Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 443
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Скъпи дами , знам че не е по темата , но смятам да оставя дарове за рожбичка дълго чакана в Бачково неделя . Някой знае ли какво се оставя  и оставяли ли сте преди нещо . Весели празници !

# 556
Здравей Денис.Исках този месец да пусна АМХ и инхибин б на трети ден от МЦ ...но днес ми дойде...трети ден е понеделник,а той е почивен ден..мога ли да ги пусна във вторник или да изчакам следващия месец.Благодаря предварително.

# 557
  • Бургас
Здравей Денис.Исках този месец да пусна АМХ и инхибин б на трети ден от МЦ ...но днес ми дойде...трети ден е понеделник,а той е почивен ден..мога ли да ги пусна във вторник или да изчакам следващия месец.Благодаря предварително.
Не съм Денис, но ще ти отговоря ако позволиш. Можеш, те се пускат от 3-5 ден, така че е ок.

# 558
Благодаря.Значи ще си ги пусна.

# 559
  • София

Здравей! Христос Воскресе!

За да са максимално обективни - АМХ и Инхибин В се пускат точно на 3 ден от МЦ.
По-добре изчакай, според мен...то, за моженето може, но си е пари на вятъра.

# 560
Записвам се да следя темата.
Много е полезна.

# 561

Здравей, Денис! Би ли коментирала този резултат? На 12.04 бях на гинеколог и ми каза, че имам овулация в левия яйчник и че всичко изглежда нормално. Днес - 7 дни по - късно пуснах прогестерон и е на долна граница. Какво означава това? Миналият месец беше 24, но тогава не бях сигурна кога ми е била овулацията и го отдадох на това. Въпреки това показах резултата на гинеколога и тя каза, че бил супер. Объркана съм и не знам да търся ли и второ мнение. Благодаря ти много!

# 562
  • Варна

Здравей, Денис! Би ли коментирала този резултат? На 12.04 бях на гинеколог и ми каза, че имам овулация в левия яйчник и че всичко изглежда нормално. Днес - 7 дни по - късно пуснах прогестерон и е на долна граница. Какво означава това? Миналият месец беше 24, но тогава не бях сигурна кога ми е била овулацията и го отдадох на това. Въпреки това показах резултата на гинеколога и тя каза, че бил супер. Объркана съм и не знам да търся ли и второ мнение. Благодаря ти много!
7 дена след 12ти всъщност е утре. Гинеколога няма как да ти каже, че в момента имаш О., защото това е буквално момента на пукането на фоликула. Не мисля, че може да се наблюдава Simple Smile Вероятно ти е казал, че предстои много скоро (защото вижда зрял ДФ) или пък, че тъкмо е минала (ако има жълто тяло, течност в Дъгласа).
Относно предния месец (моля Денис, да ме поправи ако греша), но мисля че прогестерон 24 при реф. 75 показва, че не е имало О.
Но при всички случаи, ако искаш прогестеронът да е обективен, трябва да се изследва точно 7 дена след О.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 22:13 от loter

# 563
Здравейте,
Това са изследванията на 3 ден от МЦ,
Дали може да ги коментирате?

# 564
Здравейте,

Много се радвам да споделя а вас, че само за два месеца добавки и подобрен хранителен режим имам следните подобрения в изследванията:
1. TSH - по-нисък с 1 единица от предишния път (3,7)
2. Пролактин в граници - предишният път беше 911

Имам питане обаче за следните неща:
1. Хомоцистеин в рамки но някъде прочетох, че е хубаво да е под 6, дали това е така и притеснителни ли са стойности около 11? Каква може да бъде причината?
2. Витамин Д в дефицит ВЪПРЕКИ прием на добавки вече 2 месеца, (1000 UI) не само, че не се е подобрил но и е намалял спрямо предишните изследвания (79). Каква е причината тялото да не иска да го усвои или може би трябва да мине повече време на суплементиране?

Благодаря предварително!

# 565
Съжалявам, че така нахлувам, но Eli, моля сподели как свали пролактина, с лекарство, или хранителна добавка? Благодаря много!

