Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 657
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Ще трябва при двама отделни, не знам да има. По принцип изследванията и сама можете да си ги пуснете и после с резултатите за разчитане. Някои специалисти малко неглижират нещата и може да не пуснат правилните. Аз бих пуснала всичко - щитовидни, естроген, прогестерон, глюкоза, инсулин, кортизол, желязо, феритин, Б12, Д3...

мда.  и аз така мисля.
Запазих си час за др. Одисей Одисеев за утре , з ада ми даде някакви насоки и ще действам .
После ще пиша за мненние, ако някой има нужда, да се възползва Simple Smile
Отново благодаря!

# 151
  • София
Nature Star2 Промоция!!!
Лаборатории Кандиларов
БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА: Общ холестерол, триглицериди и кръвна захар!
- купувате си ваучер за 0.00лв
- на място плащате само 3.00лв за пробовземането
- Материал: Кръв, сутрин на гладно

Валидност на ваучера: 26.10.2022 г. до 30.11.2022 г.
Важи за: София, Пловдив, Козлодуй, Кресна, Сандански, Гоце Делчев, Разлог

# 152
Здравей Денис 🙂 Правим опити за бебе от доста време... пуснах хормони и ИР с обременяване
LH -10.06
FSH - 5.12
Глюкоза на гладно 5.17
Инсулин на гладно - 10.84 и доктора като ги сметна излезна 2.50 ..
Имам и ТСХ но е в норма за сега Simple Smile
Но ЛХ И ФСХ ме стреснаха- доки ми изписа иногинол и дуфастон
Ти какво мислиш за изследванията?

# 153
  • София
Здравей Денис 🙂 Правим опити за бебе от доста време... пуснах хормони и ИР с обременяване
LH -10.06
FSH - 5.12
Глюкоза на гладно 5.17
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не -вижда се на УЗ)
Инсулинът е висок и показва че си с ИР ... каква е степента?! - вижда се при обременяване с глюкоза.
НОМА индексът не винаги е показателен за това дали има или не ИР........ аз съм с ИР и съм с идеален НОМА индекс ..... но, това ще бъде така, докато контролирам ИР, ако не го правя и моя ще се повиши Simple Smile
За ИР - по принцип всеки си решава - някои, просто се страхуват да си го признаят и още повече да се вземат в ръце и да я контролират.
ТСХ трябва да е под 2.0 ... ако е по-висок - имаш проблем с функцията на ЩЖ... какъв - ще показват по-точно Т3 и Т4... и ако е така и не се вземат мерки, по-трудно се контролира ИР
За Иногинол  - помага, но ако не не се контролират хормоналните отклонения, ще ти е по-трудно и няма да има много ефект ... това са просто едни витамини от група В, които подпомагат правилния метаболизъм...и в случая конвертирането на някои хормони ( естроген <-> андрогени)
Дуфастон - помага, но не лекува... той ще предизвика М. и ще подаде сигнал (правилен) на хипофизата в какви кол-ва да синтезира ЛХ и ФСХ за следващия МЦ... т.е. този медикамент не е някаква панацея и има само временен ефект ... ако си и с високи нива на андрогените ( от ИР) - възможно е малко да ги редуцира, но това също е само докато се приема... защото те (Андрогените) се повишават от Инсулина и Естрогена, ...който пък е висок от самата ИР... т.е. получава се един омагьосан кръг.
Не е страшно, ако има воля и постоянство може да се контролира.

