Румъния - 3-та тема

• 87 192
  • 843
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Доколкото разбирам мога да си платя за Галакси и ако размисля с гривната да вляза в Палмс и после при плащане ще ми се таксува доплащане за другата зона. Тогава дали ще ме търсят за лична карта, вече като съм вътре?

Не, между зоните не проверяват лични документи (те са в шкафчето след като сте влезнали). Единствено ако сте съмнителни могат да ви спрат.
Миналия път беше такава лудница, че служителите се чудеха кое по-напред - да отговарят на въпроси ли, да следят басейните ли.
Единствено за телефоните правят проблем, въпреки че самите служителки влизат с телефони в сауните.
Не дават да се снима в басейните, в сауните и при парните бани.
За басейна ни се скараха, но след като казахме че искаме снимка за спомен - разрешиха, човекът който ще бъде сниман да е в басейна, а човекът който снима да е отвън.
Ами срам не срам, ще се пробвам така да я вкарам в Палмс. Иначе тя е 1,60м. висока може да мине и за по-голяма.

# 136
Мисля, че между двете зони има нещо като автоматична бариера, като при музеите,не знам точно как се нарича, но тя се отваря с гривната,т.е. ако не сте платили за двете зони на касата, мисля че няма да се отвори. Дано да греша, опитайте все пак.

# 137
Преди аз съм минавала с гривна от Галакси към Палмс. Доплатих на излизане, заедно с консумацията от бара.
Ако дъщерята влезе с такса за възрастен и гривната й ще е стандартна, не детска.
Може да се снимате, но не се влиза с телефон в басейна или на пързалките. Мерки за безопасност - представете си чужд предмет да влезе в електромоторите, помпите или филтриращата система.

# 138
  • Варна
Сега друг въпрос ме мъчи, ще сме за 3 нощувки в Румъния, мислех да са в Букурещ, но ще ни дойде много път до замъците и обратно, та обмислям едната нощувка да е-Брашов, Синая или? Къде ще е най-добре логистически, а и къде е по-хубаво? Моля помагайте.

# 139
И двете места са хубави - Брашов е голям град, докато Синая е селце.

# 140
Споделете после за 13г детенце дали сте успели за палмс. Дъщеря ми също е на 13 и мислехме да ходим скоро,но не ми се стои в Галакси.  Предния път бяхме без нея за два дни и не сме стъпили в Галакси. Там ми се струва, че е по-студено и е много шумно .

# 141
Здравейте, с какъв документ може да пресече границата  с Румъния 10-годишно дете. Може ли само с акт за раждане. Родителите ще са с него.

# 142
Здравейте, с какъв документ може да пресече границата  с Румъния 10-годишно дете. Може ли само с акт за раждане. Родителите ще са с него.
Може, ако актът е придружен от паспорта на детето Wink

# 143

Не, децата под 14 години пътуват навсякъде с паспорт.
Декларация заверена от нотариус ако детето е само с майката/само с бащата/друг родина/друг пълнолетен.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 09:00 от marinadp

# 144
Децата под 14 г пътуват само с паспорт,без акт за раждане,ако и двамата родители са с тях.

# 145
  • София
Здравей, колко преди изтичане на паспорт/ на дете/ може да се влезе в Румъния. На сайта пише валиден паспорт. Ако изтича след месец дали ще ни пуснат.

# 146
  • София
Здравейте,

Работят ли ски курортите в Румъния? Интересуваме кой е най-подходящ за семейство с две деца, които са средно напреднали в ските и къде мога да видя информация за цени на ски пасове и друга информация

# 147
  • София
Здравейте, планирам семейно посещение на Букурещ на 3-6 март. Имах идея да нощуваме в Плевен и на 4-ти да отидем в Букурещ. Да поясня, че не сме от типа тичащи по забележителности, колкото успеем - толкова. Двама възрастни и тийн на 13 години.
За Терме не знам много, освен за съществуването му. Видях, че и замъкът Снагов е близо.
Конкретни въпроси:
1. Има ли какво да се прави в Букурещ 3 дни, т.е. от 3 на обед до 6-ти, ако решим да пропуснем Плевен
2. По повод пътуването - как е пътят след слизане от магистралата?
2. Заслужава ли си в Терме и според опита ви - има ли големи навалици през уикенда? Ако да, може би е добре да отидем на 3-ти март колкото може по-рано
3. Струва ли си да купуваме повечко леи оттук или на достатъчно  места се плаща с карта.
4. Някъде в Букурещ намира ли се метан, ако има някой с такава кола, защото на фуело не ми показва нищо?
Другото се надявам да науча от темите, връщам се да чета

Имам и възможност за изхранване - 160 леи дневно, но може би ще пропуснем.

# 148
В Букурещ винаги има какво да се прави Simple Smile
Музеи, търговски центрове, паркове и т.н. или разходка в стария град. Много интересни активности има и на открито, но сега сезонът не е много подходящ.
За храната - аз не бих ползвала организирано. Моят тинейджър е по-малък, но KFC не пропуска или Пица Хът. Аз и ММ харесваме някои типични румънски неща за хапване, но не липсва и интернационална кухня по заведенията.
Термите са страхотни, ако обичате аквапаркове и басейни. Винаги има хора, но организацията е добра. Иначе при други интереси трябва други неща да набележите.

# 149
  • София
За храната - аз не бих ползвала организирано. Моят тинейджър е по-малък, но KFC не пропуска или Пица Хът. Аз и ММ харесваме някои типични румънски неща за хапване, но не липсва и интернационална кухня по заведенията.
За яденето вече прочетох някои неща от предни страници и си ги записах за търсене. Ще съм благодарна, ако и ти споделиш какво харесвате, все пак сте там наблизо и имате повече впечатления.
Моят тийн яде доста неща, но точно шкембе и мамалига няма да иска.

Общи условия

Активация на акаунт