Румъния - 3-та тема

• 81 339
  • 843
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Здравейте,
обмисляме пътуване с децата почивните дни до Термите и въпроса ми в района освен там къде можем да ги заведем? Замъците са ни доста далеко като гледам. В самият Букурещ нещо подходящо има ли? Относно спането гледам през booking но ми излизат цени около 400 лв. за две вечери. Нямам идея как е като за 4 човека. Прави ми впечатление че има доста малко коментари на някой обяви, което малко ме притеснява. Може ли да ми препоръчате някое хотелче?

Поздрави,

Здравейте! И ние плануваме същото приключение за първата седмица на Декември. Но избрахме, да нощуваме в централната част на Букурещ, за да се разхождаме из  стария град- било много красиво, с коледната украса! Денят, в който ще сме на Термите, ще си отидем с колата до там- на 20- а минути е, доколкото гледах по картата.

Ще нощуване в този хотел
https://www.booking.com/hotel/ro/villa-astoria-palazzetto-san-pi … ype=total;ucfs=1&

Водеща ми беше цената, местоположението и отзивите в боокинг.

# 61
Здравейте, плануваме посрещане на НГ в Букурещ. Пътуването е с автобус.

Ще посетим Термите. Има ли нещо, което трябва да знам предварително? Видях, че има опция за наем на халат. Предполагам има места за хапване там. Скъпи ли са? Не знам какъв бюджет да предвидя за града като цяло. Виждам, че пишете за плащане с ПОС терминал. Предполагам зависи от банката, но все пак има ли някакви такси за превалутиране? Някои банки мисля, че взимат процент. Иначе ще вземем и леи, разбира се, просто трудно се ориентирам колко. Двама млади сме, без деца.

Какво не бихте пропуснали да посетите в Букурещ? Не съм ходила преди и ми е тръпка! 🥰

# 62
GJK, кой е точно хотела, аз виждам много предложения.

# 63
  • Бургас
GJK, кой е точно хотела, аз виждам много предложения.

Вила Тамара е хотела. Надява се, сега по- добре да съм се справила с линка Grinning

https://www.booking.com/Share-ZYkLDU

# 64
За пре-валутиране пита на банкомат, не ползвате опцията. Така ви изчислява по официален курс. Таксите са нормални.
Има зона за хранене - с тъч терминали се избира, поръчва. Плаща се с чек на гривната. Сумата на излизане плащате в брой или с карта. Няколко бара има - страхотно фрапе правят.
По принцип е забранено внасянето на храни и напитки. Но братята румънци са много изобретателни в криенето на банани, сандвичи и т.н.
Аз не бих внесла друго освен бутилка вода следващия път, но ние пием много цялото семейство. И съм за правилата.

# 65
Ами то и тук в България е така. По аквапарковете на черноморието също не може да се внася храна, вкл. вода, просто за да си купиш от бара там и цената е четворна естествено.
Аз навремето като съм ходила, трябваше да разтварям едни лекарства и предварително си бях направила “тинктурата”. Не, та не, не можело да внасям напитки. Ама аз съм и упорита де, рецепта показвах. Те и масово ученици работят там, та ги обработих и ме пуснаха де, аз съм си в правото така или иначе що се отнася до лекарства.

# 66
  • Букурещ
Здравейте,
обмисляме пътуване с децата почивните дни до Термите и въпроса ми в района освен там къде можем да ги заведем? Замъците са ни доста далеко като гледам. В самият Букурещ нещо подходящо има ли? Относно спането гледам през booking но ми излизат цени около 400 лв. за две вечери. Нямам идея как е като за 4 човека. Прави ми впечатление че има доста малко коментари на някой обяви, което малко ме притеснява. Може ли да ми препоръчате някое хотелче?

Поздрави,

Здравейте! И ние плануваме същото приключение за първата седмица на Декември. Но избрахме, да нощуваме в централната част на Букурещ, за да се разхождаме из  стария град- било много красиво, с коледната украса! Денят, в който ще сме на Термите, ще си отидем с колата до там- на 20- а минути е, доколкото гледах по картата.

Ще нощуване в този хотел
https://www.booking.com/hotel/ro/villa-astoria-palazzetto-san-pi … ype=total;ucfs=1&

Водеща ми беше цената, местоположението и отзивите в боокинг.

Погледнах да видя, до Термите от Вашето място за нощувка е 48 мин с кола, а старият град се пада (Lipscani например улица да вземем в стария град) на около 3км пеша от Вила Тамара.
Освен, ако не ходите с кола до стария град, декември дано не е от онези зими, които съм имала през годините в Букурещ, но всяка зима си е индивидуална Simple Smile

# 67
Аз се върнах в събота от Румъния. Бях за осем дни. Посетих Синая, Бран, Брашов, Сибиу и минах през така мечтания Трансфагараш. За завършек имах две нощувки на Термите и последния ден се разходих из стария град на Букурещ. Всичко много ми хареса. Много Simple Smile
В хотел не сме спали, в къщи за гости и в апартаменти,които бяха разкошни-много чисти, много луксозно обзаведени, и на приемливи цени. Всичко намерихме лесно с Гугъл Марс. Не препоръчвам пътуване до Синая събота и неделя. През седмицата бяхме и пътувахме над 3 часа от Букурещ до Синая. На Термите не отивам за пръв път. Като цени, 60 лв на човек за цял ден за две зони. Третата със сауните аз не я ползвам и сега я пропуснах. Храната е на нормална цена. Но за вечеря в петък вечер всичко хубаво беше свършило.

# 68
Попаднах на информация, че през целия Ноември всяка година замъка Пелеш е затворен за общо почистване. Вярно ли е това?

# 69
  • Букурещ
Попаднах на информация, че през целия Ноември всяка година замъка Пелеш е затворен за общо почистване. Вярно ли е това?

Къде го прочетохте това? Сайтът им не казва такова нещо, само пон и вт са почивни.

# 70
Liorena благодаря!
Явно не е вярно, някъде из туристическите сайтове го прочетох.

За Терме трябва ли да си направя предварително резервация или да купя билети онлайн? За една събота и неделя дали може направо на място да отидем?
От замъците трябва ли някъде да купя билет предварително? Иска ми се направо на място, но възможно ли е?

# 71
  • Букурещ
Liorena благодаря!
Явно не е вярно, някъде из туристическите сайтове го прочетох.

За Терме трябва ли да си направя предварително резервация или да купя билети онлайн? За една събота и неделя дали може направо на място да отидем?
От замъците трябва ли някъде да купя билет предварително? Иска ми се направо на място, но възможно ли е?

На място си купете билети, не виждам проблем. Човек никога не знае- планове може да се сменят, непредвидени обстоятелства може да има човек. Сега не е някакъв сезон пик точно, че непременно онлайн да купувате. Simple Smile

# 72
Знае ли се вече кога ще бъдат коледните базари....в Сибиу,в Букурещ,Крайова и къде другаде незнам...

# 73
В Терме дали е пренаселено събота и неделя?

Разглеждам програмите на туристическите агенции и ми прави впечатление, че всички започват с Букурещ и след това отиват към замъците, аз мисля да направя обратното, първо Брашов, Синая, Сланина Прахова (за 2 дни общо) и уикенда да оставя за Терме и Букурещ. Дали е ок така?

# 74
  • Варна
Пренаселено е, бяхме този уикенд. Към обяд вече няма свободни шезлонги - това в Палмата. В Галакси май имаше, не съм сигурна. Ако не държите на шезлонгите става.

Общи условия

Активация на акаунт