Изследване на ХОРМОНИ – 25 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 51 483
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Много ти благодаря за отговора Денис.Може и от дехидратация да е...когато съм на работа забравям да пия вода

# 526
Здравей Денис,
Аз съм на 31 и с мъжа ми опитваме да имаме бебче от половин година, но без успех. Правих си изследвания - хормони щитовидна жлеза на 4 ден от мц и първите резултати бяха със завишен пролактин. Пия по препоръка на АГ достинекс от 3 месеца - първия месец по 1/2 хапче веднъж седмично следващите два месеца по 1/4 хапче седмично. Направих си след месец изследване на пролактина и беше 350, преди 3 дни си направих пълна кръвна картина и пуснах отново пролактина и отново е завишен. Прилагам двете изследвания - и двете са направени в 4 ден от мц. Хормоните са от декември а пълната кръвна картина и пролактина са от преди 3 дни. Много благодаря за съдействието 🙏

# 527
Здравейте, Денис! Какво е мнението Ви за тези изследвания? Пуснах ги във връзка с умора, косопад и нервност, които се появиха преди няколко месеца.  Кърмя от 2 г. и половина и нощният ми сън е неравномерен и накъсан. Предполагам, че имам и дефицити, но съм спряла витамини и добавки за 15-20 дена и тогава ще изследвам стойности на витамин д, б 12 и феритин. Благодаря предварително!

# 528
Денис, 11 дни след овулацията евентуално дали би отчел уринарен тест? Благодаря Ти!

# 529
  • София
Здравей Денис,
Аз съм на 31 и с мъжа ми опитваме да имаме бебче от половин година, но без успех. Правих си изследвания -
Скрит текст:
хормони щитовидна жлеза на 4 ден от мц и първите резултати бяха със завишен пролактин. Пия по препоръка на АГ достинекс от 3 месеца - първия месец по 1/2 хапче веднъж седмично следващите два месеца по 1/4 хапче седмично. Направих си след месец изследване на пролактина и беше 350, преди 3 дни си направих пълна кръвна картина и пуснах отново пролактина и отново е завишен. Прилагам двете изследвания - и двете са направени в 4 ден от мц. Хормоните са от декември а пълната кръвна картина и пролактина са от преди 3 дни. Много благодаря за съдействието 🙏

Здравей!
Да, имаш по-високи нива на Пролактина, но имаш и Хипофункция на ЩЖ - ако я контролираш, по-лесно ще контролираш и Пролактина.
ДХЕА и Тестостеронът са ниски... добре е да провериш ЯР ( точно на 3 ден от МЦ - АМХ и Инхибин В)
Имаш по-ниски нива на  - вит. Д, В12, ФК... имаш дефицит на желязо и ЖДА... консултирай се с Хематолог.

Най-общо - нищо притеснително, има някои отклонения, които лесно могат да се коригират.

Здравейте, Денис! Какво е мнението Ви за тези изследвания? Пуснах ги във връзка с умора, косопад и нервност,
Скрит текст:
които се появиха преди няколко месеца.  Кърмя от 2 г. и половина и нощният ми сън е неравномерен и накъсан. Предполагам, че имам и дефицити, но съм спряла витамини и добавки за 15-20 дена и тогава ще изследвам стойности на витамин д, б 12 и феритин. Благодаря предварително!
Здравей!
При тези резултати, не виждам какво може да е причина за симптомите, които описваш, освен ГХ и да си с ИР, напр.?!
Имаш Хипофункция на ЩЖ, но тези отклонения, малко вероятно да причиняват посочените симптоми.
За косата - провери желязо, феритин, ЖСК, трансферин, хемоглобин, вит.Д... цинк, мед, селен...

Денис, 11 дни след овулацията евентуално дали би отчел уринарен тест? Благодаря Ти!
Ако О. е засечена с УЗ - да, може и да отчете.
Ако О. е засечена с тест за О.( уринен) - възможно е и да е рано
Изчакай още 2-3 дни ... или пусни ЧХГ.

