Румъния - 3-та тема

• 87 247
  • 843
  •   1
Отговори
# 165
SMS преди не приемаше от чужди карти извън Румъния.
Собственика на апартамента под наем също нямаше идея дали може да се плати за цяло денонощие - по-скоро не може, защото зоната е до определен час после за през нощта не таксуват до другата сутрин. А и зоната е за временен престой все пак.
Вариант 1 търси се място макар и малко по-далеко, вариант 2 - търси се платен паркинг в близост. Не се спира при явно нарушение, ако сте видели 10 или 100 коли на местните - вас ще ви санкционират гаранция.
За повече от 10 години ходене в Румъния проблем с ползването на личен автомобил не е имало.

# 166
  • ГАБРОВО
Здравейте,
имам питане във връзка с Терми - при закупуване на билети онлайн  нужно ли е да се разпечатват билетите на хартиен носител или е достатъчно, че са налични на е-мейл? А също така от прочетената информация разбирам, че заплащането на храна и други платени услуги вътре се извършва посредством гривна. Тази гривна предварително ли се зарежда с някаква сума или на излизане от Термите се отчита консумацията и тогава се заплаща? Благодаря предварително!

# 167
Он-лайн билетите се обработват на отделна каса/и - искат да покажете електронния билет и още един мейл, който пращат - последно август 2022 беше така.
Второто - консумирате и на излизане проверяват каква е натрупаната сума за плащане. Не се зарежда предварителен депозит.

# 168
  • ГАБРОВО
Купих билети онлайн за Терми, за зона Галакси. Ако някой от възрастните пожелае да посети някоя от другите зони как става доплащането? На сайта има цени за upgrade от по-ниска ценова зона към по-висока, но трябва ли пак да се ходи на касите или допълнителната сума се начислява на гривната и се заплаща на излизане?

# 169
Начислява се на гривната, но погледнете цени и за колко време.

# 170
  • Букурещ
Първият Funshop park отвори врата в Румъния на 30км от Александрия в Rosiorii de Vede.

# 171
Здравейте! Обмисляме посещение в  Букурещ и не знам дали е дискутирана темата шопинг, но ме интересуват подходящите места. Колко молове има и как са цените като цяло?

# 172
Цените са почти същите като в България.
3 тениски от H&M - в Румъния 27 лв, в българския H&M - 29.99.

# 173
  • ГАБРОВО
Завърнахме се от нашето посещение на Терми Букурещ. Ще споделя някои впечатления от там, опитвайки се да не повтарям информация вече дадена от други. Отседнахме в една чудесна вила в Отопени. Оттам достъпът за Терми е много лесен и бърз. Закупуването на билети онлайн наистина се оказа голямо предимство. Целият комплекс е много добре замислен, много добре изпълнен и много добре поддържан.  Зона Галакси е истински рай за деца и младежи. Другите две зони също са чудесни, но лично ние с моя съпруг ако решим да отидем на минерален комплекс само двамата, без нашия тийнейджър едва ли бихме дошли чак дотук (не сме от Русе и Терми не ни е чак толкова близо). За релакс и СПА с хубава минерална вода за хора без деца мисля, че и в България има доста места за посещение. Това, което искам да споделя и не срещнах като информация досега е, че гривните, които се използват за разплащане вътре в комплекса имат определен лимит като сума. Не мога да кажа колко е точно, но след една определена сума, която е изразходена се изписва съобщение, че кредитът е изчерпан. Ние продължихме да плащаме с гривната на съпруга, но ако човек е сам и достигне лимита предполагам, че трябва да отиде до касите да заплати и след това да му заредят нова сума. Също искам да кажа, че има глоба за загубена гривна - и да, може да се загуби, тъй като самата гривна не е като тези на ол инклузив, а има вид и закопчаване на ръчен часовник. Нашият младеж още като му я дадоха на гишето, вместо да я сложи на ръката си я слага в джоба. След като се преоблича в кабинките гривната най-вероятно пада от джоба на земята, но той не забелязва. Вече на басейна вижда, че не си е сложил гривната, но казва "О, гривната ми остана в джоба". Не отидохме да я потърсим, защото плащахме с нашите гривни. Вечерта гривната не беше в никой от джобовете му, нито в някой от шкафовете. Така отидохме на касата без гривна и казахме, че сме я загубили. Глобата е 200 леи. За наш късмет се оказа, че някой е намерил гривната и я е предал (тя беше детска за 13 годишен) и така глобата ни се размина. Всяка детска гривна явно върви в пакет с тези на родителите и по номера на нашите гривни установиха, че точно тази намерената е нашата загубена. За щастие има честни хора. Предполагам, че ако беше някой друг би се възползвал от намерената гривна, би си заплащал консумацията с нея и после би я захвърлил някъде като загубена. А ние на изхода щяхме да платим за нея. От тук правя предположение, че лимитът на всяка гривна е около 200 леи.. Иначе прекарахме чудесно. С удоволствие бихме посетили отново, но следващия път бих искала да е през лятото, когато целият комплекс функционира на 100% (външна и вътрешна част)

