Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте првкрасни , какво ми е нужно за фонда за да подам документи ?

# 541
  • София
Здравей Денис.Отново ще те помоля да погледнеш резултатите ми.Последен цикъл на 15.03,положителен тест за
Скрит текст:
овулация на 31.03...днес пуснах прогестерон...незнам дали избързах...до колкото разбрах се пуска 7 дни след евентуална овулация...и така го сметнах,че трябва днес да пусна..въпросът ми е според теб дали е имало овулация...неможах много да разбера,колко трябва да е прогестерона,за да показва,че е имало ову.Благодаря ти предварително...ето и резултатите ми...само да вметна с базед съм...от много години хормоните ми си стоят кротко на една таблетка тирозол...понеже целя забременяване ендото ми намали тирозола на 1/2 т. И свалихме тсх под 2...беше около 2.5...от 1 месец минах на половин т. Пропицил...мисля че хормоните на щз така са добре...
Здравей!
Добре са - Прогестерона показва, че е имало О., добре е когато е на горна граница - показва че ЖТ функционира много добре.

Здравейте првкрасни , какво ми е нужно за фонда за да подам документи ?
Погледни ТУК, ТУК ...

# 542
Добър ден на всички!
На 27 години съм, от много време съм била със СПКЯ или ПКЯ, но диагнозата ми я поставиха миналата година. Включваме и хашимото от три години и инсулинова резистентност, като последната с хранителен режим я владя. Приемам сайкъл баланс, че само го ми понася и ни действа добре и лтироксин. Цял живот съм с нередовна менструация, но от януари тази година след прием на сайкъл баланс започна да е по-редовна. Вчера ми беше 3ти ден от МЦ и пуснах хормони, които моля да разчетете. Предни хормони от други месеци няма да прикача, че са стари. Не съм с наднормено тегло – 48-51 кг съм.
П. С. Стойността на LH има вероятност да е объркана, тъй като досега никога не ми е била такава, а и тестове ми за ову са - /все пак се водя в цикъл, нищо, че почти няма/
П. С. Откакто приемам сайкъл баланс, менструацията ми е оскъдна и не я усещам, а преди беше ужасно болезнена. Да не би да съм в някаква ранна менопауза?
Благодаря на този, който изчете всичко 
Tsh 1.110.       Реф. 0.300-4.200
Prolactin 303   Реф 125,00-635,00
LH 32.7.            Реф. Фоли. фаза 2.4-12.6
FSH 7.68.          Реф. Фоли. Фаза 3.5-12.5
Estradiol 133 Реф. Фоли. Фаза 45.4-834
Testosterone 1.09. Реф. 0.22-2.90

При миналата менструация изследвах и АМХ, който беше 6.3 при реф. стойности 1.00-6.80
Инсулин 5.28. реф. 2.6-25.0
Глюкоза 4.76. Реф. 3.6-6.1
Те са без обременяване, защото щеше да ми е 3 път за 2 години, казаха само да ги следя така и при аномалия ще се обременяваме с глюкоза.
Благодаря Simple Smile

# 543
Здравей, Денис, ще се радвам, ако ми дадеш съвет, тъй като вече от трима различни лекари получавам различаващи се мнения.

Проблемът е, че от няколко години цикълът ми се промени - редовен е, леко скъсен от 28-30 на 26-28 дни, но менструацията трае около 2 дни, а преди беше 5. До момента нито един лекар не е видял проблем в това, а конкретното ми притеснение е дали това не е сигнал за ранна менопауза, каквато са имали моята майка и баба.
Жена на 31 години съм. Изследванията са правени на 4ти ден от цикъла. (По-нагоре ги бях споделила, но тъй като се изгубиха сред публикациите и нямах отговор относно тях, ще ги копирам и тук.)

# 544
По същия начин като теб съм. .до преди 5-6 години менструация около 5-6 дни...сега е около 2-3 дни...редовна,но оскъдна...даже повечето АГ са ми казвали радвай се..никой не го е отчел,като проблем...а моята майка цял живот е била така и я остави чак след 50то години...и ендокринолога ми не го смята за проблем,че е само 2дни...

# 545
Надежда, радвам се , че сподели, покрай мен няма никой с този проблем, колкото и да съм разпитвала. Това, което мен ме притесни този път е високото ниво на естрадиол, за което съм чувала, че може да подтиска FSH изкуствено и да издава проблеми с яйчниковия резерв. При теб хормоните ок ли са?

