Вегетарианска тема - 17

  • 61 076
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
# 121
  • Мнения: 1 642
Мигла, според мен нищо му няма на бурканчето ти.
Закуските ми са плодове-хинап, круши, дренки-едри и добре узрели... много ги обичам
Днес бъркана баница с коприва, утре ще има супа.
Започнала съм едни ферментации в бутикови количества..Yum
Карфиол къри със сирене на фурна беше вечерята.
Крем карамел отново.
Зелен боб панирах. Сигурно е последния пресен за тази година.
Скоро брюле ще направя, че го предпочитам пред крем карамела.
От тези дни Руло Павлова с фъстъчен крем



има и видео -

# 122
  • София
  • Мнения: 5 246
Благодаря за мнението, Бианка.
Рулото ми напомня колко обичах фъстъчен крем като студентка. Супер вкусно звучи и с крем маскарпоне.
Печени праз, зелена чушка, морков, картоф и пащърнак на фурна с фузили и сминдух.
Зелен фасул яхния.
Салата розови домати с каламата.
Пица с кашкавал, лук, червена чушка , настъргана тиквичка.
Грозде.
Имам тиква и ще я пека за десерт с мед.

# 123
# 124
  • Мнения: X
Пъстри зеленчукови кюфтета (лук, картоф, дръжка от броколи, червен морков, жълто цвекло), темпе от черен боб – изненадващо вкусно. Преди години бях опитвала от соя – отврат и смрад, но сега си мисля, че може да е било развалено. Минахме на зимни салати вече – вчера радикио, цикория (sugarloaf), круша, морков, семки разни, сложих и малко олио от облепиха в дресинга. Много свежо и плодово се получи. Пак имам много ябълки (събрани изпопадали) и ще трябва пак мус да се прави.

# 125
# 126
  • Мнения: 603
Имам една чуденка... Тези дни се сдобих с тънкия момент за едни картофчета на фурна (слага се бира), които по принцип се ползват като гарнитура, но е ясно, че много пъти вегетарианците ядем гарнитурите за основни Satisfied Та, искам да направя тези картофи за едно гости, но се колебая с какво да ги съчетая, пак да е безмесно Thinking

# 127
  • Мнения: X
Феличе, аз бих съчетала с грах, салата от кисело зеле, моркови и червена пиперка, броколи на фурна или бобена салата с червен лук и чубрица. Много обичам картофите и в комбинация с гъби шийтаке на фурна. Както на теб най - много ти харесва.

# 128
  • Мнения: 9 993
Кюфтета от тиквички, леща или елда. Пълнени гъби.

А тапиока какво да правя? Какви тънкости има при обработката?

# 129
# 130
  • Мнения: 1 642
b]тити[/b], тук съм описала за готвенето на тапиока Кокосова тапиока със сладко от боровинки



Имам и още една Кокосова тапиока с конфитюр от ананас



Благодаря ти, че ме подсети. Имам един пакет, а не съм приготвяла отдавна. Харесвам текстурата на кремчето, което се получава.

Аз вече трети път приготвям този Лучен тарт Татен и всеки път си облизваме пръстите и все питат кога ще е следващото печене ( но само аз беля лука Satisfied)

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 09:25 от BiankaD

# 131
# 132
# 133
# 134
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
Неделята ми е основния ден за готвене, само тогава не работя.
Снощи правих бъргъри с моят грахов протеин, който наподобява месо и никой не разбра. И салата с авокадо и краставици.
Днес за закуска - мързеливки, боровинки и сок от моркови.
За обяд мусака отново с “месото” 😄 и млечна салата.
Довечера ще е салата айсберг с авокадо, зелен лук, сеарени яйца, крутони, чери домати и дресинг за мен. А за месоядящите ще има и добавка.
Направих и салата от броколи, която ще овкуся при поднасянето.
Направих още и кифлички за утре за закуска и за кутиите (обедни за мъжете) сандвичи с яйце и кашкавал. Аз ще си взема от мусаката и салатем микс.

Общи условия

Активация на акаунт