Отговори
# 630
Въпреки наддадените килограми 10+, засега оставам сравнително активна вкл. с фитнеса. Но почвам да усещам повече задух като вървя, и ако се заседя права доста с гладене или готвене, по някое време почва да придърпва кръста и след това искам да си легна. Сутрин се изхлузвам на една страна от леглото, не мога да ставам със замах.

Записахме се на подготвителен курс за раждането. Преди е бил 7 пъти по 1.5 часа, сега пост-коронно - 1 път за 4 часа. Което ми идва супер, защото и без това по Х пъти на седмица съм при някой доктор, диабетолог, психолог и пр. Не ми се занимава хиляда пъти и на курс да ходя.

За болницата смятам да си взема грим, поне стандартния ми минимум - тониращ крем, пудра, молив за веждите, спирала и някое хубаво, матово телесно червило. Няма да се снимаме много там, но не искам да излизам смачкана от болницата. Иначе една приятелка е бебешки фотограф, каза, че ще ми подари 2 сесии (бременна + бебешка), но май предпочитам да си ги платя, за да мога да я помоля да не ги качва в профила на бизнеса си.

# 631
Ще споделиш ли къде сте си харесали за курс за родители? И аз го обмислям, засега гледам в ютуб различни видеа за кърмене и подготовка за мъника. В едното, на училище Мама Знае най-добре, казаха, че трябвало с ремонтите да сме готови два месеца преди раждането, за да има време да се махнат миризмите. Аз тепърва чертая секцията как да изглежда ..мда, добре се движим 🙈
Тия дни ще ходя до някоя слинготека в София, ако има мами от там, може ли да споделят как протича консултацията и от къде са най-доволни?

# 632
За мен беше много полезен курса на Олга Дукат - той е в три модула (бременност, раждане и родителство), като може да се закупят отделно спрямо това, което Ви трябва. Оставям линк, ако някой се интересува: https://www.olgadukat.com/online/. Има разписано съдържанието на всеки модул. Специално за кърменето според мен е топ този курс. Олга е и консултант по кърмене, освен дула и акушерка.
За каката ходих на консултация по бебеносене в Сгушени, доста ми обясняваха и показваха кое как се случва и разликите между различните носилки. За съжаление тя не беше фен на бебеносенето и така си останахме с чисто нов слинг и раница. Надявам се второто да е по-сговорчиво на тази тема, че ще ми трябват доста повече свободни ръце вече с 2 деца. Joy
Час се запазва от по-рано, защото има доста желаещи. Мисля, че след 3 седмици беше първият свободен като звънях тогава.

# 633
Ще споделиш ли къде сте си харесали за курс за родители?

(Ако питаш мен) При нас се предлагат от груповата практика на дулите, които ме обгрижват. Касата в Германия плаща за курсовете, посещения у дома след раждането, консултация по кърмене и курсове за възстановяване на тазовото дъно най-накрая.

# 634
Здравейте,мами Simple Smile относно покупките вие колко шишета бихте си купили и какви.Виждам че масово се предлагат в комплект 4 бр различни милилитри.Стъклени и пластмасови….Вие какво предпочитате?

# 635
Аз искам да кърмя и за това ще взема само едно малко стъклено шише Avent Natural, евентуално да давам вода с него. За сега не смятам да давам кърма от шише. Вече ако се наложи да сме на АМ ще купя комплект. Иска ми се да е стъклен, но може и да взема пластмасов, за да може по-нататък бебето да държи бутилката и да не му тежи.

# 636
Стъкло, д-р Браун (най-добрите анти-колик) или Нук (биберони, разработени от ортодонт). Две, да имам за всеки случай. Стискам си палци да успея да кърмя. Ако се наложи да храня от шише поради една или друга причина след определен месец бих взела пластмаса, когато бебето ще може да държи и по-важното - да мята.

# 637
Каката на втория месец мина изцяло на АМ и като знам колко ги изпусках тия шишета по нощите - не бих купила стъкло. Имахме 2 малки шишета Avent Natural и 4 големи. Стерилизаторът не спираше да работи първите месеци, докато замести някакви хранения. Авент не са най-подходящите шишета за комбиниране с кърмене, защото дори през биберона за новородено тече като река. Медела Калма шишето е на принципа: ако не суче - не пуска, така че е по-подходящо. Тези на Бибс също, според приятелки, заради формата на биберона. Миналата година беше някакъв ужас с бибероните на Авент от следващитв размери, преди да купите шишета проверете дали има налични вече следващите размери биберони, за да не се окаже, че тройки и четворки няма още и трябва да сменяте и шишетата.

# 638
Взех си на канпол един пълен сет пластмасови антиколик, че навсякъде има аксесоари за тях. след раждането, живот и здраве, ще тествам и други варианти ако се наложи. Първо бебе ми е, ще експериментирам докато се научим взаимно ♥️

# 639
Мерси, Елица, това за Медела Калмата ми е много полезна информация. С дъщеря ми така с шишетата прецаках кърменето и се наложи от 4 до 10 месец да помпя, т.к. шомпито си искаше шише да ѝ пуска на дебело... Определено ще си взема една бройка калма, да видим как ще тръгне.

# 640
И аз направих същата грешка с шишетата и бързо-бързо спря да засуква моята мома. Не смятам да я повтарям тази грешка този път, но и съм решила - ако и второто не желае са суче изобщо няма да се вкарвам във филма с помпенето и постоянното дохранване… С каката това ми донесе само зърна разранени до кръв, адска умора от постоянното цедене и яко нерви. В крайна сметка след няма и месец цедях повече кръв, отколкото кърма, и спрях окончателно. То просто не си заслужаваше за количествата, които успявах да извадя. Та, ако не желае да суче - на АМ като кака си и това е.

# 641
Аз заради това не искам да давам кърма от шише изобщо, да не се прецакат нещата. Реших да взема едно шише за вода за всеки случай, както посъветваха на една от лекциите на които ходих, но се надявам да не ми трябва. Вече ако бебето откаже да суче ще мисля какви шишета да взимам за АМ, вероятно Нук или Томи Типи.

# 642
  • София
Шишета ще взема пластмасови 4 бр. по 260мл на Tomme Tippie, с баткото бях купила стъклени на Авент- не бях доволна, по препоръка на приятелка взех едно на tomme tippie и се влюбих, после взех още 3 бр. Изкарахме си доста дълго с тях, намирах си и биби с подходящия размер за 3 и 6 месеца без проблем. Залъгалки ще заложа на Авент с вентилация и светещи в тъмното.

# 643
Шишета ще взема пластмасови 4 бр. по 260мл на Tomme Tippie, с баткото бях купила стъклени на Авент- не бях доволна, по препоръка на приятелка взех едно на tomme tippie и се влюбих, после взех още 3 бр. Изкарахме си доста дълго с тях, намирах си и биби с подходящия размер за 3 и 6 месеца без проблем. Залъгалки ще заложа на Авент с вентилация и светещи в тъмното.

Имам същите от баткото и сега ще си ги ползвам, само ще купя нови биберони за тях. И залъгалки на авент светещи и за чувствителна кожа

# 644
Тъкмо и аз гледах шишетата днес и се двоумя между Томи Типи (имах ги с баткото и бях доволна) или да пробвам на Авент така прехвалените анти колик? Не, че не мога да ги сменя в последствие, но защо да давам двойно пари.
Още не сме решили за кошарата. Искам да е с махащи се решетки, да става и като легло. Ще я долепям до спалнята ни в началото, тези некст ту ми са ми много симпатични , но ще ми вършат работа само до 6тия месец??

Общи условия

Активация на акаунт