Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 569
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря за отговора! Днес бях на преглед, нямаше ли да се види ако имам киста .. иначе 5 дни взимах утрогестан 2×2 вагинално. Това ми беше 2ри опит енвитро неуспешен и за пръв път такива нива на протестерона. Притесних се още повече сега и не знам как ще дочакам прегледа на 13ти

Момичетаа, моля посъветвайте.. подготвяме се за ЗЕТ, днес ми е 2 ден от МЦ, бях на преглед, пуснаха ми хормони и
Скрит текст:
сега ми звъннаха да кажат че прогестерона ми бил висок 7.74 ng/ml и да чакам до другия понеделник прегледа. Притеснително ли  нова ниво на 2ри ден он МЦ и защо е толкова висок? 😔 дали е защото бях по дълъг протокол (трансферът беше края на декември) или попринцип след стимулация може да се случи така?

Сетих се след паниката че правихме биопсия за НК клетки и взимах прогестерон до 31.01..може би е от това, надявам се
За 2-ри ден от МЦ, Прогестерона е висок - трябва да е до 1,0, най-много 1,5 ng/mL ...той е индикатор за МЛ и нейната пролиферация през МЦ и особено през ЛФ  ( когато се очаква да бъде имплантацията).
В случая, високите нива показват, че преобразуването ѝ става по-бързо от нормалното, което може да е проблем за имплантацията .
Причини да е висок - ако има киста ( лутеинова), имало е ЛУФ... имаш виоки нива на 17 ОН Прогестерон?!

Причината не е в приема на Прогестерон, освен ако не е депо. Ако е обикновен прогестин, той се излъчва за часове.
Повтори го (заедно с Е2 ), възможно е да е някаква лабор. грешка.

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 22:11 от InYan238

# 376
  • София
За прегледа - не мога да отговоря - зависи кой те е гледал и какво точно е видял (търсил) на този УЗ. ... а и това е само една от причините?!
Тук само може да гадаем - трябва отново да пуснеш изследвания, отново да те видят на УЗ и т.н.
Споменах ,че може да е дори лабор. грешка - този резултат трябва или да се потвърди, или отхвърли, а и едно ново изследване, ще покаже какво се случва с нивата на Прогестерон.
Полза от притеснения - няма. Трябва да действаш, да разбереш какво се случва - защо да си проваляш следващото Инвитро?!

ПП. Ако пускаш отново Прогестерон трябва да е заедно с Е2 - дава повече информация?!

ППП. Възможно ли е ли тази М. да не е било точно/същинска М., а някакво зацапване?!

Благодаря за отговора! Днес бях на преглед, нямаше ли да се види ако имам киста .. иначе 5 дни взимах утрогестан 2×2 вагинално. Това ми беше 2ри опит енвитро неуспешен и за пръв път такива нива на протестерона. Притесних се още повече сега и не знам как ще дочакам прегледа на 13ти

Скрит текст:
Момичетаа, моля посъветвайте.. подготвяме се за ЗЕТ, днес ми е 2 ден от МЦ, бях на преглед, пуснаха ми хормони и
Скрит текст:
сега ми звъннаха да кажат че прогестерона ми бил висок 7.74 ng/ml и да чакам до другия понеделник прегледа. Притеснително ли  нова ниво на 2ри ден он МЦ и защо е толкова висок? 😔 дали е защото бях по дълъг протокол (трансферът беше края на декември) или попринцип след стимулация може да се случи така?

Сетих се след паниката че правихме биопсия за НК клетки и взимах прогестерон до 31.01..може би е от това, надявам се
За 2-ри ден от МЦ, Прогестерона е висок - трябва да е до 1,0, най-много 1,5 ng/mL ...той е индикатор за МЛ и нейната пролиферация през МЦ и особено през ЛФ  ( когато се очаква да бъде имплантацията).
В случая, високите нива показват, че преобразуването ѝ става по-бързо от нормалното, което може да е проблем за имплантацията .
Причини да е висок - ако има киста ( лутеинова), имало е ЛУФ... имаш виоки нива на 17 ОН Прогестерон?!

Причината не е в приема на Прогестерон, освен ако не е депо. Ако е обикновен прогестин, той се излъчва за часове.

