Румъния - 3-та тема

• 87 133
  • 843
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
А винетките за определен срок ли са?
като навсякъде : преди имаше дневни сега най малко
седмични , месечни .............................

# 106
  • малкия йеросалим
А като цена седмичната винетка колко е?И като при нас ли се залепя на предното стъкло?
Извинявам се за глупавите въпроси,но за първи път ще ходим до Румъния и искам да съм подготвена.

# 107
  • In transit
3 евро или еквивалента в леи (мисля, че 14 леи беше). Аз дневна винетка не помня кога е имало. Говоря за последните 10 -12 години. Но пък винаги съм купувала винетките онлайн през сайта, който е даден няколко мнения по-нагоре.

# 108
Нищо не се залепя на стъклото. Винетката е електронна, ако купите на място ще имате просто касова бележка. Ако купите онлайн, имате имейл. Имат камери за винетки на много места .

# 109
Здравейте, група. Някой с пресни впечатления от Коледния базар в Крайова и като цяло пътешествие до Крайова?

Благодаря!

# 110
  • малкия йеросалим
Здравейте,от къде мога да закупя билети за посещение в парламента?

# 111
  • Бургас
Здравейте,от къде мога да закупя билети за посещение в парламента?

Здравейте! Ако сте група под 10 души, посещението се заявява по телефона, а за 10 и повече се заявява по e-mail.
Ние, за съжаление не успяхме да го посетим, защото нямаше свободни места за желаната от нас дата.
От този сайт може да се ориентирате за телефона, на който трябва да звъннете.

http://cic.cdep.ro/en/visiting/visiting-routes

# 112
  • малкия йеросалим
Аз може да ставам малко нахална))))
Утре тръгваме към Букурещ.Уж всичко съм разучила,но сега се сетих,че на 25.12. искаме да седнем да вечеряме на ресторант.Моля да ми препоръчате нещо скромно и добро.Не държим на супер лукс.Важното е да е много вкусно.Исками се да си направя предварителна резервация,за да не обикаляме безцелно в студа с децата.

# 113
mama moni Харесай си нещо в Стария град. За почивни дни затварят дори част от улица за автомобили и пешеходната зона става по-голяма.
Това е като местоположение. Там има немалко хубави заведения. Цените са повече от нормални - големи порции.
Тук яде детето - много доволен остана, ние седнахме после на друго място - не помня името обаче. Old Habits прилича на мястото, но не съм сигурна, че е било там.
 Caru' cu bere иначе е най-популярно заради обстановката, но е по-скъпо там.

# 114
  • Букурещ
Здравейте, група. Някой с пресни впечатления от Коледния базар в Крайова и като цяло пътешествие до Крайова?

Благодаря!

Какво Ви интересува по-специално, питайте. Пътят е както обикновено, румънците са напълно откачени на пътя, нищо ново под слънцето, слагайте си по 6 очи и няма да имате проблем с пътя Wink Паркът в Крайова си струва много, зависи дали се интересувате от френска архитектура, проектиран е от френски архитект. На базарът има всичко, разбира се вечерно време си струва да се види. Ако имате други въпроси от мястото на събитието в момента мога да коментирам Wink

# 115
Здравейте, "мамалигари".
И ние мислим утре или вдругиден да идем с кола до Крайова през Видин.
Имам няколко въпроса и ще се радвам, ако ми отговорите.
1. Бързо ли се минава границата на Дунав мост 2 в момента?
2. Работи ли коледния базар в Крайова все още?
3. Има ли къде да се паркира в Крайова за Коледния базар(предполагам че е в центъра) и платено ли е паркирането? Ако е платено- как става плащането (смс, автомати, с карта)?
4. Колко мола има в града и кой си струва да се посети? Какво друго си струва да се види в рамките на един ден?
5. Къде да хапнем в Крайова и какво ще ни препоръчате като вкусно и на разумна цена?
Благодаря предварително!

# 116
  • София
До Крайова много бързо и удобно се пътува с ферибота през Оряхово. Места за паркиране има, инсталира се приложение на телефона TPark и чрез него се плаща за колкото престой е нужно. Ние влизахме в https://www.electroputeremall.ro/ но не беше нещо особено.

# 117
В по-широкия център е безплатно паркирането. Мола е точно в центъра/площада - Mercur Center.
Известното заведение е Casa Ghincea.
Според сайта би трябвало коледния базар да е отворен до 8 януари. Хубаво е да го видите вечерта, когато светят хилядите лампички.

# 118
Здравейте, направих резервация през букинг за къща за гости в Брашов, но на място ни взеха повече пари като обясниха, че било за градска такса. Това нормално ли е?

# 119
  • In transit
Лятото не са ни вземали допълнително пари за градска такса в Брашов.

Общи условия

Активация на акаунт