WIZZAIR - 42

• 41 192
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Точно в този случай не мога да кажа, но един познат са го спрели с пари кеш в Германия (били са двама, но парите са били само в него) и обяснения пред германците, че парите са за двамата не са минали. Та затова казвам за всеки случай си вземете някакъв сгъваем сак, който не заема място и преди митницата да ги разделите.

# 121
  • София
Според мен няма как да минат тези обяснения, ако искат да ви направят проблем. Реално имате един пътник със закупен чекиран багаж към него, на който се полагат 10л. Вече дали 2 или 5 човека си го делите куфара, не ги интересува.

# 122
то няма значение колко багаж е чекиран, ограничението е на митниците, не на авиокомпанията. Затова е важно като минаваш на митницата да си изряден.

# 123
  • София
Да, аз именно това имах предвид, явно не се изразих добре.10л можете да носите единствено в чекиран багаж. Имате един чекиран багаж, който отговаря на един пътник. Това не означава, че ако аз си чекирам 2 куфара, имам право на 2х10л. Ограничението важи на Човек. Но за един багаж, споделен между 2ма, практически е недоказуемо колко души си го делят. Няма как да натъпчете 40л алкохол в един куфар и да претендирате, че пътувате 4ма с него.

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 19:51 от Mascotte7373

# 124
В тази връзка,да питам-колко кеш може да се носи,без проблем?

# 125
В тази връзка,да питам-колко кеш може да се носи,без проблем?

Може да носите колкото кеш си искате, но над определена сума, трябва да се декларира на митницата. Мисля, че в България беше за суми над 10000 евро, но не помня точно. Ако сумата е по-голяма и не я декларирате, я конфискуват.

https://customs.bg/wps/portal/agency/home/info-citizens/info-tra … /funds-and-values

# 126
Аз веднъж го играх този филм със стъклени бутилки- но бяха само 10 л.
толкова им хареса, че този път заръчаха 20л Grinning- в общи линии, драмата е дали съм в незаконност с това количество- само защото е чекиран 1 куфар към билета.

Дали е законно с един куфар не знам, съвета да вземете втора чанта за прехвърляне ми се струва логичен.
Включвам се да кажа, че не мога да си представя как ще внесете 20л алкохол в пластмасови бутилки. Това е стока, за която видимия бандерол би трябвало да е от значение. Няма ли публикувани изисквания и за това?

Редактирам се, в повечето компании има. Ето долу от Луфтханза, трябва да е в опаковката, в която се продава и да не е отворена.

Rules

In retail packaging, containing more than 24% but less than 70% alcohol by volume
In receptacles not exceeding 5 litres
The total net quantity per passenger is 5 litres

Последна редакция: пн, 05 сеп 2022, 22:27 от BNHP

# 127
  • София
Да, бандерола е необходим за да се внесе легално алкохола.
Лично аз не бих отишла на гости на хора, които ми искат толкова алкохол. Да знам за цените и монопола в Швеция. Но пък има пътувания с ферибот до Дания.
Пари в брой - над 10 000Е или равностойността им се попълва декларация за произход.

# 128
Благодаря на всички отговорили,
Само не ми е ясна частта с прехвърлянето на багажа в отделен сак, при положение, че като отида на гишето на wizz да чекирам багажа, там теглят куфара и го пускат по лентата и тогава последно го виждам.
После като сляза от самолета, след като мина паспортната проверка си взимам багажа.
Та затова не схванах, как да използвам този съвет, който ми давате.

Ако изпускам нещо-моля поправете ме.

# 129
Да, аз именно това имах предвид, явно не се изразих добре.10л можете да носите единствено в чекиран багаж. Имате един чекиран багаж, който отговаря на един пътник. Това не означава, че ако аз си чекирам 2 куфара, имам право на 2х10л. Ограничението важи на Човек. Но за един багаж, споделен между 2ма, практически е недоказуемо колко души си го делят. Няма как да натъпчете 40л алкохол в един куфар и да претендирате, че пътувате 4ма с него.

Ето,това ти е отговора.Един чекиран багаж се брои на 1 човек,т.е.важи ограничението за алкохола за 1 човек.

# 130
Веднага след като си вземете багажа от Уиз в Швеция и приключвате с техните условности и ограничения. После премествате 10л в другия сак и като минавате на митница сте двама души с два сака с по 10л и никой няма основание да ви спира. Това е.
Мен ако питаш би трябвало да може да сте с една чанта и просто да кажете, че това е за двамата, но както казах са ми казали, че в Германия номера не е минал, та ви казвамм на сигурно.

# 131
Здравейте, някой да е летял от Абу Даби/Дубай до София. Интересува ме, кога е по-изгодно да се вземе чекиран багаж понеже разликата е тройна между най-евтиния билет и тези, които са включени. Понеже идваме от друго място с прекачване в Дубай и искахме да го разгледаме малко и да си удължим почивката ще ни трябва само еднопосочен билет се чудя, дали има някакво ограничение като цена(примерно макс 100бр) за чекиран багаж, ако се добави в последствие и ние сме си взели от местата basic.

# 132
няма ограничения за чекиран багаж, май за прайорити имаше
но цените само растат, т.е най-евтино е в момента на взимане на билета

# 133
Благодаря, neuromancer Да, за съжаление цената с багаж е х3, пробвах различни опции и явно ще отпадне този вариант за нас.

# 134
  • София
Благодаря, neuromancer Да, за съжаление цената с багаж е х3, пробвах различни опции и явно ще отпадне този вариант за нас.
А вариант ли е да си вземете от "най-евтиния" билет и да добавите багаж после? Освен ако не държите на Уиз Флекс, но и той може да се добави към "евтините" билети. Вече зависи много и от дестинацията, но в повечето случаи е вариант.
Багаж може да се добавя по всяко време към билета. Не знам дали има промяна във времето (колкото по-близо до полета, повече).
Билет до София със закупен багаж при покупка на билета в едната посока беше 20 евро. За друг билет със същата дестинация купих багаж впоследствие и беше 31 евро.

Общи условия

Активация на акаунт