# 566
  • София
Здравейте,
Скрит текст:

Много се радвам да споделя а вас, че само за два месеца добавки и подобрен хранителен режим имам следните
Скрит текст:
подобрения в изследванията:

1. Хомоцистеин в рамки но някъде прочетох, че е хубаво да е под 6, дали това е така и притеснителни ли са стойности около 11? Каква може да бъде причината?
2. Витамин Д в дефицит ВЪПРЕКИ прием на добавки вече 2 месеца, (1000 UI) не само, че не се е подобрил но и е намалял спрямо предишните изследвания (79). Каква е причината тялото да не иска да го усвои или може би трябва да мине повече време на суплементиране?

Благодаря предварително!
Браво... но, ТСХ все още е висок. Трябва да го пускаш заедно с Т3 и Т4 - те показват дали дозата е оптимална и с колко да се увеличи ( в случая при теб). Ако правиш опити за бебе - ТСХ трябва да е около и под 1,0
Браво за Пролактина - следи го периодично... макар че, ако държиш в оптимални граници ТСХ ( Т3 и Т4) и той ще бъде в оптимални граници.
1. да, идеални граници са под 5... при опити за бебе,........  от 5 до 7 риска за ССС-ма се повишава ( това като риск за всеки човек) над 9, 0 се приема за висок риск. Хомоцистеинът се контролира от В12, В6, ФК - трябва да следиш техните нива и при нужда да повишаваш дозите.
В случая при теб: В12 и ФК са ниски - трябва да са на горна граница... трябва да ги приемаш заедно с В6.
2. Имаш дефицит на вит. Д ... трябва да е около 100, поне ( защото идва лято)... но, може да заложиш и на 120, защото, може да имаш проблем с попълването на депата.
Не че тялото не може да го усвои - просто дозата е много ниска. Тялото постоянно използва вит. Д - на моменти повече, на моменти - по-малки кол-ва ... тези депа, като се попълнят, това не означава че нивата ще си останат такива, каквито са били преди време - когато е направена контролата Simple Smile
Дозата, в случая трябва да е поне 4-5000IU вит. Д + 120мкг К2 (МК-7)
До 2000UI вит. Д се приемат за поддържащи дози и респ., тази доза, от 1000 UI, няма как да ти повиши нивата

# 567
Здравейте,
Скрит текст:

Много се радвам да споделя а вас, че само за два месеца добавки и подобрен хранителен режим имам следните
Скрит текст:
подобрения в изследванията:

Благодаря предварително!
Браво... но, ТСХ все още е висок. Трябва да го пускаш заедно с Т3 и Т4 - те показват дали дозата е оптимална и с колко да се увеличи ( в случая при теб). Ако правиш опити за бебе - ТСХ трябва да е около и под 1,0
Браво за Пролактина - следи го периодично... макар че, ако държиш в оптимални граници ТСХ ( Т3 и Т4) и той ще бъде в оптимални граници.
1. да, идеални граници са под 5... при опити за бебе,........  от 5 до 7 риска за ССС-ма се повишава ( това като риск за всеки човек) над 9, 0 се приема за висок риск. Хомоцистеинът се контролира от В12, В6, ФК - трябва да следиш техните нива и при нужда да повишаваш дозите.
В случая при теб: В12 и ФК са ниски - трябва да са на горна граница... трябва да ги приемаш заедно с В6.
2. Имаш дефицит на вит. Д ... трябва да е около 100, поне ( защото идва лято)... но, може да заложиш и на 120, защото, може да имаш проблем с попълването на депата.
Не че тялото не може да го усвои - просто дозата е много ниска. Тялото постоянно използва вит. Д - на моменти повече, на моменти - по-малки кол-ва ... тези депа, като се попълнят, това не означава че нивата ще си останат такива, каквито са били преди време - когато е направена контролата Simple Smile
Дозата, в случая трябва да е поне 4-5000IU вит. Д + 120мкг К2 (МК-7)
До 2000UI вит. Д се приемат за поддържащи дози и респ., тази доза, от 1000 UI, няма как да ти повиши нивата