# 546
Момичета и аз съм с такъв проблем - оскъден цикъл с малка продължителнист, но редовен. На 33 г. съм. От 3 години съм така. Всички гинекологични изследвания са ми ок, но изследванията на половите хормони не са ок.
Изследват се FSH, LH, АМХ, Инхибин В за да се види яйчниковия резерв. Успех!

# 547
  • София
Благодаря
Само Мед не приема в момента - какво е нужното според вас количество на ден?
На пазара се предлагат комбинирани продукти ( Цинк+Мед), добре е да приема от тях. Напр. около 30мг цинк и 0,3мг мед.

Благодаря много за съдействието- взехме всички нужни добавки и вече ги приема/ след празниците пак ще пусна желязо, за да видим дали е ОК

Най после излизе и DHT- съмнявахме се ,че ще е висок и той е виновника за косопада,но.....
Дихидротестостерон-        466       ng/l   мъже: 219 - 1140

Мислите ли, че тези стойности са ОК за момче на 17г.

# 548
Надежда, радвам се , че сподели, покрай мен няма никой с този проблем, колкото и да съм разпитвала. Това, което мен ме притесни този път е високото ниво на естрадиол, за което съм чувала, че може да подтиска FSH изкуствено и да издава проблеми с яйчниковия резерв. При теб хормоните ок ли са?
Ами фсх,лх,естрадиол,пролактин са добре...сега пуснах и на 7ми ден след ову прогестерон и той е добре ..не съм пускала амх и инхибин б...ако и този месец не е станало бебето ще пусна и амх и инхибин на 3ти ден от мц...

# 549
Здравей, Денис, може ли коментар за добавки за витамин Д? Бременна съм в 13 г.с.

# 550
Здравей аз използвах спрея на бетър ю витамин д 3000 + к2 за попълване на дефицит на витамин д...на него пише,че може да се използва и от бременни...

# 551
Здравейте, denis,
Много съм притеснена от TSH-то. Бременна съм в 11та седмица.
През предния месец TSH-то ми беше 1.144 uIU/ml при реф: 0.350 - 4.940
Сега е много ниски 0.393.
Писах и звънях на хематолога, който ме следи, но нямам отговор.
Моля за коментар.

# 552
  • София
Скрит текст:
Благодаря
Само Мед не приема в момента - какво е нужното според вас количество на ден?
На пазара се предлагат комбинирани продукти ( Цинк+Мед), добре е да приема от тях. Напр. около 30мг цинк и 0,3мг мед.

Благодаря много за съдействието- взехме всички нужни добавки и вече ги приема/ след празниците пак ще пусна желязо, за да видим дали е ОК
Най после излизе и DHT- съмнявахме се ,че ще е висок и той е виновника за косопада,но.....
Дихидротестостерон-        466       ng/l   мъже: 219 - 1140
Мислите ли, че тези стойности са ОК за момче на 17г.
Според мен е добре, но ако искаш се консултирайте и с андролог.

Здравей, Денис, може ли коментар за добавки за витамин Д? Бременна съм в 13 г.с.
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е малко нисък, но не бързай да се притесняваш. ..не трябва да пада под 0,2.
Провери го отново заедно с Т3 и Т4... защото те са също толкова важни, а и трите се тълкуват заедно.
Имаш много сериозен дефицит на вит.Д... трябва да го приемаш ... но, не приемай много високи еднократни дози, за да не "избутваш" много калций, че това не е много Ок. при бременност.
Дози напр. 4-5000IU/дн.
Консултирай се и с лекар, все пак.
ПП.
Възможно е да имаш и други дефицити - провери Желязо, Хемоглобин, ЖСК, Трансферин, Феритин ( тълкуват се заедно), В12, ФК ( то поне нея трябва да следиш, по-често), Хомоцистеин, цинк, мед, селен...
ППП.
ТСХ, Т4 и Т3 трябва да следиш през 20-30 дни... защото при бременност много играят и когато има отклонения от оптималните стойности, да се назначава адекватна доза.
Лека и спокойна бременност.

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 14:14 от denis©

# 553
  • София
Благодаря ви Денис!

# 554
Здравей Денис Simple Smile

Дали може мнение за изследванията, имам час за коментар след празниците при ендокринолог. Притесняват ме леко завишените стойности Sad

Много благодаря и весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт