WIZZAIR - 42

• 41 189
  • 775
  •   1
Отговори
# 105

Пълните си раницата с багажа, който смятате да носите и мерите грубо с ролетката- височина 40 см., ширина 30 см и дебелина 20 см....всякакви раници стават, няма нужда да ходите да си купувате специално за Уиз от Декатлон...а може и на кантара да я сложите, но освен ако не носите камъни, няма как да надвишите 10 кг.Grinning

Последна редакция: сб, 03 сеп 2022, 10:52 от ЗориБ

# 106
Здравейте. Предстои ни пътуване с Wizz, но само с ръчен багаж. Тези раници, които минават да влязат отдолу под седалката Хич не са ми ясни… Мисля да прескоча до Декатлон да взема от тяхните раници, но не най-малките… Някои има ли от Декатлонските да ме насочи с коя мога да мина ?
https://www.decathlon.bg/p/334382-183731_ranitsa-za-prehodi-nh-e … litra-rozova.html
Тази е 40/25/20.

# 107
А ако надвиши малко 40см? Имам раница 45/30/20 и не ми се иска да купувам специално. Голям проблем ли ще направят за няколко сантиметра?

# 108
  • София
А ако надвиши малко 40см? Имам раница 45/30/20 и не ми се иска да купувам специално. Голям проблем ли ще направят за няколко сантиметра?
Не, просто не я пълнете цялата до горе. Да може да се сплескат тия 5 см, ако решат да ви проверяват.

# 109
За дължината няма проблем, ако надвиши малко. Важното е на широчина и дълбочина да се побира в онази джаджа на летището...

# 110
  • Стара Загора
Здравейте ! Синът ми ще пътува средващата седмица до Милано. Ще бъде само с ръчен багаж. Ще му направят ли праблем ,ако е с чантичка тип бъбрек на кръста ? Благодаря, предварително!
Ето такава .

# 111
Не, ако му направят просто ще я прибере в раницата, но по-скоро няма да има проблем

# 112
То е като джоб към дреха. Никакъв проблем. Аз даже съм правила номер да си пъхна дамската чанта под якето през зимата и никой не е правил проблем, че нося още нещо.

# 113
  • Стара Загора
Благодаря ви ,amy_nka и Зори Б ! Two Hearts

# 114
  • Разград
Здравейте, имам въпрос относно чекирането. Ще пътувам на 29.09.с двете ми деца, които са 14+. Не съм закупила места, сега имам възможност за чекиране, но трябва да избера места, които трябва да платя според мен. Доколкото разбирам, след като четох инструкциите, ще се чекираме 48 ч.преди полета. Сега не трябва да правя нищо допълнително. Няма да е късно тогава, нали така? Тогава ли ще въвеждам данните ни, досега въведох само по 2 имена.

# 115
  • София
tania2007, правилно сте разбрала, щом няма закупени места чекирането става най-рано 48ч преди полета и ако не греша най-късно до 3ч преди него. Тогава се попълват данните на пътниците.

# 116
  • Разград
tania2007, правилно сте разбрала, щом няма закупени места чекирането става най-рано 48ч преди полета и ако не греша най-късно до 3ч преди него. Тогава се попълват данните на пътниците.
Сърдечно благодаря, купувала съм билети преди доста време и съм забравила кога и какво въвеждам. Притесних се да не е късно 48 ч.преди полета и да нямам проблем с пътуването. Пътуването е подарък за децата.

# 117
Здравейте,
въпросът ми е малко странен, но не срещнах из темата подобен коментар.
Ще летим за Швеция с моя мъж, с един чекиран багаж 32 кг и 2 раници.
Имаме поръчение да занесем общо 20 литра ракия и водка там където ще гостуваме.
От сайта на wizz air видно ми стана ясно, че са разрешени по 10лв твърд алкохол на пътник.

Но, моето притеснение идва- че багажа е само един. И съм тревожна, че ще ни го конфискуват.
Аз ще си запазя фактурата от метро за покупката на алкохола, но се чудя дали ще е проблем, че чекриания багаж е един, а ще обесняваме че на двамани се полагат по 10 л.

Ако някой е имал подобни преживявния, нека сподели.
Също така ако някой е преливал в пластмасови шишета, нека да каже имал ли е проблем или е на късмет, кого
ще питат и кого не.
Благодаря предварително.

# 118
Вижте в сайта на шведските митници колко е разрешено, че 10 л ми се вижда много.
Вземете някаква сгъваема чанта и прехвърлете половината преди митницата, за да сте сигурни.

ПП видях, 10 литра е.
То при толкова алкохол целия багаж ще ви е бутилки, така че май наистина най-добре да е в пластмасови бутилки за да не се счупят.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 15:13 от neuromancer

# 119
Аз веднъж го играх този филм със стъклени бутилки- но бяха само 10 л.
толкова им хареса, че този път заръчаха 20л Grinning- в общи линии, драмата е дали съм в незаконност с това количество- само защото е чекиран 1 куфар към билета.

Общи условия

Активация на акаунт