# 154
[/img]
LH -10.06
FSH - 5.12
Глюкоза на гладно 5.17
Здравей!
ЛХ е висок и показва ПКЯ ( проявена или не -вижда се на УЗ)
Инсулинът е висок и показва че си с ИР ... каква е степента?! - вижда се при обременяване с глюкоза.
НОМА индексът не винаги е показателен за това дали има или не ИР........ аз съм с ИР и съм с идеален НОМА индекс ..... но, това ще бъде така, докато контролирам ИР, ако не го правя и моя ще се повиши Simple Smile
За ИР - по принцип всеки си решава - някои, просто се страхуват да си го признаят и още повече да се вземат в ръце и да я контролират.
ТСХ трябва да е под 2.0 ... ако е по-висок - имаш проблем с функцията на ЩЖ... какъв - ще показват по-точно Т3 и Т4... и ако е така и не се вземат мерки, по-трудно се контролира ИР
За Иногинол  - помага, но ако не не се контролират хормоналните отклонения, ще ти е по-трудно и няма да има много ефект ... това са просто едни витамини от група В, които подпомагат правилния метаболизъм...и в случая конвертирането на някои хормони ( естроген <-> андрогени)
Дуфастон - помага, но не лекува... той ще предизвика М. и ще подаде сигнал (правилен) на хипофизата в какви кол-ва да синтезира ЛХ и ФСХ за следващия МЦ... т.е. този медикамент не е някаква панацея и има само временен ефект ... ако си и с високи нива на андрогените ( от ИР) - възможно е малко да ги редуцира, но това също е само докато се приема... защото те (Андрогените) се повишават от Инсулина и Естрогена, ...който пък е висок от самата ИР... т.е. получава се един омагьосан кръг.
Не е страшно, ако има воля и постоянство може да се контролира.
Аз си имам Хашимото от преди 11 години.. пия Л-тирокс 75мг ... резултати: т3 4.63 т4 20.2 тсх 0.779, за ИР само диета ми казаха и спазвам хранителен режим.. пуснах сега снимките относно ИР с обременяване... но за ИР не ми изписаха нищо

# 155
  • София
Здравейте, Denis.
Ще съм благодарна на коментар и на моите резултати (на преглед съм след седмица и съм доста притеснена)
На 36 г
На 3 ден от МЦ резултатите ми са:
LH 3.78 mUI/mL; ref Фоликуларна фаза: 2.4-12.6
FSH 6.08 mUI/mL; ref фоликуларна фаза: 3.5 - 12.5
Естрадиол 275 pmol/L; ref Фоликулна фаза: 45,4 - 854
Testosteron 0.36 ng/mL; ref Жени 20 - 49 години 0.084 - 0.481

Анти-Мюлеров хормон (AMH) 1,2 ng/mL

Имам назначен Дуфастон от 12-я ден на МЦ- цикълът ми е на около 26 дни. Четох, че дуфастонът потиска овулацията- приеман на 12-ден не е ли нелогично?

Благодаря!

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 14:19 от Valka1412

# 156
Здравейте.В Понеделник имах фоликул 19 мм ,сложиха ми Овитрел и Сряда беше овулациията по мой усещания.Може ли мнение за този прогестерон,единия е ден след овулация,другия днес 2 дни след овуулация. Дали я е имало?

# 157
Здравейте,Денис,
Това са резултатите от изследванията ми.На 38 години съм,правени са на 3 ден от МЦ.Моля за Вашето мнение.Благодаря Ви!

# 158
  • София
Здравейте, Denis.
Ще съм благодарна на коментар и на моите резултати (на преглед съм след седмица и съм доста притеснена)
На 36 г
На 3 ден от МЦ резултатите ми са:
LH 3.78 mUI/mL; ref Фоликуларна фаза: 2.4-12.6
FSH 6.08 mUI/mL; ref фоликуларна фаза: 3.5 - 12.5
Естрадиол 275 pmol/L; ref Фоликулна фаза: 45,4 - 854
Testosteron 0.36 ng/mL; ref Жени 20 - 49 години 0.084 - 0.481

Анти-Мюлеров хормон (AMH) 1,2 ng/mL

Имам назначен Дуфастон от 12-я ден на МЦ- цикълът ми е на около 26 дни. Четох, че дуфастонът потиска овулацията- приеман на 12-ден не е ли нелогично?

Благодаря!

Здравейте отново, Денис
Ще си позволя да допълня въпроса си- до миналия месец лекувах голяма киста овари с Примолут- нор (не знам дали това повлиява резултатите по някакъв начин). От края на септември не го приемам, следват и два УЗ (на 07/10 и на 26/10), които не показват никакви отклонения в яйчниците. Имам и пуснати хематологични изследвания, отбелязала съм отклоненията от референциите в жълто

Ще съм благодарна на отговор и насоки дали има нещо притеснително
Благодаря отново!