# 174
  • Някъде по Дунава
Veselina Dimova, споделете къде отседнахте.

# 175
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте! Обмисляме посещение в  Букурещ и не знам дали е дискутирана темата шопинг, но ме интересуват подходящите места. Колко молове има и как са цените като цяло?
Дрехите са почти, като нашите, като цени, но хранителните продукти са на много добра цена. Все пак си зависи и Вие какво консумирате.Ние посещаваме Констанца защото сме от Варна и ни е по-близо.

# 176
Здравейте! Обмисляме посещение в  Букурещ и не знам дали е дискутирана темата шопинг, но ме интересуват подходящите места. Колко молове има и как са цените като цяло?
Дрехите са почти, като нашите, като цени, но хранителните продукти са на много добра цена. Все пак си зависи и Вие какво консумирате.Ние посещаваме Констанца защото сме от Варна и ни е по-близо.

Ние пазарувахме в Кауфланд, че исках да сефтосам тукашната карта с купони. Ами същото е. И цените, и купоните. Даже в конкретната седмица брошурите бяха почти еднакви с нашите Кауфланд.

# 177
  • In transit
Ивелина, и Мангалия е ОК за добър шопинг на хранителни стоки. Така спестявате 100км до Констанца, отиване и връщане. Има Кауфланд, Лидл, Карфур, Пени, Мега Имидж.

# 178
  • ВАРНА-морето,сините вълни.

Ние пазарувахме в Кауфланд, че исках да сефтосам тукашната карта с купони. Ами същото е. И цените, и купоните. Даже в конкретната седмица брошурите бяха почти еднакви с нашите Кауфланд.
Не съм съгласна с Вас, но всеки сам си преценява. Пример мога да дам за яйцата, които за 30бр.са под 25 леи. Качеството на захарта не може да се сравнява с нашата нищо, че опаковката е една и съща. Пилешкото, което аз купувам също е на доста добра цена. Всеки сам си преценява. Шоколада Нутела също.Аз предимно пазаря от Пени и Карфур.

# 179
  • In transit
Марина, съгласна съм с Ивелина, относно Кауфланд. Това са нещата, които купихме декември. Не се вижда месото и пилешкото, защото са най-отдолу. Цялата сметка ни беше 120лв за всички неща. 60% от нещата бяха на промоция с картата или от магазина, другите бяха доста по-евтини отколкото при нас. Като пастата, например, която купих на 2.20лв, за пакет. Тук е над 3.50лв. Семолата също е на смешната цена от 2лв. Чак ме доядя, че не взех повече. Grinning Факт е, че има и по-скъпи продукти, но има и много евтини.
При мен картата не сработи, трябвало нещо допълнително да направя, но бяхме на касата вече и помолих служителката да маркира нещата с нейната карта.

Общи условия

Активация на акаунт