Отговори
# 675
За ментата вчера пак се разчетох... Ми на едно място пише "пий мента, че успокоява корема", на друго "не пипай ментата! с успокояването на корема клапата се отпуска още повече". Пф. Та положението е "на който каквото му действа" :/

Даа така се получава май, много противоречиви мнения има за ментата из нета. На мен лично малко ми помага. Много неприятно това с киселините, дано скоро отмине при всички ни.

Много благодаря за съвета за спирулината, ще попрочета. Преди години пиех на прах и беше ужасно, въпреки, че е много полезна. Но сега със сигурност ще погледна за таблетки:)

a_viva_a, добре дошла!

# 676
За ментата вчера пак се разчетох... Ми на едно място пише "пий мента, че успокоява корема", на друго "не пипай ментата! с успокояването на корема клапата се отпуска още повече". Пф. Та положението е "на който каквото му действа" :/
мен ме пипнаха от рано сутринта тия киселини и повръщане пак направи едвам издържам вече на тия неща

# 677
На мен млякото и бананите ми помагаха при киселини...и на мен често ми прилошава и прикиселява последните дни
и аз съм пробвала това с млякото и бананите но резултатът е нулев вода с лимон също пробвах нищо Бяха ми казвали също за ментови лукчета пробвах пак нищо направо е умирачка яла съм и зелени ябълки които са по кисели ефект нулев

Защо кисели храни?
Киселините са киселина, за да се неутрализират трябва основа, затова някои пият сода. Без да съм сигурна ми се струва, че силно киселото не би помогнало особено.

# 678
И аз бях в шок, но се оказа, че не всичко, което има кисел вкус трябва да се избягва. И обратното, не само киселото докарва киселини. За това проверка в Гугъл кои храни вредят в тези случаи Simple Smile примерно: https://nutrima.bg/koi-sa-nai-efikasnite-hrani-sreshtu-stomashni-kiselini/ Има и други.
То и пърженото не е кисело, ама ей на Simple Smile Агнешкото също. Доматите да речем, че са кисели, но при мен докарват проблеми като за три ананаса и кило лимони.
А принципно ябълките помагат за храносмилането, което при киселини е важно. Честно казано не знам защо, но за зелените ябълки съм го чувала от много места и е единственото, което ме спасяваше в първите седмици.
На теория всичко газирано, особено сладко, но и обикновена вода, също пречи, защото мехурчетата издуват стомаха. Да, ама някои дами казват, че бaш газирана вода или спрайт им помагат (аз съм от тези, на които докарват зверски болки).
Ето и друго "противоречие" https://saveti.framar.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0 … D0%B8%D0%BD%D0%B8
Идеята му не е да се неутрализират киселините, защото те ни трябват, иначе храносмилането отива по дяволите, а да подпомогнат, за да няма нужда от толкова киселини, които да се разхождат по хранопровода.
Малко е объркано и наистина за съжаление е на проба-грешка :/

# 679
Аз киселини вече рядко имам, но се усещам, че се появяват след следобеден сън или вечер след янене.. помага ми пиене на течности, газирана вода 🤗

# 680
Аз киселини вече рядко имам, но се усещам, че се появяват след следобеден сън или вечер след янене.. помага ми пиене на течности, газирана вода 🤗
пробвах и газирана но не помогна  вече незнам какво да правя направо е умирачка същи така и от повръщането

# 681
Раждането лекува всички бременни симптоми Joy

# 682
Не съм писала от известно време, понеже последната седмица ме тръшна Ковид. ММ и детето проявиха симптоми по едно и също време, а аз няколко дни след тях. Дъщерята го довлече от училище миналата година точно преди коледните празници, тогава ми се размина, но сега и за двата пъти си наваксвам. Доста се бях притеснила с треската дали няма да се отрази на дребосъка, че вдигах 39гр температура и трудно свалях, но сега съм по-добре.

Пипи и другите с повръщане, ако ще се почувствате по-добре, аз съм с гадене и повръщане от самото начало, така и не ме пуснаха тия симптоми. От време на време се комбинират с киселини + рефлукс – голям отврат е, особено като работиш с клиенти. Нищо не ми помага, какво ли не пробвах, но края се вижда вече, все ще избутаме. С първото дете всичко изчезна в момента, в който родих. Пращам позитивна енергия Hug

Алексче, много кофти това със зъба! Акушерката не ти ли даде сертификат, че си бременна? С него имаш право на някои безплатни процедури при зъболекар тук. Едва ли ще покрие коронка, но може да се обадиш да питаш и те ще разяснят какво ти се полага по здравната система; поне да те прегледат и да ти кажат дали търпи отлагане. Подкрепям, каквото е казала Инферия за спирулината + всякакви тъмно зелени зеленчуци. Сусам е също богат на калций. Калцият от млечните продукти не се усвоява добре, затова аз не разчитам на тях.

Бях на ехограф в 28+6гс, измериха дребното 1381гр, всичко било ок, казаха Blue Heart Следващият път ще го гледам чак в 36гс, освен ако не отида на частно. Правиха ми кръвни изследвания, както и се очакваше, хемоглoбинът ми е нисък, 102, та само да ми поотмине ковида трябва да започна да вкарвам желязо по някакъв начин. Заради гаденето и витамини ми е трудно да пия  и не съм от седмици.

