Вегетарианска тема - 17

  • 61 074
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 603
Грах с картофи, който лееееко модифицирах, тъй като не случих на грах. Не ми увря Simple Smile а го готвих сумати време. Накрая го врътнах леко с пасатора и после добавих картофките.
Баница с ябълки, стафиди и орехи. Без захар, ябълките и стафидите носят сладостта.
По поръчка на тийн-а: ориз с водорасли (от корите за суши).
От вчера имах и дива супа: коприва+ едни диви гъбки "Юдино ухо".

# 106
  • Мнения: 2 657
Дайте идея как да сготвя целина глава? Имам една в хладилника от много време и се учдя на какво да я направя, вероятно на стек някакъв.

# 107
  • София
  • Мнения: 5 246
Целината( глава)  я обичам на крем супа или настъргана на кюфтета.

# 108
  • Мнения: 9 993
Аз правя пюре: 2/3 целина и 1/3 картоф варя заедно. Подправям с черен пипер и масло.
Някъде съм виждала стек от целина, което е просто печено с подправки и после някакъв сос.

# 109
  • Мнения: 1 384
Целината нарязвам на тънки пръчици, поръсвам с куркума и зехтин, пека във фурна с вентилатор на около 180 градуса за 20 минути. Понякога смесвам с картофи, нарязани и овкусени по същия начин.

# 110
  • Мнения: 9 993
Тези пръчици сигурно и в еърфраера ще станат хубави 😊

# 111
  • София
  • Мнения: 5 246
Хапвала съм целина в салатен вид. Не мое производство - готова в буркан. Вкусно е.
Днес имам яхния броколи с жълта леща.
Гювеч. Малко останала лазаня.

# 112
  • софия
  • Мнения: 345
В хладилника винаги имам сварени всякакви ориз, киноа, вякакви лещи, плюс консерви с бобове. Така че вечер ако съм много изморена - на тигана зеленчуци задушавам и добавям по малко от гореизброените.
За днес мисля да си направя някакво сладко от тиква, че имам доста и бурканчета с чушлета ще правя.

# 113
  • Мнения: 1 384
И у нас броколи, ама в два варианта - със зелена салата, зехтин и лимон и за основно с киноа и люти чушки.

# 114
# 115
# 116
  • Мнения: 1 642
Копривена супа приготвям вече няколко пъти. В гората е много свежа и има нови листа. Е, не са като пролетните, но супата става много вкусна.
Разни експерименти с кокос и ананас, пираканта, дренки, сливи, ябълки.
Яйца по панагюрски
Карфиол с куркума и сирене

Сурови  бисквити с шоколадова глазура



Есенна салата с киноа и тиква

# 117
  • Мнения: 9 993
Вчера направих зимна картофена салата(при картофите слагам леко да се сварят една ябълка и глава лук, прибавям ги заедно с черен пипер).
Обаче днес и аз брах коприва и днес сме на пролетни манджи - с ориз, и друга с бъркани яйца, йей.
Леща яхния
домашна лютеница

# 118
  • София
  • Мнения: 5 246
Винаги когато мога и имам -  готвя коприва- целогодишно.  Чудна е , без значение кога е расла. Хубави неща готвите. Обичам киноа в салати. Обичам крем карамел, ама няма кой да ми го направи.
Аз имах карфиол на фурна. Днес пекох червени чушки, правих картофено пюре, имах и авокадо, варени яйца- сервирах ги заедно. Отделно имам крем супа целина с грах и 2 глави лук.
Докато си изям старото бурканче къри, на новото му минал срокът на годност преди 10 месеца. Чудя се става ли за ядене? Мога ли да го отворя или да не го ям?

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 18:53 от Мигла

# 119
  • софия
  • Мнения: 345
Напоследък си правя яхнийки - лук, морков,зеле,картоф, малко червена леща и кафяв ориз,гъбки, чушка, подправки.
Накрая каквото остане в тенджерката - доливам вода и пасирам. Към сместа добавям царевично и нахутено брашно до сгъстяване. Намазвам хартия за печене с масло и изсипвам сместа. Става страхотно ...печиво.

Общи условия

Активация на акаунт