Отговори
# 585
Има си одеала ,с дупки за коланите, които се слагат в столчето и така спокойно може да се транспортират бебетата като в пашкулче.
Ето ви пример : https://dundio.com/babysteps-%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%8F%D0%BB%D0%B … 908220483885.html

# 586
Гледах ги, но е по-скоро в самото столче да не му е студено. Т.е. да се транспортира заедно с кошчето от болницата до колата, което не знам дали ще е нашата опция за изписването, но като се замисля, може би е по-безопасно за начинаещи родители Grinning Иначе съм се навила да си взема след това за разхождане, ако се спрем на количка, на която кошчето за кола става за шасито на количката Simple Smile

# 587
Тя колата ще се затопли предварително от таткото. В столчето/кошницата детето никога не трябва да е облечено с обемни и дебели дрехи, защото това компрометира защитата от коланите.

# 588
Колата е ясна, драмата (поне моята) е транспорта до колата и после до блока Grinning  Ще изтормозя ММ докато съм в болницата да слага и маха столчето по няколко пъти на ден, че да може да го прави съд затворени очи Grinning И ще заложим на опцията с "вграденото" одеяло, което nana показа, то е напълно в тон с всички безопасни изисквания Simple Smile

А я като говорим за изписване... Дамите, за които ще е второ - с какви дрехи излязохте от болницата? Знам, че при някои корема се прибира доста още в болницата, други излизат все едно още са бременни. Чудя се дали да се занимавам да предвиждам дрехи или да видя в каква форма съм и да кажа на ММ да ми донесе, ако наличните няма да са ми комфортни по една или друга причина.

# 589
Мен си ме изписаха с коремче предния път. Беше се поприбрало малко де, бях качила 15кг по време на бременността с близнаците, 10 от които свалих още в болницата. Но все пак корем си имах. Изписаха с дрехи, които си носех и като бременна. Дънките от преди да забременея си ги обух едва, когато децата станаха на 40дни.
Сега ще е зима.  Якетата все още ми стават за закопчаване, но до януари няма да има такъв шанс със сигурност. Качила съм 1кг до момента, но в последните месеци очаквам, че ще е бум на кг 😁 Та си мисля, че вероятно пак ще съм си с дрехи от бременността. Няма да има нищо друго, което да ми става, а и не виждам смисъл да си купувам нещо ново за един път обличане. Поне се надявам, че след известно време ще вляза в старите си дрехи и затова не искам да имам по-галеми размери 😆

# 590
Аз с предходната бременност качих 30кг /ужасно много/, бях си приготвила "бременна" рокля с една идея по-официална и всичките неща към нея- чорапогащник, преса, гримове, ботуши /които ми ставаха/, първото ми дете е родено ноември. Всички неща ми донесе мъжът ми болницата денят преди изписването - бях си ги подготвила предварително. Аз не свалих много кг в болницата много, въпреки, че стоях 7 дни, заради секциото.
Сега ще процедирам по подобен начин - предварително ще си приготвя по-хубава рокля "бременна" + всичките неща /гримове и т.н./ и ще ми ги донесе мъжът ми преди изписването.
Тези дни мисля да разгледам комплектчета за изписване, но с баткото бяхме - комплектче - разните бодита, шапчици, ръкавици + зимно чувалче и реално на снимките  бебето е основно с чувалчето и в нас на сничките е с комплектчето. После в колата не помня много как беше - естествено в кошчето, но майка ми го обгрижваше - влязла в колата /затоплена/, свалила чувалчето и после го беше увила в одеало. После директно с одеалото до нас. Сега предполагам ще е по същия начин. Само дано не кача още много, че съм предразположена към качване, поне се старая да се движа, да не ям хляб и сладкиши, спряла съм сладките плодове... Но пък имам апетит, як...AstonishedAstonishedAstonished

# 591
И предния път имах Такова одеалце, но по - тънко. С него си го пренесохме. Не съм вадила бебето от коша. В смисъл в болницата го сложихме в коша. Завих го. После в колата ако се налага отвиваш и до вкъщи пак така...  В кошовете си им е много удобно.

# 592
Определено си подгответе дрехите за бременни. Да, при някои жени почти веднага се прибира корема, при мен значително, но не като да си сложа дреха от преди бременността. А и е много по-удобно. Дънките примерно си ги носих поне 2-3 месеца след като родих, на другите колана много ми се впиваше.

Последна редакция: пт, 07 окт 2022, 15:13 от Camilia

# 593
Здравейте!

Да споделя, че открих че имало училище да родители в Д-р Щерев в София.  Не намирам отзиви обаче.

