Работа, CV-та, HR-и, съвети - 80

• 30 061
  • 853
  •   1
Отговори
# 405
Един единствен път съм обсъждала негативно колега с шефове, но там беше тежък случай. Тревица, опити за саботаж на работата, тежки скандали с колеги. За това кой скатава, кой как точно си върши работата, не бих си отворила устата. Първо, че може да оставя колегата без работа, второ не е много сигурно какво впечатление ще остави това портене у шефа и следователно в някакъв момент какви препоръки би ми дал. Знам по себе си, че не харесвам порти.

# 406
  • в сърцата на децата <3
Няма чисто физически как да имаш право всяка година да отсъстваш по болест (без значение каква е тя) по 360 дни от 365 календарни. За период от 3 години е, в това съм убедена. Преди броени дни се занимавах с това покрай болнични на майка ми - на предишната химиотерапия беше ползвала 180 и сега ѝ казаха, че има право на не повече от още 180 точно по тази причина.

# 407
Аз ползвах 360 и след това ме пенсионираха с право на работа.Като си изразходваш 360те, после 12 месеца нямаш право на болничен и след това пак 360.

# 408
В гимназията имахме една учителка по английски, която 9-10 години откара в болнични без да е болна, ама беше приятелка с директорка, която пък въртеше големи далавери и накрая я махнаха с прокурор. Та явно в България за всичко има начин.

# 409
  • София
Нарциса, ти имаш ли икономическо образование? Щом работиш с английски и имаш базов опит със счетоводни документи, защо не пробваш да смениш сферата на бг работодателя с Account Payable или Account Receivable в международна фирма. Като цяло, не винаги, но в някои случаи, проекти и клиенти, можеш с по-скромен опит и познания да си напълно подходяща за тези позиции. 1500 е минимума по мои наблюдения, с които да стартираш, говоря за минимум, после заплатата обективно расте, не само на думи и обещания, както и перспективите пред теб. Не се шашкай с изискванията за супер английски, в сферата се работи предимно с документи. Ако ползваш втори език още по-добре, тогава вече и заплащането е по-добро.

# 410
За Assistant с английски в тези отдели в големите международни компании стартовата ще е около 1800 чисто. Позиции като Billing и Accounts Payable са по-приятни (поне според мен). Credit Collections/Control не я препоръчвам.

# 411
  • Бургас
Аз доколкото си спомням май Нарциса не живееше в София. Или бъркам? Освен ако не търсят хора на дистанционна позиция за длъжностите, които споменавате в предните два поста, иначе извън София такива международни фирми няма.

# 412
В София съм.
Смяната на работата не я виждам като проблем, а това което се случва в момента в настоящата работа.

# 413
  • Наблизо
Искам да ви попитам нещо,защото виждам много такив а постове по соц. мрежи и мои познати споделят същото.Чудя се за мен.
Много жени  търсят възможност за работа с постояннен хоум офис.Разбирам за програмисти и подобни професии,които не работят с клиенти и нямат “работно време”.Моята професия не е такава.Как се справят тези жени да работят и гледат малко дете?

# 414
Сега ще ми скочите като си кажа мнението "толкова работят".

# 415
Не всички работещи от вкъщи са с малки деца. Моите са на 18 и 14, дали ми пречат според вас?  Че тях по цял ден (голямата и нощ) ги няма. Работя изключително от вкъщи вече две години. Мъжът ми също. Не бих се върнала в офис ако не е единствената ми възможност за работа. И да, върша много повече работа от къщи.
 Деца под 10-12 години вкъщи пречат, да.

# 416
  • в сърцата на децата <3
Искам да ви попитам нещо,защото виждам много такив а постове по соц. мрежи и мои познати споделят същото.Чудя се за мен.
Много жени  търсят възможност за работа с постояннен хоум офис.Разбирам за програмисти и подобни професии,които не работят с клиенти и нямат “работно време”.Моята професия не е такава.Как се справят тези жени да работят и гледат малко дете?
Всеки според ежедневието си. Аз съм на граждански, нямам работно време и минимум обем работа. Но и заплащането е съответното - ако работя - има пари, ако не работя - няма. Мога да пиша и нощем, и денем - когато аз имам време. Лятото парите са оскъдни защото времето, което мога да отделям, е малко. След 3 седмици пращам хлапетата по направление в учебните заведения и от 8 до 16 ще съм свободна. С този интервал, обаче, нормална работа не мога да си намеря. Като добавим и традиционните локдауни - малък град сме, няма кой да ме държи при всеки локдаун да отсъствам, дори неплатена отпуска да е. Като добавим и разболяванията на децата - чудна картинка. Пък като работя от вкъщи, дори и малко да е - мога да изкарам поне 20 лева днес с болното дете докато спи. Правя, обаче, едно много сериозно уточнение - вкъщи доходите са основно от заплатата на мъжа ми, а моите са "колкото - толкова". Не, че са малко, но не зависим от тях и мога да си позволя да работя и за малка надница.

# 417
  • Наблизо
Уточних,че става въпрос за малко дете или малки деца.Ясно е,че някой с големи деца няма никакъв проблем.

# 418
Уточних,че става въпрос за малко дете или малки деца.Ясно е,че някой с големи деца няма никакъв проблем.
Да, аз отговарям на Doro, която твърди, че хората, работещи от вкъщи не работят.

# 419
  • при него
За хоум офиса, всичко си е до човека, ако е съвестен в офиса, ще е съвестен и в къщи. Аз съм с дете на 8 години, хоум офис. Откакто е лятна ваканция си се гледаме в къщи. Давам му задачи, гледа си телевизия, на обяд излизаме за 2 часа, вечер пак. Знае кога да не влиза в кухнята ( там си работя) и да не ме прекъсва. Ок сме. За деца в детско-градиснка възраст обаче вероятно ще е много трудно.

Общи условия

Активация на акаунт