# 377
Права си, знам че притеснения не помагат, но съм си такава понякога, паникьосвам се и лекарите не винаги казват всичко и това да съм в неведение ме изтощава много. Ще пусна пак изледвания утре. Попринцип е супер оскъдно кървенето, но си ми е време за цикъл и ..и аз не знам, и  днес си го имам. Каквото и да е, дано е нещо временно
Филмирах се още повече защото от седмица и езикът си го чувствам като подут и ме дразнят венците, реших че е от чипса който ядох но сега направих някаква връзка и ми снана лошо. Имах и силна болка в мускулите тези дни. Има нещо но дано да мине бързо. Още утре пускам както посъветва(днес не мога да стигна до лаборатория:/.

За прегледа - не мога да отговоря - зависи кой те е гледал и какво точно е видял (търсил) на този УЗ. ... а и това е само една от причините?!
Тук само може да гадаем - трябва отново да пуснеш изследвания, отново да те видят на УЗ и т.н.
Споменах ,че може да е дори лабор. грешка - този резултат трябва или да се потвърди, или отхвърли, а и едно ново изследване, ще покаже какво се случва с нивата на Прогестерон.
Полза от притеснения - няма. Трябва да действаш, да разбереш какво се случва - защо да си проваляш следващото Инвитро?!

ПП. Ако пускаш отново Прогестерон трябва да е заедно с Е2 - дава повече информация?!

ППП. Възможно ли е ли тази М. да не е било точно/същинска М., а някакво зацапване?!

Скрит текст:
Скрит текст:

# 378
  • Варна

Здравейте, може ли помощ с резултатите? На 37г. съм и правим опити за бебе. Имам една успешна бременност преди 3г. и една неуспешна преди 1г. (задържан аборт и кюретаж в 11г.с.). За ЩЖ пия еутирокс 50, но явно имам и Хашимото и ИР Sad

# 379
Привет, бременна съм в 14та седмица и TSH ми е 0.05. Преди две седмици беше още по-ниско. Мога ли да направя нещо да го подобря, т.е. да го вдигна поне до реф.граница за бременни?

# 380
  • Бургас
Момичета, знаете ли какви са референтните граници на хормоните при стимулации? Или поне кое какво означава. Четох, че изкуствено поддържат нисък прогестерона по време на стимулация, а естрогена се качвал много заради многото фоликули, но до какви стойности са тези неща?

# 381
Здравейте, може ли мнение по резултатите? На 33 години съм, 11-ти ден от цикъла.
Пуснати са заради малки кисти на ЩЗ и проверка за ИР. Искаме да започнем и с опити за бебе.

# 382
  • Варна

Здравейте, може ли помощ с резултатите? На 37г. съм и правим опити за бебе. Имам една успешна бременност преди 3г. и една неуспешна преди 1г. (задържан аборт и кюретаж в 11г.с.). За ЩЖ пия еутирокс 50, но явно имам и Хашимото и ИР Sad
Аз ще се самоцитирам, защото си намерих резултатите от предишното обременяване, преди 3г. Тогава май са били по-лоши? Мерните единица на инсулина са различни и не мога да се ориентирам.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 15:04 от loter

# 383
Може ли коментар - с ендометриозна киста, предстои ми цветна снимка и може би след това инвитро.
Днес ги пусках на 4 ден от МЦ.
На 26г. съм.

AМХ ми е намалял от 9.2 до 5.2 за 7 месеца (последно пусках юни месец). Това е явно заради пустата ендометриозна киста...
ТСХ предния четвъртък го пусках беше 2.85. Днес е 1.87.
Прогестерон пуснах, защото ми стана интересно 1.47. (0.18 - 2.84)
(За справка на 22 ден беше 74.2 при горна граница 75.9 нещо такова).

Prolactin      434.3   mlU/l   90.0 - 523.0
LH¹                      9.95   IU/l           2.40 - 12.6
FSH²              7.53   IU/l           3.50 - 12.5
Estradiol³      214.800   pmol/l   45 - 854
Testosteron      0.98   nmol/l   0.18 - 1.90

DHEA-S   ↓           1.50   μmol/l   1.76 - 10.30 Това ми е ниско
Андростендион   2.20   ng/ml   0.30 - 3.50

Витамин В12    680.0   pmol/l   138.0 - 652.0
Vitamin D3        42.5   ng/mL   задов.количество > 30.

