Вегетарианска тема - 17

  • 61 089
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
# 136
# 137
# 138
  • Мнения: 1 642
Миш маш
Супа от манголд
Боб яхния
 и ей това много вкусно печено кремче-

Печен крем с поширани круши

[/video]

# 139
  • Мнения: 2 657
Бианка, как  правиш пошираните яйца толкова красиви? У дома много се харесват рохки яйца и само голямото дете ги прави на тиган, но ми се иска и аз да мога във вода.

# 140
# 141
  • София
  • Мнения: 5 246
Дали като ръся семена чия се усвояват добре? Имам предвид, че не ги раздъвквам всички докрай и не съм ги накисвала нито блендирала.
Днес имам такава салата с чия и затова се сетих да питам.
Хапнах голямо парче печена тиква.

# 142
  • Мнения: 1 642
Nivea, много лесно се правят пошираните яйца. Сега ще напиша.
1. Подготвям яйцата да са на плота до мен.
2. Вземам си малка чашка или купичка, в която счупвам всяко яйце- едно за да се уверя, че е наред, второ- за да мога бързо да го пусна във водовъртежа.
3. В малка тенджерка сипвам вода около 10 см над дъното. Добавям 1 с.л. оцет. Оставям да заври и след това намалям леко котлона, но все пак да ври водата, но не бурно. С лъжица разбърквам бързо в кръг водата и в центъра на водовъртежа пуска от ниско яйцето.
4. Понякога в началото  с лъжицата леко продължавам да въртя водата по периферията в кръг. Варя яйцето може би 3 минути. Ние ги обичаме с течни жълтъци. Белтъка трябва напълно да е побелял. С решетъчна лъжица внимателно изваждам пошираното яйце.
Това е.
Ако сервирам само яйца, приготвям предварително разбито гъсто кисело мляко( може да добавиш и сирене към сместа), смлян чесън и сол на вкус. Разстилам в чинията приготвеното мляко, поставям яйцата върху млякото. Когато приключа с всички яйца, загрявам малко краве масло и червен пипер, колкото да отвори аромата си и поливам яйцата отгоре. Допълнително поръсвам черен пипер, чили на люспи, може и ситно нарязан чивас отгоре или копър. Понякога поднасям с крутони или препечени филийки.

Мигла, ако не са набъбнали зрънцата чия, както в случая си ги използвала за поръска, е добре после да пиеш повече вода.


Нахутени палачинки

Тези палачинки са всъщност със сместа за фалафели, но по-рядка. Изпържих ги като малки палачинки и се получи чудна хрупкава коричка от двете страни и мека сърцевина.



Орехови бисквити с кафе

# 143
  • София
  • Мнения: 5 246
Благодаря, Бианка. Важното е да се усвояват, като чета какво богатство са, мъка ми е да се профукват. А са и много  приятни.  Годжи бери също харесвам и също без накисване, сухо го ям, с чай.
Дала си поредни невероятни изкушения. И бисквитките и палачинките грабват.

# 144
  • Мнения: X
Мигла, доколкото знам не пречи да ядеш чия семената и така, виждала съм да ги ръсят отгоре на сандвичи, салати. Но по-добрият вариант е да ги накиснеш във вода, мляко преди това. Накисването освобождава от ензимни инхибитори, които защитават семенцето, като в същото време пречат на максималното усвояване на полезните вещества. На мен накисването ми е много пипкаво, обаче го правя не само за чия, но и за други семена и ядки .

За днес да се отчета с турска кускус салата, първи опит, оказал се сполучлив Simple Smile

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 16:32 от Анонимен

# 145
  • София
  • Мнения: 5 246
Благодаря, NuageBlanche. Ще се опитам да накисвам.
Днес готвих картофено пюре, варих яйца, пекох червени чушки и правих суши с авокадо и краставица.

# 146
  • Мнения: X
Да, чия семенцата са много полезни. Заслужава си да се приемат всичките хранителни вещества след накисване. Аз много ги харесвам във всевъзможни пудингчета с мляко и различни плодове отгоре, според сезона. А смелени (след кратно накисване) ги смесвам със семена от коноп, сусам и слънчоглед и така получения бленд го ръся върху салати или смутитита, дори ястия за повече вкус и най - вече протеин.

# 147
  • софия
  • Мнения: 345
Печена гигантска тиква /утре ще имам мускулна треска/ , бърза туршия от карфиол,чушка,морков и зеле в тенджерата. На тигана задушен праз с оризови нудли.

# 148
# 149
  • Мнения: 1 642
Шоколадова торта Мока

Сочни блатова с наситен шоколадов вкус и нежен крем с аромат на кафе.



Пържени камби

Общи условия

Активация на акаунт