# 159
Здравейте, момичета, може ли някой да ми каже как и къде се изследва количеството йод в организма.Напоследък все повече се убеждавам, че има липса на йод, а незнам как да проверя, дали опасенията ми са верни.
Предварително благодаря на отзовалите се.

# 160
  • Ловеч
Здравейте, от доста време се въртя в омагьосан кръг и търся причината за ред неразположения. Основните са учестен пулс, екстрасистоли, трудна концентрация и често забравяне, на моменти мозъчна мъгла. Всичко започна след тежък Ковид ноември 2020г. Стигнах отново до изследване на щитовидни хормони, предполагам, че имам хипофункция, но ендокриноложката отказа да ми изпише лекарства, щом са в норма. На 38 год. съм Моля за коментар на изследванията, прикачам последните от миналия месец и малко по-стари, за сравнение. Предварително благодаря!

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 09:13 от sillvy83

# 161
  • Варна
Има си хипофункция на ЩЖ. При мен съм забелязала, че екстрасистоли и се получават когато ям глутен. Сама по себе си понижената функция си е потенциална причина. Също алкохол, мазни храни, кръвна захар...

# 162
Здравейте, от доста време се въртя в омагьосан кръг и търся причината за ред неразположения. Основните са учестен пулс, екстрасистоли, трудна концентрация и често забравяне, на моменти мозъчна мъгла. Всичко започна след тежък Ковид ноември 2020г. Стигнах отново до изследване на щитовидни хормони, предполагам, че имам хипофункция, но ендокриноложката отказа да ми изпише лекарства, щом са в норма. На 38 год. съм Моля за коментар на изследванията, прикачам последните от миналия месец и малко по-стари, за сравнение. Предварително благодаря!

Описаните симптоми са често срещани при лонг ковид.  Консултирали ли сте с кардиолог проблемите с пулса и екстрасистолите? Относно мъглата и концентрацията- моят мъж беше така точно след ковид- помогна му Акутил- хр добавка с омега 3, фолиева и б12 . Отделно гинко, а в последствие и още една добавка от гъбата лъвска грива.
Разбира се, консултирани с лекар.
За хипофункция, може би denis ще даде по-точно мнение, но на мен не ми изглежда да има някаква силно изразена да е. Изследвали ли сте reverse  T3?

# 163
Дами, странни резултати ми излязоха от обременяването с глюкоза. Thinking
Може ли да хвърлите едно око и да коментирате. Ще бъда благодарна.

На ендокринология съм чак след две-три седмици.
Иначе имам хашимото.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 20:16 от Водно цвете

# 164
  • Ловеч
Да, последните 2 години правих няколко консултации с няколко кардиолога, но не успяваха да ги засекат, а иначе всичко със сърцето е добре според тях. При последния най-накрая екстрасистолите се хванаха на холтер и ми изписаха бетаблокер, за момента в най-малката доза. Оказа се, че са множество камерни (каквото и да означава това). Пия го от 2 дена, но кардиолога ме посъветва да продължа да търся причината в щитовиднита жлеза или стомаха (там също имам малко проблеми и след хранене проблемите със сърцето се засилват). Аз не знам как се предполага, че сама мога да намеря проблема, при положение, че ендокриноложката отказва да ми изпише лекарства, докато изследванията са в норма, а и последните 10 години стойностите на FT3 и FT4 са сходни.
Не съм изследвала reverse T3, не съм знаела за него и никога не са ме насочвали. Търся всякакви алтернативни методи + хранителни добавки, с които да повиша нивата на хормоните, не бих могла сама да си изписвам лекарства, защото в тази сфера съм абсолютен новак.
Много благодаря за насоките! ❤️ Много ценя мнението на denis и се надявам да се включи с коментар 💖

Описаните симптоми са често срещани при лонг ковид.  Консултирали ли сте с кардиолог проблемите с пулса и екстрасистолите? Относно мъглата и концентрацията- моят мъж беше така точно след ковид- помогна му Акутил- хр добавка с омега 3, фолиева и б12 . Отделно гинко, а в последствие и още една добавка от гъбата лъвска грива.
Разбира се, консултирани с лекар.
За хипофункция, може би denis ще даде по-точно мнение, но на мен не ми изглежда да има някаква силно изразена да е. Изследвали ли сте reverse  T3?

Общи условия

Активация на акаунт