Номинации за най-голяма муня (тема 4)

• 93 600
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
За мен пък правилния превод е "сложете го на майка ми" Wink

# 76
Много мръсно подсъзнание имат хората днес...! LaughingJoy

# 77
  • Добрич
А как е трябвало да го каже на английски?
 На български точно така бих казала -   Сложете (го) това на ....майка ми, сестра ми, на мен Wink

# 78
  • София
"за майка ми" - for my mother например. Така, както го е казала, на английски е най-близо до "сложете го на сметката на майка ми", което не отговаря на въпроса на сервитьора, а в буквален превод са го казали вече "сложете го на майка ми", което е смешно на български.

# 79
  • Street of Dreams
Буквалните преводи са коварни. Седя на масата - пред масата ли значи, върху масата ли?
На немски тоалетна означава  тоалетна чиния. Затова често използваният израз от чужденци "влизам в тоалетната" предизвиква странни реакции.

# 80
Забавно е с езиците...
Пита ме веднъж моята любима дружка муня, дето хич я няма с английския - как било на английски "грозни". Отговарям чинно че ugly.
- Ъгли ли бре?!? Егати!
- Ами да, ъгли е думата.
- Ама честно ли??
- Да бе, много смотан език наистина...
Седи и клати глава и почва да се хили. И ми казва как щяла едни други приятели да ги смае като ги подкара следващия път с думите "Ти си ЪГЪЛ! И ти си ъгъл! И ти също!"
JoyJoyJoy
Аз вече цвиля и хълцам, че ми го изигра и с картинка как ще ги сочи с пръст един по един и ще ги нарича така...
- Защо бе, душата, защо точно ъгъл???
- Е как, нали в множествено число е ъгли, значи един грозен е ъгъл!
Онемях при този довод, признавам си 😆

# 81
А пък WC се превежда от английски на воден гардероб,(шкаф,килер,лична стая...). Laughing

# 82
  • София
Интересното е след 7:10

https://www.facebook.com/svetlana.lukova/videos/10217711110263404

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 15:43 от Светулчица

# 83
Днес отивам до банката спешно да разпиша документи. Служителят ми ги подава и казва, че ще ми даде химикалка. Само че аз казвам -Не, аз имам - и започвам да ровя в чантата бързо все едно някой ме гони. Изпадам в паника, че не мога да намеря и започвам да вадя от чантата 2 бр. дълги четки за гел лак, 1 ръкавица от латекс, една маска и 2 парцала за бърсане на прах. Човекът ме гледаше зяпнало и все пак опрях до първоначалното предложение за неговата химикалка. Разписах набързо, прибрах катуна и се изнизах още по-бързо.

# 84
  • Street of Dreams
Снощи направих гуакамоле по моя си рецепта. Много му се радвах, добавях от това и онова, опитвах, пак добавях, докато докарам префектния вкус. Стана една голяма купа. Мислех си как ще има за палачинки тази сутрин, за фахитас, за пикантни картофки - мммм. Обаче съм забравила да го сложа в хладилника. 😔
Изхвърлих го.

# 85
  • София
Снощи направих гуакамоле по моя си рецепта. Много му се радвах, добавях от това и онова, опитвах, пак добавях, докато докарам префектния вкус. Стана една голяма купа. Мислех си как ще има за палачинки тази сутрин, за фахитас, за пикантни картофки - мммм. Обаче съм забравила да го сложа в хладилника. 😔
Изхвърлих го.
За една нощ навън (все пак не са големите жеги) може и да си е било годно за ядене. Що не го опита на сутринта, язък за хубавата салата..

# 86
  • Sofia
Аз забравих наскоро така печени чушки в тенджера,на сутринта бяха побеляли,лигави и вкиснати.

Такъв вик нададох преди малко,заради една смръдливка кацнала на дреха на простора...уж я бутнах да литне извън терасата,а тя кацна на деколтето ми 😱 😩 🤢

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 14:26 от Doli

# 87
  • Street of Dreams
Опитах го - нагарчаше. Вътре има и заквасена сметана,  и сирене за мазане, а и си е горещо лято...

# 88
Не мога да пропусна подобна тема .. Днес се изложих якоо 😞 .. Бях в супермаркета с детето , както винаги, ходя в час пик и е мазало по касите. Детето мрънка , искам тик так , искам тик так .. Естествено на касата на която сме се наредили , няма от този който искаме. Оставям детето с количката до касата и тръгвам към другите в търсене на бонбоните .. На наййй - последната касата имаше желаните , но там пък 5-6 човека, няма как да стигна до тик така . И сега култа - Извинявайте господине , ще ми подадете ли розовия тик так, че не мога да го стигна 🤔 .. Човека се обръща към мен .. погледнах го в очите иии.. той сляп 😞😞😞 . Потънах в земята. От толкова хора на касата , аз да помоля точно този който не трябва 😐

# 89
  • София
Е, това не е точно мунско, просто неприятно стечение, няма как в гръб да знаеш. Мунско щеше да , ако се е обърнал към теб, а ти продължиш да му говориш

Общи условия

Активация на акаунт