Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 523
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Здравей, Денис,

Би ли изкалала мнение за следните:

# 496
Здравейте и от мен, дали при тези изследвания може да се вкара в норма ЩЖ, само с прием на добавки, поръчала съм Фолиева, Витамин Д и Б12 по препоръки от темата за. iHerb.
До преди 2 месеца ЩЖ беше с хиперфункция и след прием на пропицил за 2 седмици, сега резултатът е обратно - хипофункция. От месец и нещо не е приеман пропицил или друго за ЩЖ.
Благодаря!

# 497
Здравейте, не е мястото тук да пиша, но поради дискомфорт, правих уринарни изследвания и имам
Klebsiella pneumoniae > 10^5 кл/м и нитрити в урината.
Това пречи ли на имплантиране на ембрионче при трансфер?

# 498

Здравей Денис, включвам се в темата с молба за мнение за изследванията ми. Пуснах ги на 3 ден от МЦ

# 499
Здравейте! Благодаря за цялото време, което отделяте, за да ни помогнете с разчитане на резултатите и даване на насоки!
В момента и аз се нуждая от мнение, тъй като виждам естрадиол над норма и ниски витамини Б12 и Д. Бихте ли коментирали в този контекст на изследванията?
Жена на 31 години, изследванията са направени на 4ти ден, от около 2-3 години наблюдавам промени в цикъла - менструацията трае 2 дни, значително по-лека е, преди винаги е била 4-5.

# 500
Здравей Денис,

Включвам се в темата и моля за мнение на изследванията ми. Причината е нежелано окосмяване от последните 5 години. През тези пет години редовно си правя хормонални изследвания и се опитвам да разбера от къде идва проблемът. Повечето отговори, които получавам са, че най-вероятно е генетично, или че съм чувствителна на определен хормон.

Аз съм на 22 години и имам редовен цикъл, понякога болезнен, но от както започнах да се храня повече болката е нормална. Менструацията трае 5 дена, като първите три е по-обилна след това е лека.

# 501
Здравейте и от мен.
Денис и аз се включвам с молба за мнение.
Изследванията са пускани на 4ти ден от МЦ...МЦ ми е 28-30 дни...редовен,но от около 5-6 години оскъдно кървене около 2 дни...никой от гинеколозите не го е сметнал за проблем,че е само 2 дни...на 33 съм...с базед от 18 годишна...от доста години са ми в норма хормоните,като си ги поддържам с минимална доза тирозол...
Ето ги хормоните

А това и от преглед на 12 ден от МЦ...какво означава хипертрофична лигавица.. до сега винаги са ми я измервали в мм при преглед....
Лекарката каза всичко е наред,а аз го прочетох чак в къщи...

Много набързо ме претупа на ехографа...при старата ми АГ ми измерваше яйчниците,фоликул ако има го измерваше,а тази хем и казах,че правим опити за бременност от 5 месеца и нищо не каза нито за фоликул нищо ..попитах я,само ме изгледа и толкова...Денис какви хормони трябва да си пусна за да се разбере имало ли е овулация...другата седмица ще ходя пак при АГ,но едва ли ще успея да я накарам отново да ме види на ехограф...
Исках да ми пусне и изследвания и за уреаплазма и микоплазма,но се направи,че не ме чува...когато ми взима цервикален секрет и за цитонамазка много ме заболя...все едно ми въртеше чарковете отвътре...и друг път са ми взимали не съм усещала болка,а само лек дискомфорт...незнам дали имам някакъв проблем или тя е била по груба...някой ако може да сподели имал ли е болки...малко дълго стана.. Благодаря предварително

# 502
Здравейте,

Някой може ли да сподели от опит какво значи:
Епителни клетки: масово на поле, струпани;
Левкоцити: 10-30 и повече на поле;
Лактобацили: норма на поле;
Няма бактерии и кандида.

Благодаря.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 17:34 от vanesa_georg

# 503
Надежда смени си най-добре АГ, щом правите опити и не става препоръчвам ти да посетите реподоктивен специалист. Бях по същия начин 6 месеца и нищо докато не започнах да тичам на ляво и на дясно, за да намеря проблема. А относно болката при мен последната цитонамазка я взех 2 3 дни след цикъл и изпитах лека болка докато преди това не съм усещала (при една и съща АГ) . Не знам дали има значение на кой ден се взема.

