Номинации за най-голяма муня (тема 4)

• 93 366
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Като стана на дума,вградените тоалетни казанчета как се ремонтират,когато се повредят? Yum

# 331
През дупката за водата - малко като работата на гинеколог Sunglasses

# 332
  • София
Сваля се копчето за пускане на водата и оттам.

На нас ни се пръсна капака на филтъра на входящата вода на избения етаж (подали са явно над 7 атмосфери налягане, защото толкова пише, че издържа устройството на филтъра), докато бяхме извън страната.Резултатът е 25 см вода на площ от 110 кв.м. Вече и ние имаме параноя и спираме  крановете на входящата вода, независимо че вече имаме монтиран и редуктил-вентил.

Изпрах си всичките ботуши, че се оказаха заляти от наводнението. Вече стават само на дъщеря ми.

# 333
Като стана на дума,вградените тоалетни казанчета как се ремонтират,когато се повредят? Yum
Лапароскопски един вид.
Иначе аз като изключвам ютията на глас си казвам "Изключих я", че имам добра слухова памет, и така ще запомня, че съм я изключила. Иначе все ще се чудя изключена ли е или не.

# 334
  • Бургас
Муната е синът ми 5клас.
Бъзикаме го с батко му,че има 2 по български на входното.
Той възмутен и притеснен казва ,,Ама как имам две,аз нищо не написах! ,, 😱😂😂😂😂😂

# 335
Аз доста съм поживяла с баба и също имам навика всичко, което не ползвам да го вадя от контакта. Тя го правеше да пести, дядо ми беше ел. техник. ММ обаче е в другата крайност и даже да види че съм изклчила нещо го включва, искал всичко да му е в готовност. Никога ме ми се е случвало да забравя нещо включено. Виж да забравя че готвя или да пъхна нещо друго във фурната вместо храната (писах назад как вместо пицата изпекох кутията за закуска на сина) се случва, обаче извадя ли яденето съм сигурна че всичко е спряно
П.С. за да не пиша нов коментар- В Германия живея и от поне 3-4 седмици Т° тук не са надвишавали 20°. Проблема обаче знаете ли кой е? През пролетта (да се чете края на Юни) изпрах зимните якета и съм ги прибрала някъде.... Почти месец зъзна и се разхождам с желетка. Проблема е че аз не прибирам дрехите, якетата си стоят целогодишно в гардероба. Само моите ги няма 😒

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 16:48 от Kaya

# 336
  • Street of Dreams
Чаша с вода, лед от форма за лед. Обърках ръцете, съдът за лед на масата и се опитвам да сложа чашата във фризера. Добре, че чекмеджето за лед е 4 см плитко и чашата не влезе, та се усетих. Сложих чашата на масата и прибрах там телефона - пасна идеално.

# 337
За пръв път чувам някой да изключва печката от контакта като му стане яденето. Но мъжете малко са врътнати на тия теми. Едно време все се карахме с баща ми, който ходеше и изключваше всички уреди.
Бившият ми свекър редовно спираше крана за водата към пералнята като станеше за работа (ставаше доста по-рано преди останалите вкъщи), според него трябва да си стои затворен когато не перем. А че аз съм сложила отложен старт и пералнята пищи на поразия като стане време да почва и няма вода... отначало изкарваше и неговия си акъл, и нашия щото нали не знае какво става и идва да каже че нещо има не наред. Въпросният кран е в банята, а пералнята не е, та човекът го вършеше това без да е видял че дисплеят свети. Свикна, но съвсем не от първите няколко пъти. Щото аз отказвах да свикна да не правя това упражнение с отложения старт, предпочитах да простра сутринта... нали съм си муня, вечер след работа редовно забравях че трябва и пране да пусна, сещах се когато вече няма за кога.

# 338
Един развален телефон от мен.
Дъщеря ми вчера търси някакво хапче, че ѝ затегнали много брекетите и я боли главата. Хваща една опаковка от кутията с лекарства и казва - изтекъл е срокът на това. Питам докога е, отговаря - октомври 22-ра. Аз ѝ викам, пий, още сме септември. И тя повтаря, но по-бавно - до втори 22-та!

# 339
  • Бургас
Само да кажа, че когато сте ползвали фурна с вентилация не е добра идея да я изключвате веднага от котакта, освен ако не я оставяте отворена дълго време. След ползване, вентилацията върти на лек режим дълго време след това, за да се избегне образуването на конденз от топлата фурна. Това е и идеята обикновено да се вързва директно в мрежата, а не да е с контакт.

# 340
Аз доста съм поживяла с баба и също имам навика всичко, което не ползвам да го вадя от контакта. Тя го правеше да пести, дядо ми беше ел. техник. ММ обаче е в другата крайност и даже да види че съм изклчила нещо го включва, искал всичко да му е в готовност. Никога ме ми се е случвало да забравя нещо включено. Виж да забравя че готвя или да пъхна нещо друго във фурната вместо храната (писах назад как вместо пицата изпекох кутията за закуска на сина) се случва, обаче извадя ли яденето съм сигурна че всичко е спряно
П.С. за да не пиша нов коментар- В Германия живея и от поне 3-4 седмици Т° тук не са надвишавали 20°. Проблема обаче знаете ли кой е? През пролетта (да се чете края на Юни) изпрах зимните якета и съм ги прибрала някъде.... Почти месец зъзна и се разхождам с желетка. Проблема е че аз не прибирам дрехите, якетата си стоят целогодишно в гардероба. Само моите ги няма 😒

И аз така затрих едно пухенка. След като търсих трескаво една седмица, се сетих, че в началото на лятото я занесох в химическото и ... там си е останала. Laughing

# 341
Идеята такива мощни консуматори дето не се и местят да са направо свързани е друга, не е против муни. Щеше да е хубаво някаква противомунска функция да им добавят, ама ние сме много и сме силни, нямаме насмогване! Grinning
Контакт и щепсел добавят контактно съпротивление, което не е най-желаното нещо а и не е нужно да ги има при печка, бойлер и подобни. По принцип колкото по-малко съединения и връзки по веригата, толкова по-добре. Знаете как и за отоплителни уреди пишат в упътването да не се включват в разклонители и удължители а направо. Кухненските фурни си беше практика да се включват по същия начин дори по времето когато масово бяха Раховец 01, а не сегашните дето повечето са с вентилатор.

# 342
  • Бургас
Противомунска функция GrinningGrinningGrinning
Един колега вика на подобен тип функции "дуракоустойчиво".

# 343
  • Бургас
Ко,каза!? Ко!?

Добре,че знам,какво е дурак,та си го ,,насосах,, 😜

# 344
Сетих се, че пусках пералня днес, около 3 часа след като е приключила програмата.

Общи условия

Активация на акаунт