки, но явно ще трябва да пусна още малко изследвания.Може ли само едно доп.разяснение  какво фключва този железен панел и ФК- е фолиева киселина или нещо друго?

Железен панел включва серумно желязо, феритин, трансферин, желязо-свързващ капацитет, сатурация на трансферин. Това на първо четене, понеже съм с желязодефицитна анемия, това ми беше назначено от хематолог. Така или иначе в лабораторията, ако лаборантката е адекватна, също може да даде съвет какво включва панела.

Общи условия

Активация на акаунт