Вегетарианска тема - 17

• 61 067
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
# 631
В тези жеги съм на свежи неща и лимонади и студени чайчета.

Не ги правя много сладки, за да пия на воля.

Лимонада от бъз

Лимонада от рози

# 632
О, чудесна идея с рози. Аз правя воден кефир и медовина, за да са и полезни напитките (хлапето много ги тачи), и днес новата доза кефир ще е с листенца от дамасцена (сушени; пресни няма откъде).

Вчера един гювеч набързо, салати с биволска моцарела и печени пресни картофи.

# 633
Синьо,
Супер е, че приготвяш здравословни напитки! Аз вчера обрах храста с дамасцената от едното село. Има още пъпки и ще цъфти, само да не ги изпусна. Розата, от която правих лимонадата не е дамасцена, но ухае много интензивно и с нея приготвям също всякакви розови неща.

Копривата редовно се коси и с новите връхчета правих супа.
Много ягоди, не мога да им се наситя.
Сега отивам на череши, този път със стълба, че по ниското ги обрахме.
Сармички съм планувала, ще набера листа от лозите и от цвеклото.

Хубава неделя, момичета!

# 634
Аз розите ги обичам и баба ми много ги ползваше . На мен което ми направи впечатление бяха листата салвия с които бяха увити едни хапки. За мен салвията е твърде интензивна за такова количество на една хапка . Може някой много да обича салвия и да става.
Аз чакам липата и днес мислих да наобиколя за кантарион. Иначе бъза при нас премина.
Четох за сармички с листа от липа, но не съм пробвала. Днес обаче ще пробвам със спаначени листа.

# 635
Уффф, и ние вчера набрахме 10 кг ягоди (не от собствени). Аз колко похапнах докато берях, не смея да си кажа. Joy Една част изчистих и сложих във фризера, останалите – ядене на корем. В околията е пълно и с безпризорни череши, вчера докато се разхождах едвам се удържах да не се натъпча (бях вечеряла вече), но днес ще похапна. Има и едни други вкусни плодчета (Обикновена ирга), които сега зреят, трябва и от тях да си хапна. Изобщо…

# 636
Гризини с квас от спелта

# 637
Разцепваме с таратор тези дни!
Днес за обяд и една студена, хранителна салата от леща Simple Smile

# 638
bella-ciao, за салвията - разбирам те, аз самата не я обичам особено. Например на чай- изобщо не мога да го преглътна. Силна ми идва и когато я бера. Но пържена! Ох, толкова ми харесва! Хем си е салвия, хем е пристрастяващо вкусна. За първи път я пробвах така с тиквена супа и тиквено ризото- прави чудеса с тези ястия- но пържена, хрупкава. Та покрай това, направих халумито и не се излъгах в очакванията си.

Синьо, В нашия край не съм виждала ирга. Може би просто не съм попадала на нея. Надявам се да намеря в планината по-късно, когато отида.

У нас тези дни-таратори във всякаква форма- смути, настъргани, нарязани, с копър, с резене( много интересен и вкусен се получи).
Салата от черита с маслини стафидата, авокадо и тученица+ дресинг с малко горчица, балсамов оцет и зехтин.
Падна ми бакла с доста големи оформени зърна, почистих я и направих яхния с много копър и магданоз. Вкусно се получи.
Ревен пуснаха тук и веднага се впуснах в разни рецепти с него. Класическа комбинация с ягоди ми е особено вкусна и направих този сладолед.

Сладолед с печени ревен и ягоди с маслена бисквита

Сладко от черници

Веган шоколадов сладкиш с череши

# 639
# 640
BiankaD забравих да ти благодаря за изяснението за листата салвия. Още не съм опитала пържени, не съм имала време за нещо специално, но ще пробвам. Разбрах насоката .

# 641
О, много ще се радвам да ти харесат! Ще ми бъде интересно как ги намираш пържени. Аз тия дни ще приготвя пак. Народа се пристрасти.

# 642
Днес бакла с джанки
За довечера постни лозови сарми с киноа, елда, зелен лук, джоджен и много сливи в тавата за киселинос
Малини и боровинки за закуска
Правих сок от вишни
Сладко от горски ягоди

За посрещане на лятото не може и без сладолед

Ванилов сладоледен чийзкейк с боровинки и пробиотици

# 643
Кулички от картофи

# 644
И преди съм използвала майорана, но само сушена. Имам вече в градината растение и не мога да се наситя на аромата му в ястия. Подхожда на толкова много неща.

Доматена крем супа с майорана

Лимонов кекс с тиквички и боровинкова глазура

Чийзкейк тарт с касис, малини и боровинки

Киш с тиквички

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 01:11 от BiankaD

Общи условия

Активация на акаунт