Днес си взех "Всичко за кърменето" и започвам да чета лека по лека.

Аз още нищо не съм купувала и мисля декември да пазарувам всичко. Все ще ида с колата до магазин, където да огледам нещата, които няма да се пазаруват онлайн. А и нали разходки трябват. Идеята ми е, че просто не искам да се препъвам в кошарки колички и други такива неща още почти четири месеца без да се ползват. Но трябва да започвам да отделям място за нещата на бебето и първо мисля да разчистя гардероба. Лошото е че все нямам достатъчно енергия за това.

Относно килограмите - за момента са 6. Всичко си хапвам колкото ми се хапва, но гледам да не прекалявам с вредните храни. Разбира се - никакъв кофеин и алкохол дори в малки количества.

А за фейсбук - имам профил, но не го ползвам. Отдавна не е моята социална мрежа.

И да попитам - как сте със запека и как се справяте с него?

# 594

Здравейте мами,това излезе днес гледам го като голям камък тъй като и личния и гинеколожката бяха на работа преди обяд.Едва понеделник ще разбера какво има….от така наречените норми в сайта на лябораторията само разбрах че за някои неща съм извън нормата примерно нова СУЕ. Тези от вас които имат повече опит с медицинските терминологии и показатели биха ли ми дали жокер какво пише.Благодаря много!

# 595
И да попитам - как сте със запека и как се справяте с него?

Както писах и горе, страшно е при мен, чак кървя.

Изписаха ми едни прахчета, мога до 3 на ден да взимам, но пия само по половинка, за сметка на това си давам зор поне 3 литра вода на ден да поемам. Маааалко по-добре е. Мисля и към мюслите да почна да слагам натрошено ленено семе и ще видим.

# 596
Боранино, crp/ суе/ левкоцити са малко увеличени, не е нещо фрапиращо. Принципно те са индикатор за инфекция в организма. Направи ми впечатление, че ph на урината ти е 7.5, което също е на горна граница. Не съм сигурна дали е нормално при бременност, сравнявам ги с моите, които са в средата на референтните. Ако можеш ги прати на АГ по вайбър за мнение.

# 597
Боранино, crp/ суе/ левкоцити са малко увеличени, не е нещо фрапиращо. Принципно те са индикатор за инфекция в организма. Направи ми впечатление, че ph на урината ти е 7.5, което също е на горна граница. Не съм сигурна дали е нормално при бременност, сравнявам ги с моите, които са в средата на референтните. Ако можеш ги прати на АГ по вайбър за мнение.
.
Благодаря Camilia
Тя ще ги получи същите дали са и парола за достъп едва в понеделник ще имам становище от лекарката просто бях нетърпелива за това споделих с Вас някоя ако знае и ако е наясно как се разчитат изследвания.

# 598
Момичета, на вас личи ли ви много? Като съм с нормални по-свободни дрехи и май доста хора не се усещат..

Иначе вече съм плюс повече от 5 кг и ми тежи прилично. Ако имах картбланш за спорт и съответната дисциплина, щяха да са по-малко и да ми е по-лекичко. Чувствам се малко некомфортно вече, но се успокоявам, че мъничката си взема нужното от храната, а не от костите ми ...

Нана, благодаря за идеята с одеалцето! Аз бях гледала вариант с космонавт, който е като чувалче и с дупка за коланите, но и одеалцето изглежда супер вариант. Мисля да го облека мъника със стандартен комплект и за снимките да е с красива пелена или одеало. Реално ще се виждат пеленката и одеалцето 🙄 за себе си ще взема от дрехите за бременни и червило и руж, защото на 200 процента ще приличам на бял бродник след целия екшън. Снимки не възнамерявам да качвам никъде, за мен privacy е свещена дума, а и в такъв момент жената не е в най-невероятната си светлина. Искам само най-близките и евентуално някоя експертна приятелка 😁 ММ иска да ме снима сега с коремчето, но и там малко се дърпам, предполагам, че ще успее да ме навие все пак

# 599
На мен ми личи много от 3ти месец още, като излезем до магазин и постоянно ме спират някакви непознати хора да ме разпитват какъв пол е и кога ще раждам  🙄 Аз съм  в 28г.с. и вече съм 13кг отгоре и всичко се вижда само на корема, защото като забременях бях 43кг и сега просто все едно изглеждам нормално за ръста си + един много  стърчащ корем 😁

За изписването ние взехме едно много хубаво одеалце, което отвън е като красива  плетена пелена, а отвътре си е с мекичко и пухкаво, топлещо. Но и аз мисля да го сложим още в болницата в кошчето за колата сякаш..

Общи условия

Активация на акаунт