Тези бяха на 4 ден
А тези са на 22 ден

Паратхормон ( PTH )      23.4   pg/ml   10.0 - 69.0
FT 3                              4.840   pmol/l   2.250 - 6.000
FT 4                             18.03   pmol/l   9.15 - 23.86
Anti TG ( TAT )              6.76   IU/ml   До 115.00
Anti TPO ( МАТ )   ↑           19.18   IU/mL   До 12.00
17 алфа OH progesteron¹      7.990   nmol/l   1.82 до 6.97

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 13:13 от Gabriela9

# 384
Може ли коментар - с ендометриозна киста, предстои ми цветна снимка и може би след това инвитро.
Днес ги пусках на 4 ден от МЦ.

AМХ ми е намалял от 9.2 до 5.2 за 7 месеца (последно пусках юни месец). Това е явно заради пустата ендометриозна киста...
ТСХ предния четвъртък го пусках беше 2.85. Днес е 1.87.
Прогестерон пуснах, защото ми стана интересно 1.47. (0.18 - 2.84)
(За справка на 22 ден беше 74.2 при горна граница 75.9 нещо такова).

Prolactin      434.3   mlU/l   90.0 - 523.0
LH¹                      9.95   IU/l           2.40 - 12.6
FSH²              7.53   IU/l           3.50 - 12.5
Estradiol³      214.800   pmol/l   45 - 854
Testosteron      0.98   nmol/l   0.18 - 1.90

DHEA-S   ↓           1.50   μmol/l   1.76 - 10.30 Това ми е ниско
Андростендион   2.20   ng/ml   0.30 - 3.50

Витамин В12    680.0   pmol/l   138.0 - 652.0
Vitamin D3        42.5   ng/mL   задов.количество > 30.

На колко сте години?

# 385
На 26г. съм. Изследванията са направени на 4 ден.
Правим опити за бебе, но съм с ендометриозна киста 4см в десен яйчник.
След една седмица ще правим цветна снимка.

# 386
Пуснах си профилактични изследвания,
защото правим опити, а и имам един секрет от гърдите и явно има нещо с Пролактина. Запазвам час за лекар, но искам съвет и тук дали е наред всичко. По принцип имам много редовен цикъл и изследванията са на ден 3. 

# 387
Здравейте, на 38 съм, януари 2022 започнах процедури за инвитро в Надежда. Пуснах предварителни изследвания, обремененост с глюкоза-всичко в норма. АМХ обаче много нисък 0.55.януари,февруари,март,април всеки месец инсеминация два от пъти те със стимулация от летрозол и април месец чудото се случи. От четвъртата инсеминация забременях. Мина феталната, БХС всичко наред с бебето, аз се и казах с двурога матка. Пуснаха ми изследвания и докато излязат резултатите и коментара по тях на един от прегледите ми казаха че бременността няма как да продължи поради изтекли околоплодни води. Оказа се че имам активна вирусна инфекция, в последствие и уреаплазма парвум. И тогава кошмарът настъпи. Излекувах уреаплазмата започнах подготовка за инвитро, хистероскопии за коригиране на матката, много витамини и добавки в метилирана форма заради мутация на тромбофилия, б12, д3, Б комплекс Цинк, селен, Омега 3 от 1000,убиквинол с-фем, пикозитол. Декември 22 г. трябваше да стартирам стимулация, но не се получи, мислехме че е заради хистероскопията или стрес или регулона който пих. Починах си и февруари 2023 г да стартиране нова стимулация, но пуснах резултати на втори ден от цикъл и ужасни резултати.
Моля ви дайте ми някакъв съвет, какво мога да направя. Не разбирам август месец 2022 г стойностите бяха съвсем други:fsh 3.23 mIU/ml, естеадиол 130pmol/l. Не знам какво да правя побърква се и съм ужасена.

# 388
Пуснах си профилактични изследвания,
защото правим опити, а и имам един секрет от гърдите и явно има нещо с Пролактина. Запазвам час за лекар, но искам съвет и тук дали е наред всичко. По принцип имам много редовен цикъл и изследванията са на ден 3.  

Показвам моите, ако мога да ти помогна. На 4 ден от МЦ. Ендокринолог потвърди, че са добри. (Като изключим вит. Д - взела съм мерки)

# 389
  • Варна
Барби23, пролактинът ти е много висок. Нормалният е около 200-300.

Общи условия

Активация на акаунт