Много, много благодаря за информацията! Още днес се заемам да се снабдя с витамините от група Б и по-висока доза Витамин Д Simple Smile

С удоволствие ще споделя какви мерки предприех за високият Пролактин, даже си го нарекох Програма за сваляне на Пролактин. Реших, че ще се опитам да направя всичко необходимо да променя навициите си, да проверя отново нивата му и ако няма никакъв резултат тогава да премина към приемане на Достинекс, който ми беше изписан. Ето и стъпките:

1. Намалих драстично ежедневния си стрес! Да, не става толкова лесно предвид всичките ангажменти, работа, задачи и т.н. но си казах аз и здравето ли са ми по-важни или всички неща, които правя против себе си или заради някой друг? Е можело..в крайна сметка ние сме тези, които сами си причиняваме, понякога наистина излишен стрес и тревоги.

2. Хранителният режим! Запознах да практикувам фастинг, този който е 14 часа. т.е. вечеря последно до 20:00, на следващият ден закуска в 10:00, за да има поне 14 часов прозорец за почивка на организма. Рязко намалих всички боклуци и бързи въглехидрати, захар, глутен. Увеличих много приема на мазнини (полезните такива, зехтин, маслини, ядки, авокадо) и протеини, преди консумирах много въглехидрати без адекватно количество белтъци - сега гледам да имам със всяко хранене - бобови, яйца или риба. И много много зелени храни, за да чистят черният дроб, общо взето с всяко хранене има нещо зелено в чинията ми. ВСЕКИ ДЕН горски плодове - боровинки, ягоди и т.н. за антиоксиданти. А от въглехидратите освен тези в плодовете (само кисели, горски и цитруси) и зеленчуците консумирам елда, отвреме навреме киноа и пълн. ориз. Ако ми се прияде хляб - взимам този, който е само от маслодайни семена, о ДА! семена задължително - всяккакви - лен, сусам, чиа, тиквени семки - изобилия от тях, много много полезни! Черен шоколад за магнезий Simple Smile

3. Фитнес!  И тук не става въпрос за изщтощителни кардио тренировки, които само ще вкарат допълнителен стрес в организма, а статични тренировки с вдигане на тежести, да пъти седмично Simple Smile правя и два пъти поне по 30 минути йога и пилатес. Ходене всеки ден поне 30 минути.

4. Добавки! В моят случай са следните: Ашваганда (органична обаче задължително) тя се води точно за намаляне на нивата на пролактин. Отделно - омега 3, Кю10, флавон протект, цинк, селен, магнезий и Витекс ( той ми помогна за балансиране нивата на Прогестерон, но предполагам, че и тук е оказал някакво влияние Simple Smile) Витамин Д също но досега взимах 1000 UI, както излиза обаче ще увелича дозата и вкарвам също и вит. от група Б. Обмислям и да добавя Омни Биотик, да помогне допълнително на микробиомата и черният дроб Simple Smile

Цялото това нещо го правя общо 2 месеца, откакто получих повторен висок резултат на Пролактин. Да, няма да лъжа, иска си постоянство и усилия, но може би точно по този начин показваме на тялото си, че ни е грижа за него и то съответно ни се отблагодарява Simple Smile

П.С. имах прдусещането, че резултатът ще ми е в норма, понеже преди да направя всичките промени, въпреки че съм с нисък BMI, постоянно имах проблем с мазнините покрай корема, много ме тормозеха. Само след пъряит месец обаче усетих, че поясът ми (както обичах да го наричам Grinning ) изчезна и сега си имам редовен и здрав стомах без задържане на вода и подобни симптоми Simple Smile

Желая успех на всички!

# 568
Eli, сърдечно ти благодаря! Браво за волята и резултатите! Много е полезно как си описала подробно системата си, Благодаря ти още веднъж! Прегръдки!

# 569
Здравей, Денис! Искрено те моля да коментираш резултатите от тези изследвания. Пуснати са на 3ти ден от цикъла. Имам Хашимото и ИР. Пия глюкофаж 500, еутирокс, профертил и достинекс. На 23г съм и опитваме от 10/11 месеца! Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт