Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 633
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Много висок мисля че ще бъде доста далече от горна граница. Моят беше гранично завишен , второ изследване - под горната граница, но близо. Нищо ми няма. Това е стресовия хормон.  Все пак лекар е казал че е ок!

Барби23, пролактинът ти е много висок. Нормалният е около 200-300.

# 391
Много висок мисля че ще бъде доста далече от горна граница. Моят беше гранично завишен , второ изследване - под горната граница, но близо. Нищо ми няма. Това е стресовия хормон.  Все пак лекар е казал че е ок!

Има логика, щом е стресови хормон, явно не съм разучила правилно. Благодаря!!!!

(Дерматолог ми ги назначи с оплакване за кръгов косопад, и съответно след пълна кръвна картина и 300лв за още 20 допълнителни показателя, от които само вит. Д е с тежък дефицит, В заключение дерматолога и ендокринолога ми заявиха, че е на стресова основа.) В резултат на това, последните 4 месеца, цикълът толкова ми се промени, при редовен от 28дни, веднъж ми дойде на 24ден, след това на 38ден - ужас.
Този месец уж си проследих Овулацията чрез тестове, да видим дали събота по план ще ми дойде или най-късно вторник, като броим 14дни след О. Дано - не, стискам палции.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 10:01 от Барби23

# 392
Стискам палци! Стресът наистина се отразява, аз също имам трудности с овладяването на емоциите и така и не мога да намеря начин, временно да, но често си се стресирам от глупости.. хем знам че е глупаво и няма да си помогна, хем се оставям на тези пусти емоции. Но пък хубавите моменти ги изживявам на 100000% 😅

Освен това специално за пролактина преди тест, трябва за лежиш, ако не да седиш напълно спокойна, без телефон,нищо,пълно спокойствие 15-30мин. Доста чувствителен е. Мен първия път едни кисели  чакащи на опашка, така ми кипнаха нервите.. язък че седях 15мин, после чаках права на опашката още 10 и но изнервена... Направи си за твое успокоение, ако искаш, втори тест. Но предполгам и лекарят е преценил че е нормално повишен и няма нищо притеснително 🤗

Много висок мисля че ще бъде доста далече от горна граница. Моят беше гранично завишен , второ изследване - под горната граница, но близо. Нищо ми няма. Това е стресовия хормон.  Все пак лекар е казал че е ок!

Има логика, щом е стресови хормон, явно не съм разучила правилно. Благодаря!!!!

(Дерматолог ми ги назначи с оплакване за кръгов косопад, и съответно след пълна кръвна картина и 300лв за още 20 допълнителни показателя, от които само вит. Д е с тежък дефицит, В заключение дерматолога и ендокринолога ми заявиха, че е на стресова основа.) В резултат на това, последните 4 месеца, цикълът толкова ми се промени, при редовен от 28дни, веднъж ми дойде на 24ден, след това на 38ден - ужас.
Този месец уж си проследих Овулацията чрез тестове, да видим дали събота по план ще ми дойде или най-късно вторник, като броим 14дни след О. Дано - не, стискам палции.

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 10:37 от InYan238

# 393
#InYan238

Благодаряяя! Hug Стискаай!

А мен ме държаха 10мин легнала, и телефона си разглеждах да не заспя Joy Дойдоха бързо, бързо взеха ми кръв, че много хора имало, трябва да се работи Joy

# 394
#InYan238
По тази причина си поръчах домашно посещение и всичко си беше ок

А мен ме държаха 10мин легнала, и телефона си разглеждах да не заспя Joy Дойдоха бързо, бързо взеха ми кръв, че много хора имало, трябва да се работи Joy

# 395
  • Варна

Ок, аз също споделям каквото знам от лекарите, не се го измислям Simple Smile

# 396
Здравейте, покрай липсваща овулация миналия цикъл, пуснах днес хормони на 3ти ден. Как ви се струват? Утре очаквам и АМХ резултат също:

Пролактина ми се струва висок (бях 35мин в покой в лабораторията). Също бях чела, че е добре LH:FSH да бъдат 1:1, а тук е по-скоро 1:2.

Референтни стойности от Цибалаб :
Скрит текст:

# 397
Не знам дали въпроса ми мога да го задам тук, но случая ми е следния - няколко месеца подред правих задържани фоликули и доктора ми изписа противозачатъчни за 3 месеца Дровелис.  Откакто започнах да ги приемам базалната ми температура се покачи на 37 - 37,2 градуса, а последния месец почти всяка нощ се изпотявам. Сега съм спряла хапчетата и цикъла ми този месец ми дойде (както трябва да бъде), но температурата не спада. Правих изследвания на кръв и урина нямам възпаления и не знам на какво може да се дължи тази температура. Има ли някой, който да му се е повишила базалната температура от противозачатъчни ?

# 398
  • Варна
Здравейте, дами! Днес попаднах на тази лекция и мисля, че е полезна за много от нас - добре обясняват ролята на хормоните и въобще женската система, затова я споделям... denis© ако не съм избрала правилната тема ме извини!

# 399
Здравейте , може ли мнение ?

# 400
  • София
Не знам дали въпроса ми мога да го задам тук, но случая ми е следния - няколко месеца подред правих задържани фоликули и доктора ми изписа противозачатъчни за 3 месеца Дровелис.  Откакто започнах да ги
Скрит текст:
приемам базалната ми температура се покачи на 37 - 37,2 градуса, а последния месец почти всяка нощ се изпотявам. Сега съм спряла хапчетата и цикъла ми този месец ми дойде (както трябва да бъде), но температурата не спада. Правих изследвания на кръв и урина нямам възпаления и не знам на какво може да се дължи тази температура. Има ли някой, който да му се е повишила базалната температура от противозачатъчни ?
ОК-ви, по принцип, съдържат прогестин и естроген и е нормално БТ и респ. ТТ да се повишава при техния прием.
За Drovelis - важи същото, защото това е ОК.
И само да вметна, че този медикамент, все още е в пробен период... на изпитвания и т.н., така че внимавай с него.
В момента доста лекари го промотират и изписват, ... за какво ли не.
Ето нещо интересно, надявам се сама да разбереш, какво имам предвид Simple Smile

# 401
Мила Денис, много благодаря за отговора. Наистина се притеснявах какво се случва с мен, но сега ми се изясни. Да, хапчетата са нов продукт и аз смятам повече да не ги взимам и ще видя дали температурата ще спадне, защото от десетина дни съм ги спряла, цикъла ми дойде и свърши, а температурата не пада под 36.9.

# 402
Мовшчета,подходящо ли е бременна да приема Q 10?

# 403
  • София
Мовшчета,подходящо ли е бременна да приема Q 10?
Не.... защото не е добре проучен при бременност и кърмене

Мила Денис, много благодаря за отговора. Наистина се притеснявах какво се случва с мен, но сега ми се изясни. Да, хапчетата са нов продукт и аз смятам повече да не ги взимам и ще видя дали температурата ще спадне, защото от десетина дни съм ги спряла, цикъла ми дойде и свърши, а температурата не пада под 36.9.
Малко е висока ТТ, трябва да се консултираш с лекар....... проследи я за целия ден  8:00,  14:00 и 20:00 ч., защото тя  доста варира, а така, само по едно измерване не може да се прецени.
Или е някакво възпаление или има киста, ЗФ? - ако е АГ проблем... може да е и нещо друго и да е просто съвпадение

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 07:55 от denis©

# 404
Здравейте, може ли коментар? Правено е на 4 ден от менструация и 30 мен покой.

Общи условия

Активация на акаунт