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 17:57 от denis©

# 530
Здравейте може ли да кажете дали тея резултати са добри,правим опити от много време,преди 2 месеца бях на преглед,изписаха ми лекарства. Ще пусна и първите изследвания

# 531
  • София
Здравейте отново Денис

Излязоха и изследванията на Мед и Цинк на 17г ми син- борим се с косопад от 2 години

Цинк/ Zinc (serum)           15.2        umol/l     12-24   
Мед/ Cuprum              17.2       umol/l     12.60 - 28.30

Мислите ли че са добре, защото преди 6 месеца Цинк-а беше 11,3 и затова приема в момента цинк?
DHT - все още го чакаме.
Ще пусна Желязо отново след седмица, в момента го е спрял и приема В12, както ме посъветвахте 1000мг на ден. Ето този
https://www.iherb.com/pr/now-foods-methyl-b-12-1-000-mcg-100-lozenges/449

Благодаря предварително

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 14:08 от vnd

# 532
  • София
Здравейте отново Денис

Излязоха и изследванията на Мед и Цинк на 17г ми син- борим се с косопад от 2 години
Скрит текст:

Мислите ли че са добре, защото преди 6 месеца Цинк-а беше 11,3 и затова приема в момента цинк?
DHT - все още го чакаме.
Ще пусна Желязо отново след седмица, в момента го е спрял и приема В12, както ме посъветвахте 1000мг на ден

Благодаря предварително
Здравей!
Ниски са - трябва да ги приема и след 2-3 месеца прием + 20-на дни почивка =>  контрола.

# 533
  • София
Благодаря много.
Станаха много неща да приема- мед,цинк вит. Д, вит.В12...ако се наложи и желязо отново

Има ли някаква комбинирана добавка,която да е достатъчно ефективна, за да я вземем или по отделно е най-добре да се приемат?
Знам че вит.Д и желязо трябва да имат голям интервал по между си, но останалите?
Здравейте отново Денис

Скрит текст:

DHT - все още го чакаме.
Ще пусна Желязо отново след седмица, в момента го е спрял и приема В12, както ме посъветвахте 1000мг на ден

Благодаря предварително
Здравей!
Ниски са - трябва да ги приема и след 2-3 месеца прием + 20-на дни почивка =>  контрола.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 14:21 от vnd

# 534
Здравей, Денис,

Би ли изкалала мнение за следните:

# 535
  • София
Благодаря много.
Станаха много неща да приема- мед,цинк вит. Д, вит.В12...ако се наложи и желязо отново

Скрит текст:
Има ли някаква комбинирана добавка,която да е достатъчно ефективна, за да я вземем или по отделно е най-добре да се приемат?
Знам че вит.Д и желязо трябва да имат голям интервал по между си, но останалите?
Здравейте отново Денис

Скрит текст:

DHT - все още го чакаме.

Благодаря предварително
Здравей!
Цинк и Мед - между храненията...с интервал от желязото 4 часа.
Вит.Д + В12, може  на един прием, след по-мазно хранене.... с интервал от желязото 10-на часа.
Желязо - на гладно, с вода, поне 2-3 часа преди хранене и кафе, ... чай, кока-кола... (кофеин).

# 536
  • София
Благодаря
Само Мед не приема в момента - какво е нужното според вас количество на ден?

# 537

Здравейте, може ли мнение за тези резултати? Изследването е на 19ти ден от цикъла. Целим бременност.  Имам Хашимото и ИР.Благодаря предварително!

# 538
  • София
Благодаря
Само Мед не приема в момента - какво е нужното според вас количество на ден?
На пазара се предлагат комбинирани продукти ( Цинк+Мед), добре е да приема от тях. Напр. около 30мг цинк и 0,3мг мед.

# 539
Здравей Денис.Отново ще те помоля да погледнеш резултатите ми.Последен цикъл на 15.03,положителен тест за овулация на 31.03...днес пуснах прогестерон...незнам дали избързах...до колкото разбрах се пуска 7 дни след евентуална овулация...и така го сметнах,че трябва днес да пусна..въпросът ми е според теб дали е имало овулация...неможах много да разбера,колко трябва да е прогестерона,за да показва,че е имало ову.Благодаря ти предварително...ето и резултатите ми...само да вметна с базед съм...от много години хормоните ми си стоят кротко на една таблетка тирозол...понеже целя забременяване ендото ми намали тирозола на 1/2 т. И свалихме тсх под 2...беше около 2.5...от 1 месец минах на половин т. Пропицил...мисля че хормоните на щз така са добре...

Общи условия

Активация на акаунт