# 504
И аз горещо ви препоръчвам да не се доверявате на сляпо на АГ.

Моята при АМХ 0.8 близо година ме пращаше вкъщи “да пукаме фоликулите”, които наблюдаваше само в единия яйчник, питайки я дали АМХ-то не е притеснително ниско за възрастта ми (тогава - 32), ми предписа точно С-ФЕМ, с коментара да опитваме още 6 месеца и евентуално да направим цветна снимка. На мен ми липсваше общата (камо ли задълбочената) култура по темата и й се доверих.

Усещането да гониш последния влак от незнание и сляпо доверие, е много неприятно.

# 505
Надежда смени си най-добре АГ, щом правите опити и не става препоръчвам ти да посетите реподоктивен специалист. Бях по същия начин 6 месеца и нищо докато не започнах да тичам на ляво и на дясно, за да намеря проблема. А относно болката при мен последната цитонамазка я взех 2 3 дни след цикъл и изпитах лека болка докато преди това не съм усещала (при една и съща АГ) . Не знам дали има значение на кой ден се взема.
Намери ли къде е проблема при теб?
И аз горещо ви препоръчвам да не се доверявате на сляпо на АГ.

Моята при АМХ 0.8 близо година ме пращаше вкъщи “да пукаме фоликулите”, които наблюдаваше само в единия яйчник, питайки я дали АМХ-то не е притеснително ниско за възрастта ми (тогава - 32), ми предписа точно С-ФЕМ, с коментара да опитваме още 6 месеца и евентуално да направим цветна снимка. На мен ми липсваше общата (камо ли задълбочената) култура по темата и й се доверих.

Усещането да гониш последния влак от незнание и сляпо доверие, е много неприятно.
Аз също не съм много навътре в нещата...скоро направих 33...и от около 5-6 месеца правим опити и не става за сега..тя уж се води и за репродуктивни проблеми ..незнам само веднъж съм ходила до сега при нея...още нямам мнение...ще пусна и аз АМХ...и той ли на третия ден се пуска...

# 506
Да, на 3-ти ден, пуска се заедно с Инхибин Б, доколкото съм наясно, за да се тълкува обективно.

Аз още тогава съм имала и високо FSH (8-9), което също е било недобър знак, но кой да ти каже. 🤷♀ От четене тук се усъмних, че нещо не е наред и се насочих към репродуктивна клиника, което беше най-правилното нещо, но до ден днешен се чудя колко други момичета се доверяват на въпросното АГ и пилеят ценно време…

# 507
Надежда на този етап не съм АГ (която е и репродуктивен лекар) ми следи един възел и последния път (преди 2 седмици) ми каза " в отпуска съм до края на април така като търсим под вола теле отивай го махай и ела май месец" взех решение да посетя Станулов назначих си сама изследвания абсолютно всичко и чакам 28.04, за да поговоря и с него на къде да се насочим. Така като опитваме от година в началото мислих, че само с календар за О ще стане, но от около 6 7м следя О с тестове ехограф опити всичко както трябва да е и не става. Декември ММ пуска SDI и Спермограма всичко и при него е наред като изключа, че януари лекувахме гъби и вирусни разни заболявания, който уш не са проблем, та надеждата ми е в Станулов.
 Желая ти успех Heart

# 508
Здравейте. Снощи бях на лекар, вечеря имаше фоликул 23 мм.и вътре във фоликула ми показа две малки кръгчета не знам и каза ,че със сигурност в него има яйцеклетка . Каза вчера вечерта и  днес да правим опити.Днес имам болки ниско долу и ми назначи Естрадиол. Според тебе добре ли е.и показва ли,че има годна яйцеклетка, да продължаваме ли с опитите и утре. Благодаря ти.

# 509
Ако можеше да се види дали има яйцеклетка във фоликула, нещата в репродуктивната медицина щяха да са на друг етап.

Общи условия

Активация на акаунт