С дъщерята нямах търпение да вляза да раждам заради тежката бременност, като гледам и този път пак ще подтичвам към родилното, или поне докато ме хванат здрави контракции, после може да размисля Laughing

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 19:57 от zlitova

# 683
У чакай, че забравих за калция - за правилното усвояване е важен вит Д. Ако има как да се изследва ще е супер.

# 684
И аз почнах да губя търпение...поредна тежка сряда...диетата за диабета я приех, но измерванията на кръвта не ми спорят. Не излиза и капка кръв от пръстите ми и след многократно дупчене на всички пръсти на максимална дълбочина,започвам сериозно да губя надежда и мотивация...от липсата на сол, захар и кофеин и кръвното ми пада повече,явно забавя и циркулацията на кръв...колкото да топля, търкам и натискам пръстите,нямам кръв и това е...а 7 пъти на ден е химера...😒 Отчайващо..

# 685
И аз днес бях на преглед - всичко е наред с нашата мома, слушаха й тоновете, гледаха ни на видеозон. Феталната излезе без риск от аномалии, пред това бях правила и неинвазивен за 3те синдрома. Мисля, че каквото зависи от нас сме го направили, да се молим да се роди жива и здрава!
Започнах да се оборудвам с някой неща за мен и бебето - на мен си поръчах превръзки тип килоти за след раждането, за бебето купих зимен ескимос, 1 пижамка, шезлонг тип люлка, количка. Поръчвам на познати и колеги подаръци понеже ме питат. Последното което поръчах да ми купят е комплект на Авент с шишета, биберони и стерилизатор. Общо взето се подготвям макар и още рано ,но все пак обичам да съм подготвена и макар, че ми е второ дете, сега повече се наслаждавам на организацията, а би трябвало с първото да е по - емоционално.
Имам бракстън хикс понякога и ми казаха освен магнезия да пия и калции?? Не бях чувала за калции ,но ще си купя. ТСХ ми е 1 и ми казаха да продължа с 88мг доза, пък на мен ми се вижда висока. Ще ги пия след като са казали де.
Нашите приятели ни карат да ходим на НГ на заведение, моето секцио е за края на януари, но все пак ме е страх. Иначе се чувствам прекрасно и мога дори и едно хоро да метна ама се чудя. По принцип не съм от тези дето ще пазят леглото особено след като всичко е нормално. Аз и сега не се спирам и снова по цял ден.

# 686
Ние бяхме на сватба в събота, относително близо до колоните в ресторанта. Ми неприятно ми беше с тоя бас :/ Отделно по време на фолклорен поздрав с танцьори и тъпани (които принципно много обичам) гадинката много се разшава от вибрациите и трябваше да изляза докато траят нещата. Ужасно много се уморих от нищо и никакво седене на маса и накрая си тръгнахме по-рано, защото корема и кръста ме заболяха.

Има ли някой, който да може да ми опише тия подготвителни контракции как и къде се усещат? Помолих няколко пъти и тук, и из групите (само в частната ни не съм питала май), защото тотално нямам идея дали ми се случват. Има нещо, което мога да определя евентуално като контракция, защото цялата долна част на корема ми става твърда за няколко секунди, но все си мисля, че е защото плода така се е наместил за момент - точно както като си опре някой крайник и някоя част от корема ми става твърда, но е по-голяма площ около и под пъпа. Та това ли е? За да знам да докладвам на док Joy

# 687
И аз ходих на ЖК вчера, в 27+5, момиченцето ми е дръпнало от последния път благодарение на протеина и вече е 1.100кг. Пак не е от големите бебоци и се чудя дали пиенето на кафе не е една от причините да е по-дребничко човечето и дали не трябва съвсем да го огранича.. иначе съдейки по ритничетата й, ще е доста бойна мадама 💃 тия дни ме държи будна редовно до късно след полунощ да се налудува ..даже днес вечерта като баща й я закача / почуква по коремчето и малчо отвръща на същото място /  и се чудехме дали изобщо ще се спи от превъзбуждане...но явно се поизмори дивачето и се укроти вече 🙈

Inferiya, и моето не си пада по басите, миналата седмица бяхме на Хелоуин на концерта и търсих места извън обсега на колоните, иначе подивява.. подготвителните контракции ги усещам като втвърдяване на корема, много е странно и се напипва с ръка. Случват се често ако мъника шава твърде активно

# 688
Inferya,подготвителните контракции са стягане на корема за няколко секунди   при мен 10-15 сек. Усеща се все едно ти става на камък корема. При мен се получават при дълго пътуване, вървене, ядосване Grinning.  Не са опасни, но някой лекари препоръчват магнезий и повече почивка.

# 689
Ок, ама целия корем ли? Защото при мен е основно около пъпа и под него.

Не че има нужда да обяснявам защо съм будна по това време, но ме ритат много усилено от час Expressionless и няма изгледи да се кротне.

Общи условия

Активация на акаунт