Румъния - 3-та тема

• 87 048
  • 843
  •   1
Отговори
# 690
  • Букурещ
И аз съм на вълна Терме. Едни приятели искат да отидем заедно и аз ще съм организатора. Мисля да е януари, през седмицата, евентуално петък, с една нощувка след посещението.
От Варна ако тръгнем рано сутринта, ще успеем, нали?

От Варна с една нощувка определено ще успеете!

# 691
И за мен Термите си заслужават. Колко пъти е въпрос на личен избор.
Кой какво харесва - също.

# 692
  • Варна
Какво може да се посети около Сигишоара ?

# 693
Защо да е кич Коледния базар в Крайова,четох,че е доста красиво,най-хубавата Коледна елха в Европа.Чудя се дали си заслужава...

# 694
Страхотно е в Крайова. Не ги слушай изобщо.

# 695
Търсих хотел или апартамент за 16-17 декември,едва намерих един подходящ в центъра,всичко е заето.Ако е толкова лошо едва ли ще е така.

# 696
Търсих хотел или апартамент за 16-17 декември,едва намерих един подходящ в центъра,всичко е заето.Ако е толкова лошо едва ли ще е така.
Ако искате, на лични ще Ви пиша ние в къде бяхме, частен апартамент, близо до околовръстното и с частен паркинг. Беше много чист, в нова сграда, а цената беше направо символична.

# 697
Запазих вече,с големи мъки🙂,предпочитаме да е възможно най- централно място.С плащането как стои въпросът,на Коредния базар в брой ли е предимно?

# 698
  • Букурещ
Защо да е кич Коледния базар в Крайова,четох,че е доста красиво,най-хубавата Коледна елха в Европа.Чудя се дали си заслужава...

Най-вероятно, защото имам база за сравнение: коледният база в Сибиу, в Гьор (Унгария), Виена, коледните базари във Висбаден и Франкфурт, за Залцбург да не говорим, Линц коледния базар, и така нататък.

Но, ако сравнява някой Крайова с коледния базар в градинката на Чаталджа (Варна) или колелния базар пред община Вврна (улица на Готвачите), разбира се, че в Крайова ще му се стори на този човек прекрасно.

Всичко е база за сравнение Simple Smile

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 18:59 от Liorena

# 699
Здравйте,
В ноща на новата година ще бъда в Букурещ.
Пътуването е по работа и няма вариант за ресторанти и резервации.
Но ми се иска да я посрещна на площад.
Знаете ли на кой площад се събират хората? За да търся хотел в близост.

# 700
  • София
Здравйте,
Миналата година събирането беше на площада пред парламента, ние там посрещнахме. Но не възлагайте големи надежди, напрактика не се случва нищо освен фойерверки, собственоръчно изстрелвани от присъстващите. Аз очаквах да има нещо като концерт като при нас, но не… даже и къщички от коледния базар няма вече, нито каквато и да било будка, откъдето да си купиш нещо. Ние си носехме шампанско с чаши, а после си пуснахме дунавско от телефона 😀

# 701
  • Bucharest, Romania
Здравйте,
Миналата година събирането беше на площада пред парламента, ние там посрещнахме. Но не възлагайте големи надежди, напрактика не се случва нищо освен фойерверки, собственоръчно изстрелвани от присъстващите. Аз очаквах да има нещо като концерт като при нас, но не… даже и къщички от коледния базар няма вече, нито каквато и да било будка, откъдето да си купиш нещо. Ние си носехме шампанско с чаши, а после си пуснахме дунавско от телефона 😀

През 2023 г. за новата година в Букурещ имаше безплатно парти, организирано от кметството на Сектор 3 в парка Титан. В Двореца на парламента нямаше нищо безплатно, вътре имаше празник, но цените за вход бяха високи.

Все още не знам къде ще има безплатни тържества през 2024 г., но когато разбера, ще дойда да пиша и тук, който иска да отиде.

# 702
Imate li идея дали по празниците всичко работи като при нас, или умира, както е в Западна Европа?

# 703
  • Варна
Imate li идея дали по празниците всичко работи като при нас, или умира, както е в Западна Европа?

Да, това е важен въпрос. Аз бих го допълнила така - дали през 4-те почивни дни, които предстоят ще работят магазините като цяло (Молове и тези по търговските улици) - както на практика е в България. Или пък ще бъдат затворени?

# 704
  • Варна
Здравйте,

През 2023 г. за новата година в Букурещ имаше безплатно парти, организирано от кметството на Сектор 3 в парка Титан. В Двореца на парламента нямаше нищо безплатно, вътре имаше празник, но цените за вход бяха високи.

Все още не знам къде ще има безплатни тържества през 2024 г., но когато разбера, ще дойда да пиша и тук, който иска да отиде.
Ще съм много благодарна за информацията. Аз търсих, но ми излиза само за миналата година. Също се чудех дали можем да си поръчаме доставка на храна в новогодишната нощ? Или да препоръчате откъде да вземем предния ден. Много спонтанно решихме да вземем апартамент и недообмислихме нещата, освен, че взехме ваучери от черния петък за Терме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт